Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca triletnika ze 3,5 tedne boli v ustih

triletnika ze 3,5 tedne boli v ustih

Spostovani.

Nas triletnik ze vec kot tri tedne jamra, da ga nekaj boli v ustih, in sicer je rekel, da zobek. Od takrat smo bili ze dvakrat pri pediatru: prvic so rekli, da gre za nekaj virusnega ,saj so ga srbele tudi dlani, in da zadeva ze izveneva. Ker je se dolgo po tem vedno pojokaval (najhuje je, ko se zbudi, zjutraj ali popoldan, ter preden zaspi, pri hranjenju pa ga ne moti), smo sli ponovno in so rekli, da se nic ne vidi. Danes sva sla se k zobarju, kjer je prav tako vse videti ok. Mali pa se vedno pojukuje, veliko se valja po tleh in postelji in jamra in je zivcen, ropoce z igracami in se jezi, meni pa se tudi toleranca pocasi manjsa, sploh pa me vedno bolj skrbi, kaj je to. Ce je psihicnega izvora, je pa sploh grozno, ker je preprican, da ga boli.

Kaj naj naredim? Uporabila sem ze vse mozne zavbe: tantum verde, zajbelj, propolis, mazilo za dlesni … pa nic! Zdi se mi tudi prevec utrujen, velikokrat je brez energiije in se vlaci in polezuje …

Sem ze razmisljala, da bi ga popokala v bolnico na opazovanje, pa naj koncno ze ugotovijo, kaj je na tem.

Hvala za posluh in se veselim vasega odgovora.

Spoštovani!
Tavamo v precejšnji temi, ko se ni videti nič, traja relativno dolgo, pa še otroci ne opisujejo težav prav natančno. Zobobol je možna razlaga in je pogosto težko določiti boleč zob. V predelu zob lahko boli vnetje sinusov, bolečina lahko seva iz predela ušesa…… so pa to ugotovljive stvari in bi jih pri dosedanjih pregledih pri pediatru verjetno ugotovili. Ste poskusili s sredstvom proti bolečinam (npr paracetamol), če tudi po tem še navaja bolečine?
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Paracetamol pomaga, smo ga dali nekjakrat zvecer, da je lazje spal, ni pa to dolgotrajna resitev.

Usesa so bila na pregledu ok, za sinuse pa ne vem, kako se ugotavlja vnetje, je pa res, da imajo po mozevi strani vsi tezave s sinusi.

Hvala za odgovor, bomo se naprej poskusali najti vzrok tem tezavam.

Seveda ni rešitev, nakazuje pa, da gre dejansko za bolečino. Vneti sinusi so pogosto občutljivi na poklep (lahen udarec) v predelu kjer so. Mislim, da vseeno ne gre povsem pozabiti na zobe.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close