Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija trzanje veke

trzanje veke

spoštovani!

prosim za nasvet.

že ca. 2 tedna mi desno oko trza..veka oz. kjer se ženske ličimo. čisto samodejno začnre trzati, tudi vidi se, ni nekaj obvladljivega, trza nekaj sekund, zna pa tudi do 1 minute. zadnje čase vedno pogosteje. kaj to pomeni?

dioprtio ima -0,25, a ne nosim očal, ker je mala dioptrija in precej ok vidim. naj pa omenim, da imam prav na desni strani zadaj v glavi cisto, ki jo odstranijo v kolikor se ob večala ali povzročala kakšne težave. ali se morda prav zaradi ciste pojavlja to trzanje veke pri meni?
moteče je.

sem precej tudi za računalnikom (v službi in doma). nedavno semi je zgodilo, ko sem ugašala računalnik, da sem za nekaj sekund nekako oslepela oz. sem videla vse belo na levo oko (ne na desno!). edino v sredini te beline sem videla vijolični krog, predvidevam da zato, ker imam na ekranu oz. kar sem nazadnje videla prden sem “oslepela” modro podlago oz. tako okroglasto modro zadevo. kaj to pomeni? desna stran možganov deluje na levo stran (organov) in obratno ali kako je že?

me mora biti strah? kaj naj delam proti trzanju?

Hvala in lp

če grem k okulistu, kaj lahko pričakujem od njega, kakšne preiskave?

Spoštovani,
trzanje veke bo čez čas minilio samo od sebe, uporabljajte umetne solze in si odpočijte.
Tudi svetlobne zaznave, ki jih opisujete niso nič nenavadnega. Ob gledanju v računalnik, večkrat poglejte v daljavo za nekaj časa in ne pozabite mežikati.

Zaenkrat ni razloga za strah, če boste še imeli težave, stopite do oftalmologa, ki bo za začetek opravil rutinski pregled in se nato odločil za ev. nadaljne preiskave.

LP

New Report

Close