tujina?? skrbništvo??
Kaj pa, ko se oce preseli brez razlogov (niti novo delo, niti nova ljubezen, prav noben razlog!) in brez “dovoljenja” v tujino, katarina? Oce se ocitno lahko seli in ovira stike otroka z njim, docim mati ne.
Hmmmm…[/quote]
Napisala sem NORMALEN oče. Tak se pač ne bo preselil daleč stran od otroka, kajne.
Ostali primerki očetov pa itak vemo, kakšni so.
O sistemu pa ne bi, za manj kot 5-kilometrsko selitev sem potrebovala uradno dovoljenje očeta otroka.
Jaz nisem rabila nobenega dovoljenja. In on se mora voziti na stike. Res pa je, da ni bil NORMALEN OČE.
Kot je bilo že rečeno: meja druge države je včasih bliže, kot čez celo Slovenijo se vozit. In, če jaz otroke pripeljem do meje in nikakor ne preprečujem stika, je tudi takšna ureditev čisto možna.
Se strinjam, katarina. Cudno mi je, da pa ocetje imajo pravico, se brez dovoljen selit kamorkoli zele, ker v koncni fazi imajo tudi oni odgovornosti kot starsi.
Kako je mogoce, da se zahteva uradno dovoljenje pri selitvi? Celo pri nas, ko so glede tega ful strogi, nikoli nihce od mene nic ni zahteval in sem se v zadnjih stirih letih 3 x selila, prej pa enkrat. Nikjer nisem potrebovala bilokaj predlozit. Tudi ob menjavi sol nismo rabli dveh podpisov.
In to ob skupnem skrbnistvu, ampak itak nihce nic ne vprasa, niti to, ce smo skup, loceni ali kaj vem kaj.. En stars pac podpise in to je to…
Ti sploh ne veš kako NIČ ne šteje tvoje mnenje. Tvoje mnenje itak sploh ni mnenje ampak so vedno in povsod samo vrednostne sodbe. Zato pa nimaš pred svojim pragom nič počiščeno. Mene pa obravnavaš kot svojega bivšega. Zato se te bo pa za večno otepal v dolgem loku. Verjemi. Takih ljudi ni za v bližini imet.
To velja zate. Samo ti, s svojim IQ nad 120 (kot si sam zapisal), niti tega dojeti ne moreš 😉 😉 Sodbe so bile vse v moj prid. Zakaj le? In od tvoje bivše tudi, ne? Zakaj le? 🙂 🙂 🙂 In vse bodo. Zakaj le? Kot sem rekla: ne rabiš več kaj govoriti o sebi, si že vse povedal 😉 Že vse vemo o tebi. Saj znaš brati kaj ti druge napišejo, ne?? 🙂 🙂 Kot sem ti že rekla: ne projiciraj: ti si tisti, ki ga ni v bližini za imeti. Samo razdor seješ vsepovsod; tudi tu delaš probleme. Nimam pojma zakaj Alenka tolerira tvoje izpade. Verjetno za to, da si jasen primer slabega vzgleda, revež. Jaz sem zaključila s tabo. Sem ti povedala vse. 🙂 🙂 Tebe bo pa življenje (morda le) naučilo, z mnogimi težkimi lekcijami, če boš le zmožen dojeti. Pa-pa. 🙂
Fighter dobro veš, da brez mene ne moreš. Preveč vidiš bivšega v meni.
Ja prav. Vse si dobila. In kaj zdej? Tolči se po prsih in upaj, da otrok ne bo čustveni izrodek, ker ne bo imel očeta.
Tebi so več tožbe kot to, da ima otrok očeta. Pa mimogrede. Tožbo dobi vsaka ženska v tej državi tko, da to ni nevemkakšen dosežek. Bistveno večji dosežek kot dobiti tožbe je otroku zagotoviti vsaj približno normalno otroštvo. Tu si pa v celoti pogrnila. Tudi otroku tvoje dobljene tožbe nič ne pomagajo, pomagajo tebi, ker se s tem tolažiš. Pa tule ne forumu se greš z mano kdo je pametnejši in kdo ima bolj prav.
Alenka pa me prav nič ne tolerira. Alenka mi da v večini stvari prav, ker je zmožna videt stvari s kritične distanece. Ti in podobne jih niti slučajno ne. To zelo jasno pove že samo dejstvo, da se hvališ z irelevantnini stvari kot so dobljene tožbe. Dobljene tožbe pomagajo tebi in škodijo otroku. In to ne tebi, ne bivši in še marsikateri tule ni niti približno jasno.
Iq 120 ahahaha.. ahahaha ne noooo.. z iqjem se hvalijo samo tisti, ki so res zabiti…ze toti 120 je zlagano za nekje 60, ampak 120 tudi ni neki jaki.
Fajter, res se ne splaca s prepirljivcem in primitivcem, on ze dobiva lekcije v vsakdanjiku : dobival jih je pred forumom, pred otrokom, pred to zdaj ze bivso in se prej.. Bodimo Bogu hvalezni, da nimamo njega za bivsega ali sedanjega, ali celo BODOCEGA.. joooj neeee no, ze sama misel je hujsa kot grozljivka..
Seveda ni vredno moje energije in časa. Jasno. Zato se tudi ne ubadam (več) 🙂 Mi vendar vidimo skozi njega. Sem mu pa, z veseljem, nastavila ogledalo kdo in kaj je in kako sam sebi laže o tem, kaj dela. Ima nek hud kompleks Boga, ko misli da brez njega ne morem. (In kako ga jezi, ko tudi bivša lahko). Jao, pa saj mi je res (in njej) – na nek način – zrak, samo ne v tem dobesednem smislu potrebe po dihanju 🙂 Ampak v smislu nevidnosti. Ničevosti. Ubada se z vsemi nami, pametuje in misli, da bo zato/in potem kakšna sprememba pri njem/bo on boljši. Namesto, da bi reševal probleme, ki jih je/in jih še dela. Kaj pa naj bi medve in vse pametne ženske sploh delale z njim/blizu njega?? Tudi bivša se ga je losala in je zdaj, gotovo, presrečna. 🙂 Zagotovo ve vse o osebnostnih strukturah človeka 😉