Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje TSH nagaja

TSH nagaja

Decembra sem imela aplikacijo ambulantnega radiojoda. Na kontroli marca je bila vrednost TSH 7 (ostali ščitnični hormni so v mejah normale). predpisali ste mi Euthyrox 50, 1 tableto na dan.
Prejšnji teden sem šla po recept za tablete k mojemu splošnemu zdravniku, “spotoma” pa sva na pregled dala kri. Izvidi so TSH 24; T3 4,6; in T4 12,3.
Ker TSH ni šel “na bolje”, pri vas v Ljubljani imam pa kontrolo šele septembra me zanima, kako naprej. Naj čakam do septembra na izboljšanjem naj pridem nazaj do vas, naj se dogovorim za povečanje doze zdravil s splošnim zdravnikom?
Naj povem, da mi je teža zelo zanihal (v plus 10 kg), da imam precejšnje težave sedaj z vmesnimi, medcikličnimi krvavitvami in s precej hudim mravljičenjem rok in krči nog (tega prej nisem poznala). Stara se 38 let.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Po aplikaciji radiojoda se je pri vas pojavila hipotiroza. Glede na vrednost TSH 24, T4 12,3 in T3 4,6 pmol/l je odmerek Euthyroxa premajhen. priporočam Euthyrox 75 ug dnevno do kontrole v septembru. Možno je , da bo takrat potrebeno odmerek Euthyroxa še nekoliko zvišati.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Hvala lepa za odgovor.
Danes sem poskušala “prepoloviti” tabletko, pa nikakor ni šlo. Oziroma, zagotovo ni bila lepa polovica. Ali bi bilo narobe, če bi šla na 100 ug dnevno že sedaj? Ker to je edini način, da lahko natančno doziram (ali pa, da grem še po en recept za 25 ug tablete?).

Spoštovani!

Glede na razpolovni čas tiroksina, ki je sedem dni je možno Euthyrox jemati tudi izmenoma 100 oziroma 50 ug dnevno. 100 ug vsak dan bo verjetno nekoliko preveč.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close