tudi mi
iženir kmetijstva in ekonomski tehnik? imamo kaj možnosti?
resno razmišljamo o odhodu v avstralijo pa ne zaradi daljnih sorodnikov, ampak zaradi nas samih…
totalnosmo obupani nad življenjem v slo…
lep pozdrav vsem!
M&J&P&K
Mi lahko kdo pomaga in pove, če so ti profili iskani? Delali bi marsikaj. Lahko smo prodajalci, na kmetiji, obiralci sadja.
Skrbi me samo zaradi delovne vize.
Hvala
M&J&P&K
No za profile je pa najboljši kak link na internetu…….Sicer tudi sama razmišljam o selitvi tja dol……Viza pa je možna samo kolikor vem s tem,da opraviš tudi tukaj v Slo tečaj iz angleškega jezika na mednarodni stopnji,saj tako mi je bilo razloženo na predstavitvi v Lj.( ki je vsako leto) s strani active migration-g.Tony Lenko osebno je predaval.In to je takrat stalo( 5 let nazaj) približno sedanjih 190 Eur,sam izpit pa je veljal 2 leti če si ga opravil,se pravi v tem času si moral migrirati v Avstralijo,sicer je pa kar zahteven in to je pač pogoj za neko resno službo in življenje tam.Lani pa je bila na predavanju moja prijateljica in je dejala sledeče: s 1.junijem se je marsikaj spremenilo in zaostrilo glede migracije,pogoji so strožji-jasno saj se bo tudi Avstralija enkrat zapolnila s tujci…Vendar pa kot sem že napisala na forumu poznam par,brez otrok,ki se je lani avgusta preselil v Sydney oba imata končan faks in sta tudi dobila službo no problem,odšla pa sta v lastni režiji.Tako,da če imaš lastno iznajdljivost in zadostno znanje jezika tudi verjetno gre…Pa veliko sreče in poguma !
Nikkita, hvala za odgovor, vsaka inf.nam prav pride, gledamo po linkih, vsepovsod…
Hvala predvsem za zadnji stavek!
Mogoče se pa srečamo tam dol in se vrnemo skupaj v Slo na obisk 🙂
Lep pozdrav!
Link do Department of Immigration, kjer je razlozeno vse o vizah.
V lastni reziji je seveda mogoce oditi, ampak se je treba sam potruditi okoli postopka z vizo, ki gre nekako takole: preveris, ali je tvoj poklic na listi iskanih (), potem posljes na ustrezno ustanovo (odvisno od poklica) dokumente, ki se zahtevajo za verifikacijo poklica, nekateri tudi ze zahtevajo rezultate IELTS testa (anglescina), nato izpolnis forumular za vizo (s placilom), sledi zdravniski pregled in to je v osnovi vse za permanentno vizo, ki ni vezana na delodajalca ali geografsko lego ali sorodnike, ki so ze v Avstraliji.
M&J&P&K, ekonomski tehnik ni na listi iskanih, inz. kmetijstva pa je, ce se ne motim (Agricultural Engineer). Vazno je, da imas poleg ustrezne izobrazbe tudi delovne izkusnje na tem podrocju, takole poklic klasificirajo v AUS:
Se link do Engineers Australia, ki verificira ta poklic:
Se link do Immi videa na You Tube:
In veliko srece.
RS! Hvala za odgovore. Z Ing. kmetijstva nam bo upam, da ratalo….:)
Lep pozdrav in hvala za pozitivne besede!
Hvala rs za izčrpne informacije,ki so koristne tudi zame! Hvalabogu,da se na teh forumih najdejo tudi dobromisleči ljudje in ne samo tisti,ki razmišljajo samo negativno!
M&J P&K Vam pa resnično želim veeeelikoo sreče,držim pesti,da vam uspe( pa meni tudi),prepričana sem,da če bomo intenzivno delali na tem bo nekaj zagotovo uspelo! Vas pa čisto razumem,da ste obupani nad življenjem tukaj saj tudi sama imam iste občutke! Delaš,pa delaš,na koncu meseca pa ugotoviš,da z plačo,ki jo dobiš skorajda ne moreš poplačati vseh mesečnih stroškov,vsak brezposeln,na socialki ima več denarja kot jaz,ki sem redno zaposlena! Sramota! Pa oglasite se še kaj,sicer pa velja:glavo pokonci in pogumno naprej!
Saj ne morem verjet, da obstajajo še dobri ljudje, ljudje, ki mislijo pozitivno in dajejo vzpodbudne besede…
Hvala vsem, ki ste mi na tem forumu pomagali!
Kaj mi priporočate kako naj se lotim korakov? Najprej vloga za vizo, izpit iz angleščine…?
Kot ing.kmetijstva, upam in prepričana sem, da nam bo uspelo. Samo treba j eprav korake spelat..
Nikkita, kdaj pa mislite oditi?
Oglašali se bomo sproti, vse do pristanka v Avstraliji in potem seveda še. Vsem, ki želiji on hočejo oditi v tujino živeti, jih podpiramo!
Hvala vsem!
M&J P&K
Ce ste se odlocili vizo urejati sami (brez pomoci agenta), je prvi korak verificiranje poklica. Vsa navodila, kaj in kako so v linku zgoraj (Engineers Australia). Zacni z branjem “Migration Skills Assessment Booklet” pod “Skilled Migration” na omenjeni strani. Pripravi ustrezne dokumente in jih poslji na EA. Ko dobis verifikacijo potrjeno, se zacne vloga za vizo. Kar zakomplicirano vse skupaj:)
Sama še razmišljam za kakšno vizo naj se kvalificiram,vsekakor si želim urediti v Slo vse potrebno pred odhodom….Upam,da bo to čimprej!
Kdaj pa vi mislite oditi iz Slo?
HVALA za odgovor!
Že včeraj bi mogli it… 🙂
Ja, čimprej, takoj ko si uredimo vse papirje…gremo ..Mogoče bomo na skupnem letalu.
Odvisno od časa, ki ni odvisen samo od nas. So kakšne možnosti, da v pol leta vse uredimo?
LP
Ja intenzivno boste morali delati na tem….Mislim,da bo v pol leta kar težka…Vsa ta papirologija…
V AUS v pol leta? Samo s turistično vizo, ali pa če se tam poročite (zAUS državljanom- pa še dokazovat skupno življenje), ali če imate tam že urejeno delo, pa še pol je to kar hitro, sicer pa okoli dve leti, da ne boste razočarani, pa poglejte listo poterbnih poklicev v AUS in njihovem IMMI-ju, če imate sploh šanse….
Najlažje je vsaj za osnovo poslat kakemu agentu podatke, saj vam bo moral predstaviti vaše realne možnosti za pridobitev vize (kaka viza…..pa nič ne stane), potem pa v boj.
Veliko sreče.
Radek
G. Radek, hvala za odgovore.
Sej vemo, da bo trajalo vse skupaj malo dlje, ampak , ko si nekaj tako močno želiš, …
LP
Forum je zaprt za komentiranje.