Tukaj lahko izmenjujete izkušnje
vemo, kako je težko priti do otroka, kako ga je težko posvojiti, a kljub temu je ogromno otrok zapuščenih in vrženih v nenormalna družinska okolja.
PA toliko je družin, ki bi jim lahko pomagali živeti v normalnem okolju.
Izmenjajmo mnenja in izkušnje in morda nas kdo vidi in sliši. če bomo enemu lahko pomagali, potem je bil namen foruma upravičen.
Primož
Primož, pozdravljen in pohvaljen za to temo!
Resnično je premnogo otrok, ki bi jim bilo bolje v posvojiteljski družini, vendar to nikogar ne zanima. Oddajo jih rejnikom, ki se nanje pač nočejo navezati, ker vedo, da bodo slej ko prej odšli in jim ne nudijo ljubezni, ki jo zaslužijo.
Jaz mislim, da bi morali biološki starši, ki jim otroka odvzamejo, TAKOJ izgubiti vse starševske pravice in ne bi smeli po določenem roku dobiti otroka nazaj. Otrok je vendar živo bitje in ko enkrat narediš toliko napak, da zanj nisi primeren, tu ni več poti nazaj!!! Takšni otroci potem leta in leta preživijo v rejniških družinah, vsake toliko jih “vznemirijo” starši in nimajo priložnosti, da se na koga navežejo in z družbo vzpostavijo normalen odnos.
Je pa toliko parov, ki bi tem otrokom nudili topel dom, da je to že počasi prava sramota.
Upam, da kdo od pristojnih prebira te srani na forumu in se bo vsaj zamislil. Priporočam jih ljudem, ki pišejo zakone!
Moram še povedati, da smo mi s posvojitvijo uspeli in te sreče se res ne da opisati.
Veliko sreče vsem!
Noell,
me veseli za vas, da ste lahko sedaj vi in še nekdo srečen v družini. In se strinjam s teboj, da bi se dalo veliko stavri urediti.
kot moderator in šef, se velikokrat ne morem udeležiti polemik in debat, še posebej če so kočljive, kar pa se tiče otrok,bom pa vedno izrazil svoje mnenje. Res je vse kar praviš.
V mladosti nekateri naredijo največ napak na otrocih, pravzaprav vse napake, ki jih naredimo na otrocih, jih naredimo v mladosti in imajo lahko nepoporavljivo škodo.
in ko vse to berem, vidim, koliko družin bi z veseljem vzgajaloo tiske boge, ponavadi trpinčene otroke. Ampak kaj ko naša sociala, dela tako kot inšpektorji v primeru izlitja nevarnih snovi na Grosupeljšem. SAmo okoli hodijo, pa pametujejo, naredi pa nobeden nič.
Poznam eno rejniško družino, ki ima poleg dveh svojih otrok, še dva rejniška otroka. Starša se kregata, kdo jih bo imel, do takrat pa sta v reji. In tako se vleče nonstop sodni proces, dveh neuravnovešenih oseb, ki mislita, da so otroci pohištvo. Vse lepo in prav, ampak ne eden ne drug, ne dovoli tem “svojim” otrokom narediti osebno???? Zakaj, samo zato, da otrok z rejniško družino ne bi mogel uživati na morju, lahko je samo v SLoveniji. Ampak nekoč, lahko oba otroka vzemejo, brez posebnega obvestila, in gresta nazaj k tistim, ki jim neprivoščijo morja? JA in to lahko odbri naše sodstvo.
Tukaj pa sem resnično besen.
primož
Zakonodaja s področja osebnih izkaznic mi je znana. Uporabljajo se tudi navodila in pojasnila Ministrstva in v enem je določeno, da v primeru, če se starši ne morejo sporazumeti in ne vložijo vloge za osebno, otrok pa jo potrebuje, da mnenje center za socialno delo.
Otrok mora dobit osebno ne glede na to, če starši ne dajo soglasja.
Potem ga pač da Center za socialno.
Rada bi dodala samo tole, ministri se menjujejo, progamov ni?! mislim, da bi bilo zelo potrebno dobro “prepihati” CSD-je, pregledati njihovo delo, še bolj pa ljudi, kateri delajo in KAKO delajo na tako občutljivih temah, kot so posvojitev in rejništvo, vsi izdajajo zloženke takšne in drugačne, o tem (posvojitev oz. rejništvu) pa mora vsak posameznik vzeti v roke zakon , iskati in brati, HALO, naj še tu pripravijo zloženke, kako in kaj je potrebno, da steče postopek za posvojitev. Danes sem si ogledala stran ministrstva, lepo vas prosim, nikjer ni posebne opcije o posvojitvah, tako kot je za rejništvo, očitno tega v naši državi ne poznamo, ali pač, ali pa si nekateri permanentno zatiskajo oči.
lp