Najdi forum

Trzanje

Pozdravljeni,

najprej vam želim srečno 2006 in veliko uspeha in zdravja ter potrpljenja na tem forumu:)

Imam 1 m staro hčerko. Včasih kar sama od sebe trzne, se strese kot bi jo nekaj prestrašilo … Ali je kaj narobe?

Koliko časa jo lahko držim pokonci, da počiva v polpokončnem položaju na mojem trebuhu (ko jaz sedim).

Hvala za odgovor in lp

J

Pozdravljeni!

Sproščanje mišic je pojav med budnim in dremajočim stanjem. Izgleda kot stanje,ki ste ga opisali. Predvidevam, da je s prehrano vse v redu in se lahko izključi presnovne nepravilnosti v mišicah. Za razjasnitev vseh pomislekov pa le povprašajte pediatra.
Boljši je polsedeči položaj v naslonjaču ali gugalniku. Takrat sila teže ne deluje le navpično ampak tudi na podlago. Ena roka vedno varuje glavico oz zatilje, druga roka podpira ritico. Veliko kengurujčkanja Vam želim!
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Pozdravljeni,

po nasvetu pediatra smo poslani še na gastro (sum na refluks).

Kaj so to presnovne nepravilnosti v mišicah, ali se jih da odpravit, ker dojenčica trza.

Lep pozdrav

J

Pozdravljeni!

Na presnovne težave v mišicah sem pomislila, ker mišica lahko trza zaradi premajhne prisotnosti elektrolitov, ki skrbijo za energijo v mišicah. Ni pa v moji pristojnosti, da bi postavljala diagnozo.
Napisano je bilo mišljeno kot namig, da bi se potem pogovorili o dejstvih s pediatrom.
Ugotovitev prave diagnoze je pot do rešitve problema, ko gre za presnovne motnje.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close