Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Tumor hipofize

Tumor hipofize

Pozdravljeni, pred letom in pol so mi ugotovili tumor hipofize. Pred tem sem imela zelo hudo stresno obdobje. Najprej sem izgubila menstruacijo toda mislila sem, da je vzrok stres. Vsake toliko casa sem sla na pregled k svoji splosni zdravnici, ki mi je vsakic rekla da sem fizicno zdrava. Sele po desetih mesecih me je ginekolog poslal na hormonsko preizkavo kjer so mi ugotovili povisan prolaktin. Opravila sem vse nadaljne preizkave in dobila zdravilo CABERGOLINA TEVA 0.5 mg ki ga jemljem ze leto in pol. Prolaktin se je zmanjsal skoraj na normalo. Me pa moti to, da o tem zdravilu ne vem dosti. Ni se registrirano in nima prevoda, s pomocjo prijateljice sem prevedla iz spanjscine in ugotovila da ima hude stranske ucinke, predvsem na srce. Ondokrinologinjo sem vprasala toda ona zatrjuje da ni tako hudo. Rada bi imela otroka in v primeru nosecnosti so mi svetovali naj jih preneham jemati. Bojim se da nebom imela kaksnih posledic jaz ali otrok. Piti jih bom morala vse do menopavze, to je nekje cca se 10 let. Prosim za informacijo o tem zdravilu. Lp

Spoštovani!

Cabergolin je inhibitor sekrecije prolaktina. Glede neželenih učinkov priporočam pogovor z endokrinologom, ki vam je zdravilo predpisal. Sicer je vsakemu zdravilu priloženo navodilo o uporabi kjer so navedeni tudi neželeni učinki.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

tudi jaz sem s 17.3.2016 pričela z jemanjem zdravila Cabergolina Teva zaradi adenoma hipofize (in povišanega prolaktina). Najprej moram dodati, da to zdravilo vsebuje samo španska navodila in nikjer ne moreš najti slovenskih. Glede stranskih učinkov pa je bilo meni rečeno, da jih ima to zdravilo manj, kot alternativa, ki se jemlje vsak dan (imena zdravila ne vem).

Sedaj pa moje vprašanje.

Ker sem želala zanositi in ni bilo uspeha, sem šla 18.8.2016 na laparoskopijo in histeroskopijo. Po tem sem dobila menstruacije na 41, 37, 35 in 27 dni. Zadnjo M sem imela 7.3.2016, potem pa sem 18.3.2016 pričela z jemanjem Cabergolina Teve in je do danes še nisem dobila. Ker ne vem ali je to “normalno” po jemanju tablet ali ne, sem poklicala na endokrinološko ambulanto kjer so mi dali mail od moje zdravnice, ki pa je sedaj med prazniki (kot kaže) odsotna, saj še nisem prejela njenega odgovora.

In sedaj ne vem, ali se naj naročim h ginekologu, ali to sploh ni smiselno dokler se telo ne “navadi” na zdravilo oz. naj počakam, da mi M zaostaja vsaj 3 mesece in šele po tem kličem ginekologa? Ali še naj kličem na endokrinološko dokler ne dobim odgovora?
Kontrolo pri endokrinologu imam 30.6.2016

Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.

Spoštovani!

Priporočam, da obiščete ginekologa.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close