Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje tsh in nosečnost

tsh in nosečnost

Lep pozdrav.Na vas se obračam ,da mi poveste kako naprej.Noseča sem 9 tednov in zato sem si dala 19.12.2006 pregledat kri izvidi pa so bili sledeči:TSH 15,53 T4 14,12 T3 2,45 in zato so mi povišali dozo na 125mg EUTYIROXA.Danes 11.1.2007 sem dala zopet kri in izvidi pa so:TSH15,67 T4 16,2 T3 3,27.Kot vidite je TSH še slabši T3 pa se je normaliziral.Prej sem približno 4 leta jemala eutirox100 in izvidi so bili vedno ok.Skrbi me zaradi otročka,saj sem zasledila,da je ščitnica zelo pomenbna.Drugače nimam nobenih težav, ne kar se tiče nosečnoti,ne ščitnice.Stara sem 33 let diagnoza pa je bila HIPOTEROZA po vnetju.Hvala za čimhitrejši odgovor

Spoštovani!

V nosečnosti se potrebe po ščitničnih hormonih povečajo. Pri bolnicah, ki zaradi hipotiroze prejemajo ščitnične hormone, je potrebno v nosečnosti kontrolirati TSH in prilagoditi (zvišati) odmerek zdravila. Glede na navedeno je pri vas odmerek Euthyroxa še vedno premajhen. Priporočam 150 ug dnevno in kontrolo TSH čez dva meseca.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close