Tumor na medenici
Pozdravljeni
Pred kratkim so znancu pri magnetni resonanci odkrili precej velik tumor med psoas-no misico in Ilijacno kostjo. Nekako mesec dni mu namrec bolecina v levi nogi onemogoca normalno hojo, ki je sedaj mozna le z berglami. Drugic znakov poslabsanja pri zdravju na splosno nismo opazili. Tudi sam tega ne opaza. Zanima me, kako resna je lahko bolezen in kaksno je nasplosno zdravljenje. Verjetno pride v postev kirurski poseg? Kaksna je verjetnost, da je na tem predelu tumor maligni?
Najlepsa hvala za vas odgovor
M
Predvidevam, da so znancu na magnetni resonanci dali izvid v katerem so zapisali za kakšen tumor predvidoma gre in ga napotili na nadalnje zdravljenje. Na žalost je vedno možnost da gre za maligno obolenje. Zdravljenje pa je odvisno od mesta tumorja, velikosti tumorja in še česa. Vsekakor vašemu znancu priporočam odrit pogovor z zdravniki, ki mu bodo razložili za kakšno vrsto tumorja gre ter kakšno obliko zdravljenja bodo izbrali.
Naslov se ne ujema z besedilom.
Malignost je kar verjetna. Možnost, da gre za sarkom mehkega tkiva, bi bilo vsaj bolje zdraviti kot kostnega. Kaj pa čakajo tako dolgo? (ali niste vsega napisali, kaj so rekli/napisali).
Vseeno je rak bolezen celega človeka, če jo kdo opazi ali pa ne; z odstranitivjo simptoma (operacijo tumorja) je ne bo pozdravil (bo samo kirurško ozdravljen).
Škoda da nekateri to potem vzamejo preveč lahkomiselno, medtem ko drugi preveč obupajo, ko bi rabili največ moči.
Vse dobro!
Pozdravljeni
Ja, trenutno se vedno nic novega. Vmes so bile preiskave krvi in pljuc, ki kazejo v redu sliko. Naredil je tudi CT in pa punktacijo in ta teden bodo znani rezultati kako in kaj. Doktor ni rekel se nic konkretnega, lahko pa gre tudi za kostnega raka, tako kot ste ze omenili. Vsekakor to 14 dnevno cakanje ni prijetno. Se mi zdi, da zadeve niso vzeli prevec resno! Upamo na najboljse.
Vsekakor pa bomo poskusali se kaj v smeri alternativnega zdravljenja, ce se izkaze da je tumor maligni. Je mogoce ze kdo bral ali kaj vec ve o zeolitskih kapljicah?
Lp
Moj zadnji stavek se lahko hitro napačno razume. Nisem pa niti pomislila na to, da bi onkologi tega ne jemali resno. Moje izkušnje so bolj, da mnogi bolniki ne jemlejo svoje bolezni resno. Sploh pa, če nimajo bolečin.
No, to pa se sedaj sliši povsem drugače. Saj delajo preiskave, če je še kje kaj. Ja, včasih je en dan lahko zelo dolgi. lp in vse dobro!
Hvala za vas odgovor.
Ja res je, sedaj smo nekako ze v kolesju preiskav, ceprav je bila kar sreca da smo MR lahko opravili ze v desetih dneh in se je dokaj hitro odkril ta tumor.je pa tudi prijajatelj sedaj pripravljen na vse in bo potrebno spremeniti tudi nacin zivljenja. Prebral sem mnogo stvari in rak je bolezen celega cloveka, ki ga z odtranitvijo simpomov vsekakor ni mogoce ozdraviti, zato bo potrebno se marsikaj da bi to tudi uspelo. Njegov ph je resda malce pod 7 in z zdravo prehrano ga bo poskusal dvigniti na nivo, ko take celice ne bi mogle vec normalno rasti. Vsekakor pa prvo izvidi in potem dalje.
Lp
Matjaz