Najdi forum

Spoštovani doktor,

zardi povišanega holesterola (7) mi je zdravnik predpisal Tulip tablete.

Ko sem pričela tablete jemati, me je po nekaj dnevih začelo boleti v prsih, bolj prsna mišica. Bolečina me je ovirala pri gibanju in vsakdanjem delu, npr. z glavo navzdol, levo desno obračanje trupa. Nekaj časa sem še vztrajala z jemanjem tablet, nato sem to opustila. Čez nekaj dni je tudi bolečina popustila. Je ta bolečina povezana s temi tabletami.
In ko zdaj razmišljam malo za nazaj, so me istočasno bolele stegenske mišice, od kolkov do kolen, bolj v predelu dimelj ali kolkov. Ker sem zaradi zdravja hodila vsak dan na hitre sprehode, so me kar pošteno bolele noge-stegna, tako da sem po enourni hitri hoji komaj prišepala domov.Je bilo to tudi od Tulipa? Stara sem 43 let.

Ali naj vseeno spet pričnem z jemanjem Tulipa?

Lep pozdrav

Verjetno ste v prospektu, priloženem zdravilu Tulip, brali, da vsa zdravila iz skupine “statinov”, kamor sodi tudi Tulip, lahko povzročajo škodljive spremembe v mišicah.

Če ima bolnik bolečine v mišicah in je sumljivo, da so nastale pri jemanju statinov (Tulip), moramo opraviti preiskavo krvi (kreatin-fosfokinaza), da ugotovimo, če je vrednost kreatin fosfokinaze porasla. V takem primeru moramo zdravljenje prekiniti.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close