tudi jaz
Nalica, hvala za informacijo. Te lahko še vprašam par podrobnosti? Ker nisem iz LJ, bom pač en dan šla v Adrialab. Ali je res, da se mi ni treba nič naročiti? Koliko časa je trajalo pri tebi, da so ti vzeli vse vzorce? Je bila gneča, si dolgo čakala? Ali dobiš izvide isti dan?
Hvala ti, če se ti bo dalo:)
Menta ni problema….
Šla sem zjutraj ob 7.30 začnejo, vzameš listek s številko in počakaš cca 5 minut poveš sestri katere preiskave želiš (tudi če rečeš za dr Toljan bo vedela) vpraša te če boš osebno prišla po izvide (ki so že čez cca 4-5 ur ali po faxu, no jaz sem rekla naj mi jih pošljejo po faxu.
Se vsedeš in si čez 3 minute na vrsti, ti vzamejo kri in greš v službo ali domov.
Res hitro vse skupaj.
Mislim da delajo do 15h, samo moraš biti tešča zaradi holesterola in glukoze!
Kar vprašaj če te še kaj zanima, no v ponedeljek sem pri dr Toljan, v torek pa napišem kako je bilo.
Pozdravčke!!
Joooj, res ti hvala! A tebi ni bilo treba urina dati? Meni je rekla, da rabim tudi urinsko analizo. Naj prinesem s sabo (ker prvi jutranji urin naj bi bil najboljši, pa ne vem, če bom zdržala brez lulat do tam:))?
Torej oni že približno vejo, kaj pregeldati za dr. Toljan? Super! In tako hitro je končano!
No, jaz imam sredi novembra pregled pri Toljanovi.
Komaj čakam, da poveš, kako ti je šlo:)
Lep dan (kljub dežju) 🙂
Hojla,
Včeraj sem bila pri dr. Toljan,
Pogovarjali sva se cca 1 uro, res je zelo človeška, zanima jo kako se prehranjuješ, kako živiš, pogleda hormonsko sliko, svetuje spremembe, ki naj bi jih vnesel v prahrano in svoje življenje…..in potem se na podlagi izvidov odloči katere hormone je potrebno dodajat. Pri mojem totalnem hormonskem neravnovesju, se moram poleg dodatkov kot so: selen, cink, B-complex, Omega3, in multivitamin, mazati še z kremo, ki vsebuje Estradiol in Progesteronsko kremo. Ker imam tudi hipotirozo moram jemati tudi Euthyrox 50, ki sem ga prenehala jemati (sem bila prepričana da je sintetični hormon pa pravi Toljanova da je bioidentičen) in si s tem stanje še poslabšala. Kremici prejmem čez cca 2 tedna po pošti. Potem pa se ji bom ob vsaki spremembi javljala….
Sem vesela, da se bo ta kalvarija kmalu končala!!!
Bom poročala kako se bo stanje izboljševalo…
Držte se!!!
Oooo, hvala za tole poročilo. Si prišla hitro na vrsto? Si dolgo iskala kliniko?
Ali ti svetuje tudi, katere vitamine in Omega 3 jemati, ali to prepušča tvoji izbiri?
Upam, da ti bo učinkovalo vse, kar ti je predpisala.
Ali moraš potem še kaj k njej v Zagreb?
Jaz se odpravljam šele v Ljubljano v laboratorij….
Aha, bom sporočila. Tebi pa želim čimprejšnje delovanje kremice, ko jo dobiš.
Sedaj pa imam še eno vprašanje, oziroma dvom. Berem na eni drugi temi, da je ena šele drugo leto na vrsti pri dr. Toljan, jaz pa sem klicala pred kratkim, pa sem že novembra na vrsti. Zdaj sem pa v dvomih, ali sem naročena sploh res pri Dr. Toljan?? Ali je tam še kak drug dr. za te zadeve? Da niso mene naročili pri komu drugemu? Pa ti si tudi 3 mesece čakala…
Tako dolgi roki so za pregled pri dr.Toljanovi v Ljubljani, saj enkrat tedensko, ob torkih prihaja tudi v Ljubljano. Medtem, ko je čakalna doba za pregled v Zagrebu precej krajša. Punce čimprej začnite z mazanjem, boste videle, da boste že v roku 2 tednovkot prerpjene. Jaz sem na kreme iz Nemčije čakala samo par dni.
LP in javite se, ko boste začele z mazanjem.
LP Jerneja
Poročam o obisku pri dr. Flisovi v Mariboru: najprej se je z mano obširno pogovorila, nato pa je na podlagi hormonskih izvidov (slika enajstih hormonov) in splošne krvne slike, vključno s sladkorjem, predpisala kreme z ustreznim % progesterona, estrogenov, kapsule DHEA in kortizola. Naročila jih je v Nemčiji in v roku desetih dni jih pošljejo na moj naslov.
Moram reči, da sem bila s posvetom nadvse zadovoljna in od nje sem odšla s prijetnim občutkom. Priporočam!
Krvne preiskave so mi naredili pri moji zdravnici v zdravstvenem domu, hormonske pa v Adrialabu. Parametre preiskav mi je dr. Flisova poslala po mailu, tako da so se povsod ravnali po njenih napotkih. Zato je zelo pomemben predhoden telefonski kontakt z dr. Flisovo, saj na podlagi te “anamneze” predpiše ustrezne laboratorijske preiskave.
Posvet pri dr. Flisovi stane 66 eurov. Se pa zelo potrudi in poglobi, tako da je vredno tega denarja.
DHEA-S imam 1,46. Čeprav so orientacijske vrednosti od 0.96 do 6.95, je za mojo starost pričakovana vrednost vsaj 4. Ker je to “hormon sreče”, sem žalostna, da mi je odmerjen tako skopo 🙂
Z veseljem posredujem še kakšne informacije!
Najlepša hvala za info, ja res je vrednost DHEA zelo nizka, hvala bogu da dobiš nadomesne hormone!!! Jaz imam vse hormone zelooo v neravnovesju, spolne in ščitnične sem v totalno postmenopazi od 46. leta, vsaj DHEA pa imam 4,5 kar me zelo veseli. Upam, da ti ga bodo dodatki povišali!!!
Lepo prosim javi kako bo vse skupaj vplivalo nate in SREČNO!
No, tako, obisk pri dr. Toljanovi je za mano. Po hormonskih testih sodeč sploh še nisem v menopavzi, moje težave so po njeno nastale zaradi stresa, zadnje mesece (leta) imam res določene življenjske preizkušnje….
Ker mi primanjkuje progesterona, mi je predpisala Utrogestan za čas dokler ne dobim kremice. In je rekla, da bo to odpravilo nekaj mojih težav.
Komaj čakam rezultate…
Koliko časa pa ste čakale na kremice? Nalica in druge?
Kako pa jih plačam, po povzetju?
Držite se,
Lp