tsh
pred leti sem imela probleme z premajhnim delovanjem ščitnice. jemala sem vobenol, vendar je bila doza prevelika in sem kmalu dobila athirazol (ali nekaj podobnega) … stanje se mi je normaliziralo in kake 3 leta se nisem zdravila.
pred kratkim (februar -maj) sem shujšala za 10 kilogramov (v 3mesecih) – namerno.
zaradi izpadanja las sem obiskala zdravnico, dala kri in rezultat je vrednost TSH = 0,01 (TSI je normalen) … dobila sem torej napotnico za polikliniko.
to pomeni, da mi ščitnica dela preveč? pred leti mi je premalo, sedaj mi pa preveč?? kako to? je to morda zaradi izgube kilogramov? ali to pomeni, da se bom spet mogla zdraviti?
hvala za odgovor!
Spoštovani!
Glede na hujšanje in znižano vrednost TSH gre za hipertirozo, ki jo bo potrebno opredeliti. Najverjetneje gre kljub normalnemu TSI za avtoimunsko hipertirozo, ali hipertirozo zaradi avtonomnega gomolja ščitnice. V vsakem primeru bo potrebno zdravljenje. Priporočam, da čim prej obiščete tirologa, ki bo opravil ustrezne preiskave in se odločil za najustreznejši način zdravljenja.
Lep pozdrav!