TRPIM-POMAGAJTE
veš kaj se mi zdi,
da če se zavedaš, da z jokom ne boš nič rešila in da si bila veliko tudi sama kriva… da si dovolj močna tudi za tak pogovor, kot sem ti ga svetovala…
in če te najbolj boli to, da nikoli več ne bo tako kot je bilo…
te lahko tudi potolažim,
ker midva sva tisto popolnoma pozabila,
jaz tudi,
ne boli nič več
kvečjemu se na ta račun včasih smejeva…
tako da bodi optimist
dokaži mu, da si močna
trezna, da se lahko zanese nate…
če seveda ni bilo seksa,
če bi bil,
je pa druga zgodba,
tega pa ne bi tolerirala…
oglasi se še kaj, kako ti gre…
in
bi se rada tudi zahvalila sanji in lini
je vseeno lepo slišati tudi kakšno pohvalo,
že ko me na teh forumih vsi vglavnem kritizirajo…
Poslušaj Sanja. Nobbena juha se ne poje tako vroča kot se skuha. Povem ti iz lastnih izkušenj, da je večina moških zajcev in se vrne v svoj pristan, samo ohrani ponos in dostojanstvo ne posuj se spepelom prav do konca, s tem izgubljaš rajting. Boš videla vrnil se bo, ti pa le poravi napake in se potrudi, toda pazi, ne bodi vsiljiva objokana cmendura, to moškega odbija. Vedi, da je bil moški v tisočletni zgodovini lovec in mora loviti, ne nastavljaj se mu s svojimi prošnjami in jikom, poskrbi da ga boš začela zanimati. Nova frizura, malo lahka oblekca, pa kak izhod zvečer tako sama aali s kolegico. Nikar ne varaj, vsaj sedaj ne, tako maščevanje ni dobro. Boš videla, da boš uspešna. Ko bi le ženske vedele kako moč imate nad nami, samo pravi vzvod primite v roke in pamet v glavo, pa lahko obračate svet, ne samo svojih moških.
Zaupanje. Kaj je to?. Zakaj se s tem bremeniš? Vedi, da ženske, pa tudi moški izvejo za skoke čez plot samo pri partnerjih, ki to naredijo enkrat v življenju, stari mački, ki to počnejo vsak teden znajo to prekleto dobro skrivati leta in leta in živijo v ljubem miru in družinski sreči. Že to, da si ga našla na prepovedanem ti da vedeti, da ni kaka pokvarjena duša ampak amater, ki ga boš z malo iznajdljivosti pripeljala nazaj v svoj pristan, pa malo boljše sidro uporabi, ko ga boš sidrala v svoj pristan.
Veš imeti partnerja je eno, ga obdržati pa drugo. Nič ni samoumevnega, ne se prepustiti monotoniji, vsak dan je nov dan, vsak dan živimo, kot da je zadnji in kot da bomo skupaj sto let.
Iz srca ti želim pobotanja, tudi za moža je bolje da ostane pri tebi, nato pa poskrbi, da bo tvoj žrebiček oral njive doma in ne drugod, ker mu boš pobrala vso energijo…
jaz se strinjam s tem moškim,
točno tako razmišljajo
cmere jim gredo na živce
ne bi se pa strinjala s tem, da dokler se boriš zanj, da hodiš v kakšnih lahkih krilcih naokoli s prijateljicami…
s tem mu boš sporočala nasprotno,
da si pripravljaš novo življenje in to brez njega.
ostani doma,
da ne bo imel razloga za dvome
da bo vedel, da si zanesljiva
da ga imaš rada,
tako rada, da ga razumeš, da mu pomagaš…
v sedanjem stanju ima dovolj dela sam s sabo in ne bi bilo dobro, da ga še ti obremenjuješ z ljubosumjem.
in ti sama se moraš tudi malo umiriti kar se ljubosumja tiče…
(popolnoma jasno je, da se zaljubljenci videvajo, kličejo, pošiljajo sporočila… skratka iščejo bližino…
to so dejstva s katerimi se moraš sprijazniti)
kako se umiriš?
