Najdi forum

Tromboidni hemeroid

Pozdravlkeni,

Vljudno vas prosim za pomoč oz. razlago. Pred 10 dnevi sem zatipal okroglo bulico zunaj zadnjične odprtine. Bila je boleča pri hoji in sedenju. Na bulico sem dajal najprej hemoclingel, nato modolex, ker pa 8 dni ni bilo nič bolje – celo slabše, sem začel jemat tablete detralex. Čez noč se je hemeroid pomaknil v črevo, čez dan pa prišel ven. Ker tudi po treh dneh jemanja detralexa ni bilo nič bolje, sem kupil in začel nanašati delta hadenso iz Avstrije.

Ker po dveh dneh ni bilo nič bolje, sem šel na urgenco, kjer so mi ugotovili da ima delno tromboidni hemeroid, kirurg mi je vanj zarezal in iztisnil kri.
Danes je drugi dan po operaciji oz. izpraznitvi hemeroida. Boli me več ne tako oz. ne na isti način kot pred operacijo, najbrž me malce boli še od reza. Sam rez se je zaprl, kri več ne teče. Skrbi me pa, da je na otip še zmeraj enako velik kot prej. Ali je to normalno in če je, kdaj lahko pričakujem da se bo začel zmanjševati. Morebiti je tako velik zato ker je od reza zatečen?

S kakšno kremo naj zdaj mažem hemeroid – z delta hadenso ne upam zaradi reza? Je bolje mazati z navadno kremo hadensa ali pa bepantenom zarad celjenja rane?

Hvala za odgovore.

Pozdravljeni!

Proktolog vam je le zarezal v hemoroid in iztisnil tromb-še vedno so ostali vozliči, ki jih bo potrebno podvezati. Oteklina je najverjetneje še vedno prisotna zaradi posega, se pa lahko zadeva tudi ponovi. Če že morate mazati, potem uporabite Bepanten.

Lp,Nataša Smrekar

Ni mi dalo miru, zato sem šel k proktologu, ki je ugotovil, da je bil rez premali in ni bila odstranjena vsa vsebina. Proktolog je zarezal in odrezal večji kos, ter zadevo izpraznil tako kot treba. Sedaj sem na okrevanju.

New Report

Close