tujina?? skrbništvo??
To je to, Fajter!Ukvarja se s forumom in to samo negativno, zamisli ti, namesto da bi reseval svoje gnile in skrajno neurejene odnose z otrokom in bivso v reali, zliva dan za dnem(!) frustracije in gnev iz svojega vsakdanjika. Saj to ni nas froc, njegov froc nima oceta, njegovemu otroku manjka moska roka. Zloba govori iz njega, ko pise drugim ocetom, ki si pa zele biti dobri ocetje tudi po locitvi. Nikomur ne privosci dobrih odnosov z bivsimi in otroci. Samo, da bi se drugi padli v to govno kot je sam. Fovsljivi Cankarjevi jokec, ki se mu skoz godi krivica. Tak, jaz sem koncala s tem, ker se se samo ponavljam, hahaha in ze gre meni sami na jetra. Se vedno umaknem, ko mi je tu mac in nima smisla.
Pozdravljene!
mogoce katera lahko pomaga moja situacija je taka da sem Slovaška drzavljanka ki tle v -slo zivim 13 let imam tukaj rojeno hcerko. Oce nima dovoljenih stikov pac zaradi alkohola. Jst bi se pa rada preselila z hcerko nazaj na Slovaško. Zdaj me zanima kam naj se obrnem in kaksn je postopek vsega tega. Hvala vsem.
Če mu je odvzeta roditeljska pravica, se samo preselite, če ima samo prepoved stikov. Moralo bi nekako tako, da ga prosite za soglasje, če reče ne, se obrnete na lokalni CSD in če še tam nič ne uredijo, na sodišče. Pot, ki zna trajati eno leto. Hitrejša verzija, do odvetnika in naj da noter predlog.
Mama zeli otroka odpeljati na drugo celino, srednja amerika, kjer so pogoji za zivljenje veliko slabsi kot pri nas, ker si ustvarja gor novo zivljenje. Tam naj bi se tudi izobrazevala in prihajala obcasno v slovenijo na pocitnice. Zanima me ce ima kdo podoben primer, ker sem resnicno proti, zakaj bi otrok zivel v slabsem okolju ce mu to ni potrebno. Zadeva je na sodiscu. Bojim se da so mame v slo kar malo prevec zascitene in da bo sodisce ne glede na moja utemeljena dejstva dovolilo ta podvig. Otroka ne bi videl 10 mesecev, skype pa defenitivno ne odtehta stikov. Hvala za info.
Ne le deset mesecev, je velika verjetnost, da otroka sploh ne boš več videl, celo preko skypa ne, ko obetajoče si pravljice ne bo, ki jo mama zdaj vidi. Po mojem mnenju bi si moral najti res dobrega odvetnika in ne motiš se, matere so priviligirane in lahko se zgodi, da bo sodnica pritrdila materinim zahtevam, češ da je dobro za otroka, da gre v svet, ima več možnosti za “širši razvoj”.
Vprašanje,
zakaj naj bi imel otrok v tujini slabše pogoje za življenje?
primož
No, če gre za srednjo Ameriko in če se v naprej računa lahkomiselnost matere, ki je zagotovo prisotna ob takih odločitvah, potem res zna bit, da bo bistveno slabše. Sicer sam pozna bivšo partnerko najbolje. Žal pa je to preslab razlog, da bi mu na sodišču uspelo.
Absolutno gre pa tu za težko odločitev, odpeljat otroka na drugo celino ni kar tako, saj sta se ločila starša in ne oče in otrok.
Ne vem, kot pravim, sam najbolje pozna bivšo in ve kako reagira, kaka je v odnosu do otroka, kako skrbi zanj in ne mislim tu zgolj materialno in rutinsko, ampak v odnosih. Ali ima otrok tu okolje, prijatelje, sorodnike na katere je vezan? Koliko je vezan na očeta? Kako mati sedaj vpliva in kakšen odnos ima glede vezi med očetom in otrokom? Tudi koliko je otrok star. Potem bi bilo potrebno okvirno specificirat kaj bi otroku dobrega in slabega doprineslo z odhodom v tujino in kaj če ostane tu. Skratka na tovrstne stvari je potrebno gledat in jih utemeljevat, samo mnenje da bo otrok imel slabše življenje v tujini ne bo dovolj.
