Najdi forum

tudi jaz

Menta fino, da zdaj veš kaj je narobe!
Jaz sem jih dobila v 10-ih dneh, notri je račun in sem nakazala preko Klika (nakazilo v tujino).
Napiši izvide, če ni skrivnost….

Ni skrivnost:)

Estradiol 132.9
Testosteron 0.258
Progesteron 0.661
FSH 20.62
LH 14.50
DHEA 4.01

Meni je tolmačila samo estrogen in progesteron (prvega dovolj, drugega primanjkuje, zato sta v neravnovesju), za ostalo pa nimam pojma. Ne vem niti, kaj je ta DHEA, FSH, LH….

Vse ostalo imam v mejah normale, tudi krvne teste, holesterol,…

Ja glede na Estradiol imaš veliko premalo Progesterona, tako da ti bo zelo pomagal. Sporoči.

FSH- Med ovulacijo v telesu ženske v rodnem obdobju nivo hormona FSH naraste in vzpodbudi jajčnik, da sprosti jajčece. Za tem se dvigne nivo estrogena, ki skupaj s hormonom FSH izvede ovulacijo. Po končani ovulaciji se nivo hormona FSH zniža, pri naslednji ovulaciji pa se zopet poviša. Če telo ne proizvede dovolj estrogena, ostane nivo hormona FSH visok zaradi nedokončane ovulacije. Povišana vrednost FSH zaradi pomanjkanje estrogena je lahko znak perimenopavze.

LH – sproščanje LH (luteotropinski val) približno 14. dan ciklusa sproži ovulacijo.
Pod vplivom LH zdaj rumeno telesce v jajčniku izloča progesteron – prevladujoči spolni hormon v drugi polovici ciklusa. Progesteron po krvi potuje do spolnih organov ter do hipotalamusa in hipofize.

DHEA – Pomaga izločati spolne hormone estrogen in testosteron, povečuje procent mišične mase, zmanjšuje procent telesne maščobe, zadržuje izločanje stresnega hormona kortizola, stimulira gostoto kosti in tako preprečuje osteoporozo itd

ooo, hvala za tole razlago. Kupila sem tudi knjigo Čudež bioidentičnih hormonov, ki mi jo je priporočila dr. Toljan, tako da….se izobražujem:)

Ja, res je omenila, da sem v nekakšni fazi čakanja, da bo mogoče nekaj dni jemanja progesterona sprožilo menstruacijo. Bomo videli:)

Je pri tebi že kaj učinka?

Jaz sem se počutila vedno slabše, zato je Toljanova predlagala da zaenkrat preneham z Estradiolom in se mažem 2x dnevno z Progesteronom……no po 4-ih dneh že čutim olajšanje. Nekaterim izgleda takoj odgovarja nekateri pa moramo še čez fazo poskušanja in prilagajana. Glavno da najdemo rešitev! Sporoči kako bo tebi odgovarjalo in drži se!

Nalica, zanima me kako se sedaj počutiš ko se mažeš samo s progesteronsko kremo in si ukinila estrogen?

Počutim se bolje, lažje, valunge so malo popustile, bolj sem mirna, nisem več zatečena, se mi zdi da bom zdaj lahko kako kilo zgubila,…..hecno ampak zdaj se spominjam sebe kot sem bila pred tem viharjem….ni še čisto dobro ampak vse kaže da bo šlo na bolje. Ko pa se bo razmerje med progesteronom in estradiolom uravnalo, se bom spet mazala z obema.

Evo, točno po napovedih dr. Toljanove sem po nekaj dneh jemanja progesterona dobila menstruacijo (po dolgem času). Sedaj moram z jemanjem prenehati in spet začeti 12. dan ciklusa.

Moram tudi povedati, da tudi boljše spim (prej sem se ponoči zbujala in nisem mogla nazaj zaspati).
Torej, pri meni so pozitivni učinki že tu.

Tudi jaz nisem spala skoraj nič, pa že prej ne preveč dobro., Moram reči da sedaj zaspim in spim, le redko slabo!

Ko sem pred časom navdušeno pisala o obisku pri dr. Flisovi v Mariboru, sem mislila, da bom lahko takle čas že poročala o učinkih predpisanih krem. A jih žal še vedno nisem dobila.

Če je medtem katera obiskala njeno ordinacijo, bom vesela informacije, kako dolgo ste čakale na pošiljko krem. Iz postov vidim, da obiskovalke dr. Toljanove prejmejo kreme v desetih do štirinajstih dneh, zato se mi zdi več kot tri tedne čakanja kar dolgo.

Pozdravljene,
Stara sem 40 let. Že nekaj let (5) imam zelooo stresnih. Upala sem, da si ustvarim družino pa slabo kaže, kar me podzavestno zelo grize. Sedaj pa še te spremembe, lica, nos, brada, ušesa mi postopoma zardijo, nato pa mi je obraz pekoč, rdeč in gori. To traja neprekinjeno včasih 2, včasih 4 ure. Menstroacijo imam redno. Naredila sem tudi hormonske teste v Adrialabu, mislim, da so OK. Ali je to že klimakterij? Nekako mi je prezgodaj. Ima katera karšen odgovor? LP Pia.

Pozdravljene!
Sama sicer še nisem v menopavzi, vsaj leta niamam prava za to. stara sem namreč 25 let a sem že skoraj 8 let brez menstruacije. dobila sem jo, a ker sem kmalu zatem nekoliko shujšala, sem jo izgubila in od takrat je nisem dobila nazaj. zelo težko se zredim, letos sem začela z ekstremno redilno dieto, tako da sem pridobila 6 kg. Amapak perila še nimam. poleg tega imam kar nekaj drugih težav.

