Najdi forum

Spoštovani! Po porodu sem zbolela, zaradi depresije sem 9 let jemala AD Cipralex in sem normalno funkcionirala. Ker pa zame niso več učinkoviti (vsaj 1x na leto sem zabredla v hudo tesnobo in so mi predpisali Helex za en teden, da mi je odleglo in še en teden “počitka, da sem spet normalno delovala), mi jih je psihiater zamenjal za Trittico. Cipralex, ki sem jih jemala zjutraj, sem po navodilih odvajala 2 dni, in medtem začela uvajati Trittico, ki ga jemljem zvečer. Po 10 dneh sem še vedno zelo omotična, imam zamegljen vid in sem vrtoglava. Zanima, me, kdaj lahko pričakujem, da se bodo navedeno stanje umirilo, koliko pravzaprav traja, da začne Trittico učinkovati tako, da bom normalno funkcionirala in ne bom imela teh opisanih neprijetnosti? Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni Zora,

Hvala za vaš email, vendar mislim, da vam ne bom mogel veliko pomagati.

Nisem zdravnik in vam težko kompetentno svetujem glede zdravil. Svetujem vam lahko le, da se obrnete na svojega psihiatra oz. osebnega zdravnika, ki vam je predpisal zdravila.

V primeru, da se boste kdaj odločili raziskati vzrok vaših simptomov, vam predlagam, da poizkusite s psihoterapijo. Navsezadnje zdravila delujejo na simptome in ne odpravijo vzroka (psihoterapije ne priporočam v primeru organskih okvar, ko ne gre za psihični vzrok).

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close