Da dodam. Taka odločitev matere vsekakor pomeni, da starševstva ne dojema enakovredno in da obstaja velika verjetnost popolne odtujitve otroka od očeta, od okolja, sorodnikov in znancev pa sploh, ki tudi igrajo pomembno vlogo v otrokovem življenju.To bo potrebno na sodišču utemeljevat. Skratka, resnično moraš vzet dobrega odvetnika ali pa res globoko razmisli o vsem ključnem in verodostojno argumentiraj na sodišču.
Gre za eno izmed deset najbolj kriminalnih drzav, da o pojavnosti hepatititsa a in b sploh ne govorim kako visoka je, se celo malarija naj bi se zacela dol pojavlat, obmocje je varno samo tisti del, ki je zagrajen in dokaj urejen za turiste, ponoci se ne smes sam okoli sprehajat, pa se ker si bel te imajo vsi za bogatega dol in te se prej oropajo… V teh tockah za 5letnika ne vidim nic pozitivnega. Nevem sicer kaksno je solstvo, ampak glede na dejstva ki sm jih izpostavil, kar malo dvomim, da boljse kot v slo. Potem se sprasujem, bog ne daj, da se mami dol kaj zgodi in bo otrok prepuscen sam sebi, jaz pa o tem nic vedel….
Modrival hvala.
Mama obcasno onemogoca stike in manipulira z otrokom, ker ta ze govori da bo zivel na morju, pa se nic nismo dorekli. In potem bo oce tisti “tagrd” k bo mama rekla otroku, ja ves oce ne pusti. Ubistvu lahko ugrabi otroka in brez mojega dovoljenja odpelje, jaz se pa lahko z evropskim sodiscem dajem, ker gre za drzavo v tem primeru s katero ni urejeno izrocanja kriminalcev.
Za otroka je vsekakor ekstremen šok, da bi bil odtujen iz okolja, ki ga pozna,….
Seveda bo pa ostal brez očeta in če je na očeta navajen bo to še dodaten šok.
Rešitev je seveda na dlani. Mama naj gre po “svojih opravkih”, otrok pa naj se predodeli očetu. Sem skoraj prepričan, da bi to tako morali biti, seveda, če se bi se oče s tem strinjal.
Glej, jaz ti verjamem in razumem tvojo skrb. Sam vem, da česa takega ne bi dovolil in bi dvignil vse institucije od naših do evropskih na noge, če bi bilo potrebno. Vsekakor na sodišču utemeljuj in ne obsojaj, ker zna bit marsikaj. Lahko da bo sodišče ravnalo razumno, lahko pa tudi ne.
Na forumu je bila že ena podobna zgodba, (ne sponim se točno kje), kjer je sodišče kljub argumentom navdušeno pritrdilo materi. Sicer je bilo tu drugače, ker je šlo za Anglijo in ne neko nevarno srednjeameriško državo. Pa kljub temu se je vse klavrno končalo, punca je ob materi zavozila, potem jo je po ne vem koliko letih dobil nazaj oče….skratka, hči je imela uničeno ne le otroštvo , ampak tudi samo osnovo za življenje…
MIck, kaj vse sem ze probal… Pa se v neko cudno larifari sekto je zapadla bivsa…lahko se na trepalnice postavim pa dokazujem kaj vse dela v skodo otroka ampak dokler imamo tako super zakone v tej drzavi se bojim da bom primoran samo opazovati propad lastnega otroka. Nisem vrgel puske v koruzo in se bom boril do konca oz dokler mi bodo finance to dopuscale.
Mislim, da imaš velike možnosti za uspeh. Če ne bo šlo po normalni legalni poti pa je to pomoje zelo lep primer, ki ga bi bilo potrebno medijsko in še kako drugače izpostavit. V glavnem skregano z zdravo pametjo je otroka odpeljat v neko čudno državo, če je na voljo rešitev, da otrok ostane tu, v okolju ki ga pozna,…z očetom.
U mene je primer da sem zdej na porodniški in vsak dan se vrtimo v krog z otrokom park stanovanje kuhanje.. Mož pa dela in rada bi z 7-mesecni otrokom sla v tujino v Bosno kod mamice malo da se odmorim psihično fizicno ampak mož (ker smo poročeni), ne dovoli, samo je povedao da lahko grem jst sama da otroka neda in da se nimam kam vrnit nazaj ako odem sama pa me zanima ker je otrok z mano po cele dneve kakšne so moje pravice da bi sla z otrokom na par dni v tujino svoji mamici.. Drugače bom znorela v tem stanovanj.. Hvala