Trocoxil
Imam 13-letnega nemškega ovčarja z degenerativnimi spremembami hrbtenice, po posvetu z ortopedom operacije glede na starost ne priporoča, pa še izid ni zanesljiv. Od aprila jemlje Trocoxil tablete, po katerih se očitno boljše počuti oz. so odsotne bolečine. Septembra bo dobil zadnjo tabletko (glede na maksimalno dobo jemanja 6 mesecev).
Mnenja več veterinarjev o nadaljevalni terapiji so različna, zato me zanima vaše mnenje.
Nekateri pravijo, da se je treba držati navodil proizvajalca, ki predpisuje max. jemanje 6 mesecev, drugi pravijo, da se lahko naredi nekaj mesečna pavza in se kura lahko ponovi, tretji pa, da se te tablete lahko jemljejo doživljenjsko, v kolikor ni težav z ledvicami ali jetri…
Zanima me, kaj o tem menite vi in kaj mi svetujete kot morebitno nadomestno terapijo.
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Dolgotrajna uporaba tega zdravila lahko med drugim povzroči težave z ledvično in jetrno funkcijo, zato svetujem , da pred nadaljevanjem terapije opravite internistični pregled, ki naj vključuje biokemijske preiskave krvi in analizo urina. Poleg tega se za blaženje bolečin svetuje fizioterapija, hidroterapija, elektromagnetna blazina, akupunktura ipd.-torej metode, ki nimajo stranskih učinkov. Terapija s Trocoxilom ali drugimi nesteroidnimi zdravili naj bi bila zadnja možnost, če omenjene metode ne pomagajo, operacija pa ni možna.
LP