Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Tujek v pljučih

Tujek v pljučih

Spoštovani!

Nujno prosim za pomoč.

Imamo otročka, starega 4 mesece. Med hranjenjem smo ga z tetrico obrisali okrog ust in od tetrice je pri ustih ostala ena nitka cca 4cm dolga. Ko smo jo želeli prijeti, je naenkrat izginila, kot, da jo je otrok preprosto vdihnil.

Je potrebno k zdravniku? Otrok sicer v momentu, ko se je to zgodilo, ni nič zakašljal ali nakazal, da bi ga kaj zmotilo,tudi sedaj je dihanje normalno, otrok je živahen, ne kašlja nič.

Bojim se, da je ta nitka vendarle pristala kje v pljučih 😭.

 

Bolj verjetna je zaužitev skozi prebavila kot skozi dihala, če ob tem ni bilo kašlja in občutka dušenja. Torej je manj verjetno, da je tujek zašel v dihalne poti. Sicer tujki v dihalih, ki ne povzročijo znakov dušenja, lahko zaidejo v srednja (redko v spodnja) dihala, v takem primeru v nekaj dneh, tednih, opazujemo kašelj, ki se stopnjuje, kasneje tudi znake pljučnice.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close