Najdi forum

Kako se spopadate z trmo. Mož je izredno trmast, občutljiv. Če ni tako kot on hoče, oz. če samo drugače razmišljaš, se je v stanju držati in ne spregovori besede po več dni, sedaj smo prišli že v fazo- meseci. Potem pa kar naenkrat začne govoriti, omeniti mu pa to za nazaj ne smem, začaran krog!
Zdi se mi, da mi že primanjkuje moči;sva pa že nekaj časa skupaj in imava dva otroka.
lep dan

Pozdrav!

Ko sem prebrala vaš naslov, sem rekla, to je pa tema zame, saj imam tudi sama dve leti starega fantka, ki ga počasi že daje trma. In ko sem prebrala vaše pismo, sem uvidela, da gre za moža. Ja, gospa, odrasel moški, ki ni odrastel. Fantek, ki še vedno trmari, ker ni nekaj po njegovo. Faza v razvoju, ki najverjetneje ni bila ravno uspešno zaključena. Kaj se je dogajalo v njegovem otroštvu v času treh let, kako so njegovi starši odreagirali na trmo fantka, ki ni obvladal svojih čutenj in ga je vse kar se mu je zgodilo frustriralo?

Po drugi strani pa, kaj je ta tišina, kako je lahko mesece v tišini, ne da bi spregovoril z vami, koliko bolj varno je biti tiho in se muliti, kot pa sprejeti odgovornost za svoja čutenja in doživljanja?

Svetovala bi vama, da poiščeta terapevta, da najdeta pot iz te stiske, ki se med vama prebuja. težko je najti odgovor na te tihe mesece, po treh vrsticah, ki jih pišete. Saj se med vama v teh tihih tednih dogaja še veliko več(čustveno).

Vse dobro vama želim v prihodnje.

Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
041/867-856
[email protected]

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

hvala za zelo lep odgovor. zdi se mi, da je točno tako. Vsa leta se je mož jezil na svoja starša- že pokojna, resnično jih je sovražil,(pa sploh nista bila slaba-pač tistemu času primerna) vsi obiski in stiki so bili samo na mojo pobudo,še sedaj vedno govori samo grdo, na grob ne gre nikoli-8 in 10 let, vedno grem sama in skrbim za ureditev. Odnosi med nama so pa zelo, zelo ohlajeni, saj včasih – ko izbruhne, izreče tudi zelo grde besede (crkni, da sem pa naumna pa vem že več let…), no, in tako se mi zdi, da za naju ni rešitve, pa tudi korajže nimam, da bi šla(KAM?)
Lep dan in toplo poletje

New Report

Close