Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Tromboza in vpliv ginka ter ginsenga

Tromboza in vpliv ginka ter ginsenga

Pozdravljeni,

čez približno 3 tedne se odpravljam na potovanje, med katerim se bom kar nekaj dni zadrževal na nadmorski višini 4.000 m in več. Za pripravo na to potovanje mi jo bilo dano priporočilo za jemanje prehranskega dodatka Bion 3 senior in Bilobil forte. Obe vsebujeta naravni učinkovini ginseng in ginko.

Leta 2006 sem imel globoko vensko trombozo na desni veni subklaviji. Po 9 mesečnem jemanju Marivarina je sedaj stanje v normalno in nimam nikakršnih težav. Vzroka tromboze ni bilo mogoče določiti, sedaj pa naj bi imel večje možnosti, da se mi tromboza kjerkoli ponovi.

Zanima me ali lahko sedaj jemljem dodatke, ki vsebujejo ginko in ginseng, oziroma če je vpliv teh dveh učinkovin v kakršnemkoli smislu neprimeren zame.

Hvala lepa in lepo pozdrav,

Efemit.

V navodilih priloženih kapsulam Bilobila ni podatkov, da bi ginkgo povečeval nevarnost nastanka strdkov v krvi. Verjetno je v navodilih priloženih preparatom, ki vsebujejo ginseng tudi informacija o vplivu ginsenga na proces koagulacije v krvi. Bilobil in Bion 3 sta poznana kot preparata, ki sta praktično brez posebnih stranskih učinkov. Po ustaljeni praksi pa je prav, da pred jemanjem tudi teh zdravil bolnik prebere dobre in slabe strani preparata v priloženih navodilih.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close