Trpljenje
SPOŠTOVANI,
Zgornja desna petka je “odšla”..izpukala sem še tisto drugo polovico zoba.Zobozdravnica mi je ven vzela živec in ta zob je pač počil,propadel..AMPAK!!! Ta luknja je POLNA GNOJA,lokacija nad luknjo,torej nekdanjo petko,je otečena,gnojna bula..a jo pritisnem in gnoj gre ven..KAJ SE DOGAJA??JE LAHKO KORENINA ZAGNOJENA IN ALI MORA KORENINA NEKDANJEGA ZOBA VEN?Naj povem,da sem imela tako otečen obraz,da sem prav čutila,da mi pritiska oteklina na oko! In se je nehalo..A GNOJ ŠE NAPREJ POLNI JAMO NEKDANJE PETKE..in dlesen še naprej ima bulo z gnojem..JE KORENINA TEŽAVA?KAJ SE DOGAJA?
ZELO SE VAM ZAHVALJUJEM ZA POJASNITEV,
Mirja,30 let.
SPOŠTOVANA ZDRAVNICA
Ok,prebrala sem v slovarju,kaj je “drenaža” in “eksudat”..torej,če prav sklepam,je to izsušitev potem tiste rane..
Ima pa DVA NUJNA VPRAŠANJA;
1.ALI BOLI ODTSRANITEV KORENINE?KAKO POTEKA TA POSTOPEK?
2.ALI LAHKO V TO LUKNJO “PRIPNETE”UMETEN ZOB?
Najlepša hvala,
s spoštovanjem
Mirja
Spoštovana Mirja,
upam, da ste težavo že rešili. Poskušajte vprašanje zastaviti čim bolj jasno, brez poudarjanja, vprašajev,… Že tako težko izluščim bistvo vprašanja, v vašem primeru pa je bilo jasno, da je potrebno obiskati zobozdravnika, ki opravi potrebne posege.
Korenino odstranimo na podoben način kot cel zob, le da je potrebno uporabiti drug tip klešč. Pred ekstracijo dobite lokalno anestezijo, ki prepreči bolečine.
V nastalo rano ne moremo kar pripeti zoba. Za premostitev nastale vrzeli imate dve možnosti: vsadek (implantat) ali mostiček.