Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Trisequens in ovulacija

Trisequens in ovulacija

Pozdravljeni,

najprej želim pohvaliti vaš trud in se vam zahvaljujem za čas, ki si ga vzamete za odgovore na naša vprašanja.

V preteklosti sem vam že pisala in dobila sem dober odgovor.

Danes pa me zanima, kako je s krvavitvijo in z ovulacijo po koncu jemanja tablet Trisequens. Jemati moram namreč samo modre in bele, rdečih tabletk pa mi ni potrebno jemati. Kdaj torej nastopi krvavitev in kdaj ovulacija?

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Liza

Draga Liza,

jemanje tabletk ni isto kot “tankati bencin” za katerega vsi vemo zakaj ga rabimo. Tabletke z različnimi režimi je mogoče uporabiti v najrazličnejše namene. Prav ta podatek pogrešam za morda približno ustrezen odgovor. Torej, zakaj jih pravzaprav uporabljate?

Pozdravljeni,

oprostite, ker pismo ni bilo razlocno napisano.
Tablete Trisequens namrec jemljem, ker sem imela na zacetku tega mesecea histerooperacijo.

Ali mi lahko se enkrat odgovorite, kako je z ovaulacijo po koncanju jemanja tablet in kdaj nastopi krvavitev. Rdecih tabletk mi ni potrebno jemati (tako je rekel zdravnik oz. ginekolog).

Se enkrat hvala za odgovor.

Prav lep pozdrav,

Liza

Ko sem prebrala vprašanje gospe Lize, se mi je zdelo, da ima morda podobno “zadevo”. Operirana sem bila na maternici, pred tem sem jemala Danoval, po op. pa sem dobila Trisequens (modre in bele, 22 dni, rdeče pa naj zavržem). Stara sem 27 let. Kdaj po teh hormonih nastopi ovulacija?
Najlepša hvala za odgovor in prav lep pozdrav, Tina

Trisequens vsebujejo naravnim podobne ženske spolne hormone, zato bo verjetno ob tako nizkem odmerku kot ga vsebujejo omenjene tabletke ovulacija nastopila sama od sebe. Kdaj bo to, je nemogoče reči. Krvavitev se lahko pojavi oziroma jo je pričakovati v času, ko bi sicer jemali “rdeče tabletke”.

Odgovor je enak kot na Lizino vprašanje.

najlepša hvala za odgovor. Lep pozdrav, Tina

New Report

Close