Trittico
Spoštovani!
Že več let trpim zaradi depresije. Najprej sem jedel Cipralex, ki je bil nekaj časa v redu, potem pa so se vrnile grozne temačne misli, ki jih ne morem kontrolirati. Napadi joka, hude stiske, panični napadi, OKM. Nato sem dobil Cymbalto. Na Cymbalti je bilo zelo dobro, vendar so jetrni testi pokazali, da moram prekiniti z njo. In sedaj sem tukaj spet v najbolj globoki depresiji. Grem ven s prijatelji in sem cel čas v svojem svetu, občutek je kot da sem za eno stekleno steno, ko samo opazujem vse, ne morem pa se vključiti v ta svet. Tudi, če si še tako želim. Danes sem bil ponovno pri psihiatru, ta mi je predpisal Trittico. Pa me zanima kako je s tem zdravilom? Kaj dosti o njem ne najdem, če pa že, pa ponavadi pišejo, da se uporablja za spanje. Zanima me, kako učinkovit je za depresijo in je če je učinkovit, zakaj se ga tako redko predpisuje?
Pozdravljeni,
Trittico (trazodone) se primarno predpisuje za depresijo in anksioznost, zaradi pomirjojočega učinka ga preferiramo takrat, ko so zraven depresije in/ali anskioznosti, prisotni simptomi nespečnosti. Je učinkovit antidepresiv, relativno varnega profila in se precej pogosto predpisuje. Seveda, takrat ko so prisotne indikacije.
Lep pozdrav,