Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca TRN

TRN

Pozdravljeni!

Fant je pred štirimi dnevi dobil v sredinec na roki trn, nakar mu je še isti dan prst močno otekel. Obiskal je dežurnega zdravnika, ki mu je predpisal jemanje antibiotikov. Naslednji dan ga je osebna zdravnica napotila v bolnišnico h kirurgu (češ, da se z zadevo ni za igrat), kjer so napravili operacijo. Pri tem je dobil celotno anestezijo, ugotovili so, da trna ni v prstu, predhodno pa je bila ob pregledu krvi ugotovljena manjša, ne huda zastrupitev. Danes popoldne (operacija je bila včeraj) je začel čutiti v palcu mravljinčenje, ko se pogladi po zgornjem delu le-tega ima občutek, kot da ni njegov. Palec sicer lahko normalno premika. Pozabila sem omeniti, da je od včeraj naprej tudi v bolnišnici. Svoje težave je omenil sestri, ki mu je roko na novo previla – v Času,ko je bil povoj snet,je bilo s palcem vse normalno, mravljincev ni bilo, sedaj je vse zopet tako kot prej. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok težav?

Malce čudno se mi zdi, da so ga kar takoj-preden bi se pokazalo učinkovanje antibiotikov-operirali. Čudno se mi zdi tudi, da je dobil celotno anestezijo, ker ostalih nekaj primerov, ki jih poznam, so rešili takoj, z lokalno anestezijo? Lepo, lepo bi vas prosila za vaše mnenje glede omenjenih navedb. Glede na to, da je z njim v sobi moški, ki je ravno tako imel težave z enim prstom, sedaj pa ne čuti niti enega več, sva oba zelo v skrbeh.

Za vaš odgovor se vam v svojem in fantovem imenu res iz srca zahvaljujem!!

Če prav razumem, je bil operiran na sredincu, mravljince pa ima v palcu? Zakaj je v bolnici? Zaradi zapletov s prstom? Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ja operiran je bil včeraj na sredincu oz ob dlani (kjer se sredinec stika z dlanjo), mravljince ima v palcu. Tudi jaz ne vem zakaj je v bolnici, zapletov s samo operacijo naj ne bi bilo. Edino na 8 ur je dobival neke antibiotike, to z mravljinci se je zacelo danes popoldne, česar pa zdravniki se ne vejo – mora počakati do jutri do vizite. Bi bilo možno, da so pri operaciji poškodovali kak živec ali kaj podobnega? Ali stvari niso tako povezane?

Zelo naju je strah, bojim se, da bi bilo bolje, če bi ostal doma in jedel antibiotike, ki mu jih je predpisal dezurni zdravnik.. Nisem več prepričana, da je bilo vse to sploh potrebno…

Bom poskušal po vrsti razložiti potek in razloge oskrbe, kot si jo predstavljem po opisu.
Zaradi trna, ki je poškodoval prst, je prišlo do vnetja, zato je prejel antibiotike. Zaradi suma, da je trn (ki je organskega izvira in razpada) še v prstu in ga je potrebno odstraniti (in ne le zdraviti okužbe z antibiotiki) je bil poslan na kirurgijo. Ker se na raznih slikovnih preiskavah trna ne vidi in ni možno preveriti če je dejansko v prstu, je bil operiran. Ker je rana na prstu ob dlani, je prejel kratkotrajno splošno anestezijo (ker lokalna anestezija za vneta ali zagnojena področja ni primerna. V bolnici so ga morda zadržali zaradi izvida krvi (kjer pravite, da niso bili povsem v mejah normale), da je na opazovanju zaradi morebitnega septičnega zapleta. Teže pojasnim mravljince v palcu. Odgovor, ki je najbolj preprost in se ponuja sam po sebi bi bil lahko enostavno pretesen povoj ali tiščanje opornice, če jo ima.
Upam, da sem vam približno osvetlil zadevo, lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

ja ste mi jo osvetlili!

NAJLEPŠA IN IZ SRCA HVALA za pomoč!!!

…če za mravljince odkrijejo kak drug razlog pa sporočite! Pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Močno upam,da ne…

Drugače pa vam v vsakem primeru sporočim, res hvala in tudi vam lep večer!

Pozdravljeni!

Očitno je bila za težave na palcu pri fantu res kriva opornica, saj se je po odstranitvi le-te stanje zelo izboljšalo. Danes že odhaja domov, tako da sva oba zelo vesela.

Še enkrat se vam najlepše zahvaljujem za temeljit, strokoven, predvsem pa hiter odgovor!

Želim vam še velikoo, veliko uspehov!! in Hvala!

Me veseli, da se je vse uredilo, kot je treba!
Lepo nedeljo!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,

tudi jaz imam podoben problem.V ponedeljek, 15.11. sem si zadrla v sredinec desne roke trn. Sredinec se je zelo hitro zelo razbolel, postal rdeč, vroč in otrdel. Sploh se ga nisem smela dotakniti. Spala nisem nič.Drugi dan dopoldne mi je zdravnica dala Amoksiklav in obnovitveno injekcijo proti tetanusu ter naročila, da hladim prst. Rane na prstu ni, le ena majhna pikica. Pik je bil skozi vrtnarsko rokavico. Bolečina je nato popuščala, oteklina plahnela, vendar pa me je danes zjutraj ob 6. uri zbudila spet močna bolečina v prstu. Spet je prst otekel, trd in boleč. Nekoliko otekla sta tudi sosednja prsta. Čez dan je nekoliko bolje, vendar pa me skrbi, ker je zdravnica rekla, da lahko prst tudi ostane nepremičen, če se to ne pozdravi popolnoma. Hvala za mnenje. Lep pozdrav!

Lahko, da se vnetje ni pozdravilo povsem z omenjenim antibiotikom, lahko tudi, da je ostal tujek, konica trna v prstu, ki se zdaj gnoji, kakorkoli, treba bo nazaj do zdravnika
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close