Npr. išias, ki se vleče že 4 mesece, spremembe na nohtih (rumeni, nagrbančeni nohti-test na glivice večkrat negativen, vzroka ne najdejo), stanjšana sklenina zob (kljub izjemni higieni), osteoporoza, bolečine v kosteh, mišicah, nočno škrtanje z zobmi, težave z mehurjem (na vodo grem vsaj enkrat vsako uro, ponoči vsaj 3x)… Zdaj me že 14 dni hudo bolijo pete. Tako zelo, da sploh ne morem stati. Par minut sem na nogah in moram sesti. Zaradi slabih kosti bi se mogla gibati pa se ne morem. zaradi išiasa, zdaj zaradi pet. vnet živec sem oskušala zdraviti z masažami, akupunkturo, mazili, fizioterapijo… do zdaj še nič ni pomagalo. je sicer bolje, a ne veliko.

Tudi sicer nimam neke prave energije, večrat sem slabe volje in jezna (predvsem zaradi zdravstvenih težav). Prehranjujem se izjemno kakovostno, občasno delam dihalne vaje. Če se le da, se izogibam sintetičnih zdravil, raje poskušam z naravnimi varijantami. Pravzaprav si niti ne upam iti na kakšna močna zdravila, ker vem, da mi bodo naredila še večjo zmedo v telesu.

Če potegnem črto – tako ne gre več naprej. rada bi bila zdrava, se dobro počutila in imela več energije. Premišljujem o bioidentičnih hormonih, saj mislim, da bi morda z njimi lahko rešila vsaj nekaj težav. knjigo sem prebrala. itak vse piše zelo krasno, spodbuno, rada pa bi izvedela malo več iz prve roke. Torej, lepo lepo prosim, če mi lahko katera, ki je bila na pregledu in uporablja bioidentične hormone piše na spodnji mail. Res bom hvaležna, saj imam nekaj dodatnih vprašanj in bi resnično rada izvedela vaše zgodbe. zaenkrat se še nisem odločila kam naj grem – h dr. Toljanovi ali Flisovi. Najprej sem se nagibala k Toljanovi, ampak menda poleti sploh ne dela, ko pa, so pa dolge čakalne dobe… Morda veste, re sne dela poleti? In kako dolgo ste čakale ve?
Zdaj sicer bolj premišljujem o dr. Flisovi, nisem pa prepričana koliko izkušenj ima ona, saj je dokaj nova v tem načinu zdravljenja…

Torej za vsakršno pomoč in informacije se že vnaprej zahvaljujem!
Moj mail pa je: [email protected]

Draga Zvezdica,

ob prebiranju tvojega sporočila se mi poraja kar nekaj vprašanj. Najprej, si vse preveč mlada, da bi se morala boriti s tako armado problemov, kot jih opisuješ. Nekaj gre krepko narobe. Najprej, koliko si shujšala in zakaj meniš, da si zaradi tega izgubila menstruacijo in koliko si bila stara takrat. Zakaj si sploh shujšala. Ali je bila ta tvoja ekstremna redilna dieta pod zdravniškim nadzorom. Joj, joj, koliko težav navajaš dalje, nekaj krepko ne štima v tvojem življenju. Pogrešam, da nisi nič napisala, kakšno je tvoje družinsko življenje, ali imaš starše, partnerja, prijatelje, otroke.
A so ti zdravniki postavili vse te številne diagnoze?
Veš, bioidentični hormoni niso čarobna palica, s katero bi zamahnil in bi vse ali vsaj mnoge težave izginile. Najprej je potrebno najti vzroke za tvoje težave in potem poiskati rešitev. Na tem forumu in predvsem na forumu BIOIDENTIČNI HORMONI si izmenjujemo izkušnje predvsem ženske, ki smo se srečale s težavami, ki jih prinaša mneopauza, seveda ob izdatni pomoči naše moderatorke dr.Senčarjeve. Prepričana sem, da bo svetovala na obeh forumih tudi tebi, če se boš obrnila na njo z direktnim vprašanjem.

Želim ti uspešno reševanje težav in da v tvoje življenje posije sonce.

Jerneja

Hoj Zvezdica 

Sem prebral tvoj http://med.over.net/forum5/read.php?396,7200577,7291919#msg-7291919%3E z dne 20.6.2012.
Danes je dr. Ivica ob 18h v Ljubljani http://www.knjigarnazdaj.si, http://www.masaže.com/kaj-dogaja

Mogoče najdeš še kaj koristnega tukaj:
http://www.masaže.com/zanimive-povezave

Mobi: 041 772 876, Skype: dobrin.tavcar
http://www.masaže.com, http://www.računalnik.biz

Spoštovane dame,

moje mnenje je, da si z lahkoto same pogledate rezultat testiranja za glavne hormone. Če vam to dela težave vam lahko pomagam, pišite mi na naslov [email protected].

Kreme so poplnoma naravnega izvora, težko si boste naredile škodo z mazanjem, če boste upoštevale navodila proizvajalca in poslušale svoje telo. Kot vidim iz prebranega tudi zdravnica na podlagi vaših izkušenj in simptomov prilagaja doziranje. Ker vsako telo reagira drugače in ni univerzalega recepta.

S kolegico sva uvoznice za kreme iz Anglije, vendar, da ne bom delala reklame za podjetje me lahko kontaktirate na zgornji mail.

Lep pozdrav, K

New Report

Close