Trzanje mišic kjerkoli na telesu
Občasno se mi pojavlja trzanje mišic kjerkoli na telesu. Npr. enkrat veka na očesu, drugič mišica na boku, tretjič na trebuhu.
Trzanje lahko traja tudi dalj časa z večjo ali manjšo intenzivnostjo.
Prvega takega trzanja se spomnim že kakih deset let nazaj in zato me malo skrbi, ker težava kar traja in traja.
Opazil sem, da kadar pijem več tekočine, trzanje preneha. Ne vem pa če zaradi tekočine, ki jo zaužijem ali zaradi vitaminskih tablet, ki jih tudi občasno jemljem (ne prav vsak dan). Ločenega poskusa še nisem naredil.
Kaj je lahko vzrok, kako težavo odstraniti in kaj ima lahko za posledico če stanja ne saniram?
Hvala
Pozdravljeni.
Zdravniki so počasi že obupali, jaz pa tudi. Zanima me če se je kdo soočal s podobnimi simptomi.
Vse skupaj traja že 4 mesece. Pojavljajo se nenadne mrzlice,razbijanje srca (160 utripov na minuto) mišični krči, zamegljen vid na eno oko, splošna oslabelost,slabši spomin,občasno mravljinčenje na različnih delih telesa, piskanje v ušesih-prav tako včasih bolj izrazito včasih manj… Poudariti moram, da so dnevi, ko je vse vredu, pridejo pa tudi dnevi, ko nevem če bom zmogla do WC-ja.
Opravila sem MR glave in vratne hrbtenice,orl pregled, ščitnica vse b.p. Naknadno sem dala še kri za boreliozo-izvide še čakam( klopa nisem imela, niti nisem zasledila tipičnega obroča na koži)
Sem izčrpana, zraven vseh teh simptomov sem si pridelala najvrjetneje še anksioznost. Dokler se to ni začelo je bilo moje življenje idealno. Sem mamica dvema majhnima otrokoma in z vsem tem kar se mi dogaja je resnično težko. Včasih se bojim ostat sama z njima, ker nevem kaj sledi.
Hvala vsem za odgovore.