Najdi forum

Trzanje mišic

Občasno, tako na vsaki dve leti, me daje zelo neprijetna zadeva, torej kaka mišica mi trza. Pred kakimi 4 leti mi je kak teden ali dva trzala neka mišica na komolcu. Zelo neprijetno potem je nehalo. leto ali dve kasneje mi je trzala neka mišica na hrbtu?, spet je nehalo. Sedaj pa mi trza-ne boste verjeli spodnja veka?! To zgleda nekako takole, da to čutim na očesu. Ker imam leče sem najprej mislil da je to povezano s tem, pa zgleda da ni. Tudi ko dam leče dol in ponoči mi veka trza. Sicer ne nevem kako močno, ampak ko se pogledam v ogledalo vidim veko kako trza! Star sem 27 let in rekretaiven športnik, ravno sem začel s sezono v fitnessu in sedaj delam precej težke vaje za moč vsak drugi dan, tako sem potem ostali vsak drugi dan precej zdelan, poleg tega pa še manj jem ker želim shujšati, rezultat je, da sem v bistvu kronično utrujen vsak dan, se skušam spočiti ampak vem da mi manjka. Je to povezano s splošno utrujenostjo ali s čim drugim?

Lp

Pozdravljeni!

Z ozirom na vaša leta in na to, da se aktivno ukvarjate z športom (imam občutek, da skoraj malo preveč) preveč izčrpujete mišice. Možno je, da je prišlo do pomanjkanja kalija ali magnezija. Poskusite z dodajanjem enega ali drugega ali pa oba, seveda najprej v naravni obliki. (banane, mineralna voda, itd.) Če pa to ne bo zaleglo, se pogovorite s svojim zdravnikom.
Vse dobro in zdravo

Ana

Najlepša hvala za hiter odgovor.

Prav možno je, da je vzrok pomanjkanje mineralov, sem se spomnil da sem imel že v bistvu probleme s pomanjkanjem Magnezija-krči v mišicah pred leti. Torej DONAT pomaga za oboje K + Mg ali je treba še kaj piti/jesti? Kaj pa šumeče tablete?
Banan žal ne morem jesti ker so preveč kalorične, jem pa ogromno jabolk.

Lp

Halo,
če ne gre z bananami, potem pa si kupite v lekarni Kalinor!

Pozdravček

Ana

Pozdravljen!
Imela sem to težavo in morda srečo,da mi je zdravnica pravilno pomagala-preutrujenost,pomagale so mi visoke doze B complexa,3 dnevno.
Lep pozdrav.Staša

Trzanje mišic je običajno pri tistih, ki imamo fibromialgijo. Trzanje se pojavlja vsaj enkrat dnevno na različnih delih telesa. Mišica nekajkrat trzne, mogoče do desetkrat, potem se umiri.
Bara

Zdravo!

jaz imam podobne težave…Pred dnevi mi je začela trzati mišica na hrbtu pod lopatico…ne vem kaj bi bilo to…
Star sem pa 14let…in se usak dan učasih po 2x na dan ukvarjam z rokometom…

LP

Menim, da gre za lokalno mišično dogajanje po preobremenitvi oz.ponavljajočih se gibih (rokomet). Verjetno bo (ali je že) minilo v nekaj dnevih.

Kadar pa se trzanje pojavlja v več mišicah, gre lahko za pomanjkanje kakšnih vitaminov ali mineralov. Poskusiti velja z jemanjem vitaminsko mineralnih dodatkov (npr. B-compleks tablete in magnezij).

LP!

New Report

Close