vprašaj ga, kakšna je…
(ampak ne vsa objokana)… poskusi s humorjem… če že imaš konkurenco, če ti jo lahko iskreno opiše… tudi njene osebnostne lastnosti… pa tudi kaj se pogovarjata… če se lahko z njo mogoče pogovarja kaj kar se s tabo ne more…
saj boš hitro videla koliko hudo je v resnici…
in ti se boš umirila
ker boš vse vedela.
in boš tudi lažje razumela, če boš vse to vedela.
in zaupanje bo ostalo.
meni se je enkrat zgodilo tudi to, da je mojega fanta osvajala neka zelo prikupna gospodična… najprej ga je samo gledala od daleč, potem pa se opogumila in šla v “napad”…
ko sem ju videla, da sta se začela pogovarjati, sem ga kasneje vprašala, o čem sta se pogovarjala in mi je rekel, da o sestavinah sadne kupe, ki jo je on ravno takrat jedel… in mi je bilo takoj jasno, da ni nevarna…
zato, draga sandra še enkrat
vodi pogovor kot prijateljica
in vprašaj ga vse s čimer se obremenjuješ
ampak brez očitkov,
če si prijateljica,
mu moraš pomagati, da bo on sproščen in umirjen ob tebi.
tista druga ženska pa ga bo vprašala, kako je doma…
in ji bo vse to povedal,
da si mirna,
da ga poskušaš razumeti,
mu pomagati,
da si mu sama rekla, da lahko gre k njej,
ker si bo samo tako razčistil pojme…
in to jo bo “ubilo” moralno…
razumeti moraš, da “ljubica” najbolj uživa, če ji mož reče,
da je žena doma sitna, živčna, da se cmeri, da histeri, da mu gre na živce,
da težko zdrži doma, ker so stalno očitki, pa slaba volja pa jok…
on bo pa potem povedal kar naenkrat, da se ti lepo pogovarjaš z njim in ga poskušaš razumeti.
ne bo zdržala pritiska
verjemi mi!
bom nehala, ker se mi zdi, da sem bila zelooo dolga.
raje bom napisala tako, če te še kaj zanima, vprašaj.
Dobro jutro!
Hvala, ko sem zjutraj tole prebrala se takoj boljse pocutim. ves se strinjam s tabo.
Upam, da mi bo uspelo. Vceraj sva se ze kar veliko pogovarjala – res se mi zdi da je to prava pot. Kar se tice ljubosumja se strinjam s tabo. Ko pravim da sem sama kriva za marsikaj je tudi to, da so mi vcasih ful veliko hodila ven s prijateljicami.
Bil je ljubosumen, pa se nisem zmenila za to. Tako da sedaj sigurno nebom
pocela tega. Zmenla sem s prijateljico, da mi bo cuvala sina za vikend in greva
v hribe. Bil je zato (dober znak, upam). Mislim, da je razlog da ga nisem zgubila
tudi to da se zelo dobro ujameva v seksu.
Ves matra me, danes zjutraj sem vidla zopet en njen sms, pa saj ves. Cisto me je zvilo. Se sreca, da sem sla v sluzbo, da sem tole prebrala in da se bom probala do
zvecer ze malo umirit.
Daj napisi se kaj, prosim. Ali ti lahko pustim tudi emeil?
Lep dan!
draga sandra,
sem vesela zate, da si se tako hitro spravila k sebi,
če si se že sposobna lepo pogovarjati,
in če je bila tvoja napaka v tem, da si ga delala ljubosumnega,
pa če se še dobro razumeta v seksu,
(kar je tudi pri naju, pa si nisem upala tega omenjati, ker ni povsod tako, je pa zeloo močna točka na tvoji strani)
potem je videti, da si svojo bolečino že uspela ukrotiti z razumom…
…potem boš zmagala zagotovo.
lahko pustiš email
jaz ga pa tu ne bom napisala, ker ne bi rada celega kupa pošte od “oboževalcev”
tisti sms, ki ga on pošilja svoji dragi,
pa ti bo sčasoma v užitek,
ker se bo vsebina močno spremnila in povzročala bolečine konkurenci,
zato kar brez panike.
da gresta v hribe
je znamenje da sta že na pol poti do zmage
tam te bo že narava pomirjala, pa njega tudi,
pa velikoo nemotenega časa za pogovor,
tako da – odlično.
