trojka
Pozdavljeni!
Že nekje 10 let imam koreninsko ozdravljeni in zapolnjeni trojko in štirico levo zgoraj ter na le-teh posamični inceram prevleki.
Že ves ta čas od koreninskega zdravljena pa se mi občasno nad štirico naredi manjša oteklina iz katere izteče občasno nekaj malega-verjetno gnoja! Pred kratkim me je začela močo boleti trojka tudi na pritisk in čez noč mi je obilno zateklo lice ob nosu vse do očesa ki mi ga je delno zaprlo.Še isto jutro mi je zobozdravnik odprl zob in ter nekako sčistil staro polnitev iz zoba ga pustil odprtega in predpisal antibiotik.V dveh dnevih mi je oteklina skoraj izginila in čez nekje 10 dni mi je zob zaprl z zdravilom.Kaj me zanima pa je naslednje: že pred tem incidentom s trojko sem opažala pod levim očesom majhen podočnjak-kot nekakšna majhna blazinica točno nekje nad korenino štirice.Ko sem imela odrto trojko in nato še nekaj časa z vstavljenim zdravilom pa tega podočnjaka ni bilo. Pojavil se je spet sedaj ko imam zdravilo že lep čas noter. Pod desnim očesom te spremembe ni! To sem opisala tudi zobozdravniku, ki pa pravi da to ni od trojke oz. od štirice!
Zanima me,če mogoče razmišljam v pravi smeri- da je od zoba?In kaj narediti, če tudi po ponovni zapolnitvi trojke le-ta ostane?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni,
razmišljate kar prav. Nad uspešno zdravljenim zobom naj ne bi bilo na dlesni nikakršnih vnetnih sprememb v obliki oteklin, fistul iz katerih izteka gnoj ipd. Verjetno vam bodo zdravili zob dokler te spremembe ne izginejo.
Srečno.