Najdi forum

Trn v peti

Počasi obupujem. Trn v peti me grozno boli. Včasih komaj hodim. Šepam, vlečem nogo za sabo. Zjutraj je sploh hudo, po kakši daljši hoji prav tako. Ali obstaja kakšna FT, da bi se stanje izboljšalo? Res lahko pomaga UZ? In kaj, če ne pomaga? Trenutno čakam na RTG, potem bom najbrž dobila napotnico za FT, mene pa zanima, ali bo ta bolečina kdaj minila oz. kako dolgo se to lahko vleče? Slišala sem, da lahko mine samo od sebe.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

Nekaterim pomaga ultrazvok, nekaterim nič, nekaterim stanje še poslabša. Pomembno je, da je pravilna vrednost.

Pomaga vam lahko najbolj poceni vložki kot iz papirja, izrežete luknjo na tistem mestu kjer vas boli, tako da razbremenite ta del podplata. V vsak čevelj, date tak vložek.

Trn boli dokler raste, ko se rast ustavi (nekje v enem letu) neha boleti.

pozdravljeni tudi jaz sem imela trn v peti,pa sem ga s pomočjo gline pozdravila in sicer tako,da sem vsak večer dala na peto eno oblogo sive gline-mehka masa,ki se dobi v lekarnah.Venem mesecu bolečine ni bilo več in tudi pojavlja se ne več,Potrebna pa je nošnja mehke obutve.lep dan

Bepina,

Tudi sam imam enako težavo že tri tedne in si dajem obkladke iz gline na stopalo že 20 dni, pa še ni bolje. Gospa z glino iz Komende pravi naj le vztrajam kar seveda bom, bi pa za vzpodbudo zelo rad prebral malce več opisa vaše težave in rešitev.
V mojem primeru se je bolečina začela na zunanjem robu stopala (pod mezinčkom) in se kasneje razširila še pod peto. Se je malce začenjalo že prejšnja leta, vendar je do sedaj vedno kmalu minilo.

Hvala vnaprej za vaš odgovor.
Pettr

Pozdravljeni!

Trn v peti boli toliko časa, dokler raste. Ko preneha rasti, se zaustavi tudi bolečina. Nekaterim pomaga terapija z ultrazvokom, ki pomiri vnetje, ki povzroča bolečino. Učinkovito pomagajo navadni kartonasti vložki za v čevljje in copate, izrežete luknjo na mestu, kjer vas boli in tako dosežete, da se boleče mesto ne draži in ne boli.
Navadno trn v peti boli točno na tistem mestu, kjer se nahaja. Morda je razlog za vašo bolečino kje drugje, saj vas boli pod mezinčkom?

New Report

Close