Najdi forum

Zanima me, če s svojim znanjem lahko pomagate pri konkretnem zdravstvenem problemu, tako imenovanem trnu v peti?

Zdravnik mi je predpisal fizioterapijo, ultrazvok pa tudi laser, ampak nič ne pomaga. Trn imam na obeh petah, dobro viden z RTG. Težava se vleče že več kot 1 leto.

Kako si naj pomagam?

Draga Marinka!

Seveda lahko pomagam pri konkretnih problemih! 🙂 Vsi moji pacienti pridejo z zelo konkretnim problemom! Tudi zelodcne tezave so izjemno konkreten problem.

Trn v peti je ena od mojih specializacij (ortopedija) in z zdravljenjem le-tega imam zelo dobre uspehe. Najveckrat je povezan s povecanim in nenehnim stresom plantar aponeurosis.

Plantar aponeurosis je tkivo, ki podpira lok stopala. Ce je lok povesen, to povzroca nenehen stress na tkivo, ki povzroci mikrostrganine. Scasoma nastane trn kot oblika telesne obrambe, oz. vzpostavljanja ravnovesja. Telo zeli okrepitev kjer je sibkost in pricne z gradnjo trdega tkiva (trna).

Trn v peti je potrebno zdraviti s stalisca ortopedske akupunkture in konstitutionalno. Ce se lotimo samo trna bo uspeh zdravljenja mnogo daljsi in lahko se zgodi, tudi neuspesen.

K zdravljenju je nujno potrebno dodati redne vaje, ki jih izvajate tudi doma, vsakodnevno in veckrat na dan.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Pozdravljei!

Tudi sama imam težave s t.i. trnom v peti. V večji meri sem pozkusila že vse znane zadeve, ki so zadeve kratkotrajno izboljšale, nios pa bolečin odpravile. Tudi t.i. blokada je bolečine odpravila za cca. 2 meseca, potem so prišle bolečine nazaj. Opcija je bil še kirurški poseg in čiščenje, vendar vem,da se zadeva v večini rada ponovi, tako da se glede tega še nisem odločila.

Zanima pa me koliko procentualno je uspešno zdravljenje z akupunkturo in če se s tem načinom zdravljenja zadeva odpravi dolgoročno oz. za vedno ali se kljub temu ponavlja?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Mojca

Pozdravljeni

Akupunkturno zdravljenje bolečin, ki jih povzroča trn v petnici je možno in dokaj uspešno. Vprašanje pa je ali je vzrok za bolečine res samo trn v petnici ali je vzrok za bolečine vnetje mehkega tkiva okrog trna. Akupunktura ne spremeni kostnega izrastka-trna, ta po terapijah ostane. Edino operacijska odstranitev trna bi trn v resnici odpravila, vprašanje pa je ali s tem tudi bolečine (za vedno). Zdravljenje bolečin v peti zaradi vnetja mehkega tkiva z metodo akupunkture pa je dolgoročno uspešno. Oziroma je uspešno vse dokler se ne pojavi nova poškodba, če se lahko temu izognemo, potem je zadeva odpravljena dolgoročno.

Lep pozdrav

dr. Han
TKM Celje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close