trombofilija
LifeIsLife
V nosecnosti je vse potekalo BP. Moj fantek je bil nadpovprecno zdrav, v nosecnosti nisem imela nobenih tezav, razen slabosti na zacetku kaksen mesec. Bila sem v 22. Tednu na pregledu in mali je bil ok. Še sestre so se pohecale kaksen fant bo. Da bo maniken ker je tako dolg in ima dolge nogice 🙁 Moj moz cez vikende prihaja kasno domov – ker je muzičar. In, ko ja malu slusal njegov glas je ponavadi zacel brcat na polno. Ta vikend ni niti trznil. V ponedeljek sem izsilila uzv, kjer je bilo ugotovljeno najhuje. Izgubila sem ga 🙁 . Potem pa rodit itd. itd. … Nic ni bilo ugotovljena na njem. Le na posteljici so naslu hematom, ki bi lahko povzrocil infarkt posteljice. Po njem sem bila se enkrat noseca – tega pao tudi na analizo niso dali ker kdo bi vedel zakaj ne. Prvic pa naj se ne bi dovolj vsidralo v maternico. Pravijo, da najtudi primeri med seboj ne bi bili povezani… Jaz pa ne verjamem, da je to zgolj nakljucje. In grem jutri v Zg. Ceprav je moz skepticen in mi pravi, da sen prevec napsihirana in da ni dokazano, da naj heparin ne bi skodil ali pomagal otrocku. Naj bi bil za nas – mamice. Bom jutri kaj vec napisala ko pridem iz Zg – ce se ne bom tam kje izgubila 😉
Pozdravcek. LifeIsLife – drzim pesti za nas. A ti si tudi v veselem pricakovanju?
Da, v MB se da samoplačniško napravit test za trombofilijo v laboratoriju za medicinsko genetiko. Samo vedeti moraš kaj želiš testirat, ker je tega ogromno. Jaz, recimo, sem testirala protrombin, V Leiden in MTHFR. To troje me je prišlo 114 in nekaj EUR. Protrombin in V Leiden prideta skupaj 57 in nekaj EUR. V kolikor boš poklicala v laboratorij, ti bodo vse razložili kako in kaj.