TSH
Spoštovani!
Zvišana vrednost TSH po popolni odstranitvi ščitnice pomeni, da je odmerek L-tiroksina, ki ga prejemate (Ehthyrox, Eltroxin, Tiroxin…..) premajhen in ga je potrebno povečati. Pri bolnikih s karcinomi ščitnice želimo doseči TSH, ki je mejno znižan (okoli 0,05 do 0,1) ob normalnih T4 in T3.
Lp
…………VČASIH SE ZALOTIM, DA OBČUDUJEM LJUDI, KI LAHKO SKRBI VSAJ ZA TRENUTEK DAJO NA STRAN…..MENI TO ENOSTAVNO NE USPE.
Moj sin gre v ponedeljek na izotope. Naj povem, da se mu je (predtem) ob kontrolnem odvzemu krvi, TSH še malo zvišal- na 25.0.
pri tem pa je Tg 1.7
Saj vem, da bi mi irena povsem upravičeno napisala, naj grem pogledat tja in tja, ampak….medtem koiščem in berem še vse ostalo, se strah ponavadi še bolj stopnjuje….
Zato iščem posamezne odgovore, če ga bo kdo imel pri roki….
skratka- kaj bi pomenila zgornja kombinacija?
Spoštovani!
Vsekakor je odmerek L-tiroksina premajhen. Druga možnost je, da so vašemu sinu prekinili zdravljenje s tiroksinom, da bi opravili preiskave (testiranje ščitnice z 131I, pri katerem iščemo preostanek ščitničnega tkiva v telesu, oziroma morebitno ponovitev bolezni. V tem primeru je TSH 25 mE/l povsem primeren, ker pri teh vrednostih možno optimalno opraviti teste. Vrednost Tg je nizka kar govori proti morebitni ponovitvi bolezni.
Lp
dragi g. Pirnat, četudi vas ne poznam, bi vas za tele besede, v tem trenutku od srca objela…kako malo je treba, da se človeku vsaj mičkeno oddahne….
povejte mi zakaj so nekateri zdravniki tako redkobesedni?!
ja, šel bo na “izotope” …..
hvala.