Moja iskušnja: v skoraj 30 letnem zakonu me je mož prevaral 3x (da jaz vem). Prvič se mi je sesul svet – tako kot tebi. Priznati moram, da takrat je bilo meni že malce dolgočasno z njim imela sem ga in ga še zelo rada pa vendar je bil zame nekaj samoumevnega, vsakdanjega. Preveč je delal, doma sem več ali manj morala postoriti vse sama. Moja dva sinova mi tudi nista bila v nevem kakšno pomoč. Tako, da ko se je ponavadi v večernih urah vračal domov, sem bila jaz utrujena, živčna, ker bi morala pa še to, pa še to….. Morda sem želela preveč urejeno pospravljeno stanovanje in malo sem pozabila nase. Če bi ga čakala zrihtana, umirjena v visokih peticah sem prepričana da do tega nebi prišlo. Ampak… O.k. veliko je zaslužil, lahko bi si privoščili gospodinjsko pomočnico, a kaj ko sem tip da ne prenesem nobenega da bi šaril v moji hiši – po mojih stvareh. Dobro prebrodli smo to v pogovoru ugotovili kaj pri meni pogreša, kaj mu ona nudi itd… Da bi me zapustil in si ustvaril novo družino niti kapnilo mu ni. Dobro se je zavedal da skupno življenje, otroci, hiša prinesejo nove obveznosti in da njegova vedno urejena ljubica tudi to na vekomaj ne bo. Začela sem delati na sebi in bila prav ponosna ko mi je govoril, da bi največjo napako svojega življenja naredil če bi me zapustil. Vem da me ima zelo rad. Kako? To preprosto čutiš. Vse se je uredilo, sicer cunje so bile večkrat nezlikane in posoda umazana pa vendar… Osem let po tem dogodku sem začela izredno študirati. Zgodba se je ponovila.. mlada privlačna tajnica mu je bila vedno na razpolago tako dopoldne kot popoldne. Jaz pa kar precej večerov in noči za knjigami. Počutil se je zanemarjenega. Skratka zagovor diplome sem imela ravno dva tedna kasneje, ko sem ponovno izvedela da je druga na pladnju. No da ne bom predolga tretjič – skoraj pri 50-ih je pač rabil potrditev, da lahko še zapelje kako mlado ali pa ona njega kaj vem. Tak pač je. Jaz ga imam rada in on mene. Nikakor ne moreč reč, da sem se žrtvovala zaradi otrok ali česa drugega ima dobro službo, lahko bi ga jaz zapustila, ampak to se mi je zdela prelahka pot. Zadnjič mi je kolegica rekla; ma veš res si dobra, da si vse to zdržala z njim jaz bi ga ubila bi mu ga odrez.. in bla,bla… Pa ravno ona, ki ne ve da ima njen mož že 10 let ljubico. Res ne vem kaj je boljše da veš ali neveš. Sicer pa sem vedno razmišljala, da če je moj dragi dober za te lepe mlade zakaj nebi bil dober tudi zame.
Moj meil:[email protected].
Bom vesela, ce bos pisala!
LP
Evo, javljam se. Masa tudi tebi sem poslala emeil.
Imela sva se zelo vredu. Veliko, res veliko sva se pogovarjala,
skoraj ves cas. Pa tako na lep nacin, odkrito in posteno.
Samo res stvari ne mores resiti v enem vikendu. Pravi, da me
ima se vedno rad, da pa bi rad bil nekaj cas sam. Ne ve ce je to prav
in ce mu ne bo zal, da rabi malo casa za razmislek. Ful mu veliko pomeni
da se lahko pogavarjava.Jaz sem prisla malo k sebi, ceprav se vedno boli,
ampak vsaj pogovarjam se lahko. Se trudim…ceprav me se vedno zvije,
pa grem na WC in se zjocem.
Lep pozdrav!