Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija trzanje srca?

trzanje srca?

Lep pozdrav,

za vas imam vprašanje, ki me skrbi in sem zaradi tega že vsa živčna in praktično ne funkcioniram več tako kot bi mogla. Stara sem 27 let. Že nekaj časa sem prehlajena oz. se mi rahli prehladi ponavljajo. Se spravim malo k sebi potem pa spet klima v službi, klima na javnem prevozu in spet kiham, smrkam v končni fazi kašljam.

Zadnje dni se mi je začelo pojavljati kot nekakšno utripanje srca, trzanje na desni strani prsnice, včasih malo nižje (pri trebušni predponi), drugič malo višje (nekje do sredine pljuč), včasih čisto za prsnico kot bi srce bolj poskočilo oz. nekaj trznilo. Pri samem srcu ne čutim nobenih bolečin ali kakršnih koli sprememb (da bi recimo čutila da bi samo srce na levi strani trznilo) niti pri malenkost večjem fizičnem naporu ne (npr. hitra hoja po stopnicah, rekreativno plavanje v bazenu). Nekih težav s srcem do sedaj nisem imela, pred 7 meseci so mi v okviru rednega pregleda za službo delali ekg in razen malenkost povišanega pulza (zdavnikov se nasploh bojim) ni bilo zaznati in je bil izvid normalen.

Ali je možno da je to utripanje, trzanje povezano s srcem? Kakšna huda aritmija? Ker vedno ko mi trzne, in to je dokaj pogosto me kar rahlo panika zagrabi in imam občutek, da je potem še slabše, verjetno psiha. Moja zdravnica ne dela, nadomestna me je pa odslovila da ni nič nujnega da naj se čez 14 dni naročim k svoji. Mene pa to že tako straši, da se ponoči zbujem in samo čakam kdaj mi bo spet trznilo….

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za morebiten odgovor in se opravičujem, ker tratim vaš dragoceni čas.

Podatki v vašem dopisu dopuščajo sum občasnega nastopa posameznih nerednih prezgodnjih srčnih utripov, ki so morebitna posledica vplivov razpoloženja, vremena, psihičnih obremenitev. Brez skrbi. Ne nasprotujem občasnemu uživanju blagega pomirjevala (Persen?)

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

najlepša hvala za vaš odgovor. Je to lahko nevarno? Moram čim prej k zdravniku ali lahko počakam, če se mogoče samo umiri.

Zadnje dni se mi to kar pogosto dogaja, res pa je, da so bili zadnji dnevi kar stresni, sedaj me pa še zaradi tega panika daje, da mi bo kar srce odpovedalo (če je razlog srce) in se mi zdi da je še slabše. Potem ni nujno takoj letati do zdravnika? Persene si bom pa kupila.

Kar odmislite bojazen, da bo srce odpovedalo! Poizkusite Persen. Če bo premalo pomagal naj vam zdravnik predpiše zdravilo nekoliko močnejše od Persena. Ne zanemaite velikega ugodnega vpliva aerobnih vaj (hitra hoja večkrat na teden po pol ure!)

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close