Tud jst…
Žijo
Evo, tud jst sm se prvič odloču da preneham po 23.letih s kajenjem, razlog oziroma nekak povod mi je biu ravno prebiranje tega foruma.
Star 38.let, dnevno pokadil 1-2 škatli.Cilj, da postopoma neham, ker verjetno bi bil prevelik šok za moj organizem. Omejil sem si največ šest cigaret dnevno, sicer je danes šele drugi dan, zaenkrat mi uspeva, po tednu dni jih bom zmanjšu na tri dnevno, in tako vse do nič.
Prosim za vaša mnenja, oziroma predloge….
Lep pozdrav
Uroš
to mi deli! kar tako naprej!!! vidis, men je blo pa lih to najtezje – zdrzat na nekih minimalnih kolicinah cigaretov cez dan in meti v glavi da cez en teden npr. pa cist preneham – men se je zdelo kot da sem odlocitev prelozil za vnaprej in pol sem takrat kar prej zacel abstinirati… je tezko seveda, ampak se da zmagat, ceprav na zacetku zgleda cisto nemogoce… drzim pesti…
Čestitam, da ti uspeva. Meni pa se zdi, da je tako zmanjševanje precej težje, kot pa, če odrežeš čez noč, saj se ljudje prehitro spozabimo. Poskušala sem že tako, pa ni šlo. Kako različni smo si. Držim pesti, da ti uspe in da odrežeš še ta dva cigareta.
Drži se pa pazi, da te ne odnese spet na večje število prižganih.
Le pogumno!Čimprej odreži.
Tudi, ko boš na enem cigaretu dnevno ali na koncu-nič, bo učinek isti . Mislim, da boš v obeh primerih pogrešal nikotin. S prenehanjem kajenja, vsaj ne pričakuješ več tistih “dveh cigaret” čez cel dan. Si ne predstavljam, ampak se mi zdi da občutek ni prijeten. Pravzaprav si podaljšuješ neko agonijo.
Postavi si datum in konec.Lp