Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija trombicitopenija

trombicitopenija

Pozdravljeni!

Vprašala bi vas samo, glede na to da imam že pet let trombocitopenijo in letosi niso zrastli nad 40, ali lahko uživam ameriški slamnik in ingver. Brala sem, da sta zelo učinkovita pri oslabljenem imunskem sistemu, vandar eden od njih preprečuje trombozo.To razumem kot, da znižujejo trombocite, jaz pa imam že tako ali tako nizke. Pozimi krepim imunski sistem z drugimi vitamini, vendar me zanima, če lahko uživam tudi to.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Lepo bi prosila za odgovor, če ne me pa zanima, na koga se lahko obrnem z vprašanjem….. mogoče na farmacevta?

Hvala

Interakcije EHINACEJE z drugimi produkti se ne morejo izključiti. Tako opozarja Tumova* (2000), da se naj ne uživa sočasno z zdravili kot so Warfarin, MAO inhibitorji (kot Phenelzinsulfat) ali Phenytoin in drugimi zdravili, ki škodijo jetram, ker zavira razgradnjo in izločanje zdravil v jetrah. To lahko vodi do organske motnje. (Kot trdi Tumova, obstoja ta problematika interakcije ne samo pri ehinaceji, temveč tudi pri ginkgo, ginsengu, šentjanževki in baldrijanu.)
*Tumova L: Interactions between herbal medicines and drugs. Ceska Slov Farm, 49, 162-167, 2002

Vsekakor se naj ne uživa pri boleznih: tuberkuloza, revma, multipla skleroza, HIV infekcija in leukemija. Kontraindicirana je tudi pri alergijski dispoziciji. Pri nosečnicah se ne sme injicirati. Pri sladkorni bolezni se lahko z inj. Echinacea purpureae presnova poslabša. CAVE: tinktura vsebuje alkohol.

INGWER tudi ni indiciran pri osebah, ki uživajo zdravila za redčenje krvi.
Nasploh imajo mnoge rastline interakcije z nekaterimi zdravili; zato spada zdravljenje raka v roke strokovnjaku.

Nasprotno temu vplivajo omelini ekstrakt na kostni mozeg (trombocite) in hkrati na imunski sistem; vendar pri levkemijah in drugih sistemskih vrstah raka samo po individualnem naravnavanju odmerka, kot je opisan v knjigi Bela omela. Kontraindicirana so bolezenska stanja kot so vročina nad 38°C in vnetje ter alergije na omelo, ki pa so zelo redke.
To velja samo za zdravljenje v injektibilni obliki; omelin čaj ali tinktura nimata tega učinka, ker uniči želodčna kislina snovi, ki delujejo proti raku.

Pravtako so škodljivi izolirani vitaminski prehrambni dodatki/nadomestki…nasploh izolirani vitamini, snovi v sledeh in antioksidanti. Zdravemu človeku ne škodijo toliko kot bolnemu. O nekaterih snoveh obstojajo že študije, ki potrjujejo, da je uživanje izoliranega vitamina E povezano z nastankom tumorja v glavi, foljna kislina pa s povečano pojavnostjo pljučnega raka … Zato je treba dobiti vse potrebne snovi na čimbolj naraven način (v simbiozi s sekundarnimi rastlinskimi snovmi) s prehrano; tudi pozimi.
Vse dobro!
Ebner

New Report

Close