Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Trnja – znižanje dovoljene meje alkohola

Trnja – znižanje dovoljene meje alkohola

Ah, saj kadar vozim ne tipkam 🙂

*********……da se je v državah, kjer so zmanjšali dovoljeno mejo alkohola, na splošno znižalo število ljudi, ki vozijo pod vplivom alkohola…******

Statistiko je lahko prirediti. Če denimo policaji od jutri ne bi več dajali voznikom pihat, bi statistika pokazala, da ljudje ne pijejo več.

Pa poglej kako je z mamili. Komaj kdaj slišimo, da je kdo povzročil nesrečo pod vplivom mamil. Pa ne da se ljudje ne bi drogirali in zadrogirani povzročali nesreče. Ampak prisotnost mamil pri povzročiteljih policaji ne ugotavljajo (oz. redko, za razliko od alkohola ko to ugotavljajo vedno), tako zadrogirani povzročitelji veljajo za neoporečne. Samo ker je populacija tistih ki se drogira taka, da od njih ni možno pokasirat kakšnih kazni, jih policaji pustijo pri miru, da se zaletavajo, pa država potem pri nesrečah zasluži. Spravljajo se na tiste, pri katerih je možno kaj zaslužit.
Za varnost pa policajem ni mar, govorjenje o varnosti je le pesek v oči, da bi lažje kasirali za prometne prekrške.
Ogromno mladih se drogira, kadi travo in tudi vozijo. Mamila ostanejo v telesu tudi več tednov. Kontrole pa samo za alkohol, za mamila pa ne.

Mislim, da država najbolj udari ljudi tam, kjer jih boli in tiste, ki jih je več. Najlažje je tako, največ bo zaslužila..itd….Zakaj bi se ubadala s tistimi, ki jemljejo pomirjevala, celo mamila, ali pa preverjala vidne in slušne sposobnosti ali pa karšnekoli druge bolezi ( moj sosed vozi avto z močno razvito parkinsonovo boleznijo) – zaradi katerih so lahko vozniki dosti bolj nevarni od tistih z o,5 promila??? Sama nisem za znižanje, saj menim, da tja do 0,5 vozniki niso nevarni! Strokovnjaki so pred leti zagovarjali, da je tako!! Če je kdo slučajno med povzročitelji nesreč v tem “rangu”- potem je krivo kaj drugega kot alkohol ali pa ( kar se pogosto dogaja) je krivo znanstvo na policiji in je vpisana nižja številka z alkotesta, kot je bila izmerjena! In pridružujem se tistim mnenjem, ki pravijo, da je čisto od pasameznika odvisno, koliko popije- da še ostane v meji do 0,5, čeprav bi moral vsak sam presodit, kdaj ne sme za volan. Zase lahko rečem, da je že po enem kozarcu vina bolje, če ne vozim.
LP

Proti proti proti…

Čista neumnost!

Sicer pa jaz po enem piru vozim veliko bolje, kot pa v čisto treznem stanju. Naj raje začnejo debato o tem ali sploh blondinkam dat vozniški izpit?!!?

Najhujš kombinacija v avtu je definitivno blondinka z gsm jem v roki. Eni že trezni obupno vozijo, na tiste pa nič ne gledajo. Grooooza!!!

Ogromnokrat se mi je že zgodilo, da sem se peljala za bjondo 60 km/h na 90 cesti!!! Seveda, ko prehitevaš, vidiš VEDNO VEDNO VEDNO ISTO KOMBINACIJO – blondinko z gsmjem. Jaz že avtomatsko, ko se peljemo počasi, rečem: “Spet je pi _ _ _ spredaj!

Moški in (hitre voznice) ženske, se strinjate?

antifeministka

Naj uvedejo vzgojne ukrepe, če je že treba. Naj vsakega, ki je preveč popil (definitivno več kot 0,5) enkrat pripeljejo zraven na pobiranje človeških ostankov po prometni nesreči. Fajn vzgoja. Bi imel gospod Rugelj še več dela pri odpravi travm.

Natalija,
Ja, to je pa v redu predlog..Potem, ko bi neki imaginarni junak nekoga ze “ubil” in bi “odsluzil”, zagotovo ne bi vec nobenega…Ampak eden je pac eden in ni nobeden, zal… LP!

Ah, megaboy, ko ni drugih argumentov, je pa statistika slaba :))

Glede ugotavljanja prisotnosti mamil bi pa moral povedati kak zdravnik, policaj,.. Saj če ne slišimo o takih povzročiteljih, to še ne pomeni, da tega zares ne ugotavljajo. Tako le ti sklepaš. Ni pa tako preprosto kot je pihanje.

Natalija, zanimivo stalisce, res..
In kje je tista 90. cesta? Sprasuje blondinka brez GSM-ja v roki, ki vozi ze vrsto let hitro, zanesljivo, skoraj brez prekrskov in seveda brez kazenskih tock…Ja, ampak ko bos naslednjic spet kako blondinko pred seboj v avtu zmerjala s pi….., sem pa verjetno kar jaz, hi, hi….
Jaz vse vidim, tudi tisto temnolaso zensce zadaj, ki odpira usta med voznjo in verjetno zmerja! :-)) LP!

Ja Ponca Ponca… 90 cesta je regionalna cesta po kateri se vozi 90 km/h. A res ne veš tega ali me zafrkavaš? 🙂

Ker drgač si pa res potrdila moje sume, da blondinke ne smejo za volan.

Saj ni da bi se hvalil s tem, ampak moj primer dosti pove.

Jemljem tablete, ki so označene z praznim trikotnikom, kar pomeni, da lahko vplivajo na psihofizične sposobnosti in da je potrebna previdnost. Lahko rečem, da tablete name vplivajo slabše kot npr. dva pira, se pravi ca. 0.8 promila alkohola. Pa mi nihče ne more preprečiti vožnje, kaj šele da bi me kaznoval.

Zato je 0,0 promila čista neumnost, saj je zadosti že malo slabša volja ali rahla utrujenost, da se človek slabše obnese kot pri 0,5 promila alkohola v krvi.

Računica države je preprosta. Veliko več udeležencev v prometu ima več kot 0,2 promila kot 0,5 promila. Večje “tržišče” pa v vsakem primeru pomeni večji “dobiček”. In v temu se skriva bistvo predloga, če kdo tega ne vidi je pač zaslepljen ali neumen.

Ja, pa menda ja de te zafrkavam, neee! 🙂
No, ja pa tud blond sm, no…. Mam pa sreco za volanom, a ne? LP!

Zanima me, če imate kakšen argument – predlog ZA ali PROTI prepovedi pitja alkohola na javnih mestih.!?

New Report

Close