Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja ţrikolesnik – zavora ali vrtljivo kolo?

ţrikolesnik – zavora ali vrtljivo kolo?

Tiste, ki rolate – kaj bi lažje pogrešale pri trikolesniku – zavoro ali vrtljivo sprednje kolo?
Jaz trenutno rolam z navadnim PegPeregovim kombiniranim vozičkom (sherpa podvozje), ki ima vrtljiva kolesa, nima pa zavore. Razmišljam pa o trikolesniku, a še nisem našla takega, ki bi imel oboje.
– popolnoma vrtljivo sprednje kolo ima menda samo Mothercare voziček???, nima pa zavore. Pri vseh ostalih pa je ravno obratno.
S fiksnim sprednjim kolesom je po moje dosti težje upravljati voziček (vsaj peš).
Zanimajo me vaše izkušnje.
HVALA!
TISA

jaz bi lažje pogrešala vrtljivo sprednje kolo kot zavoro. no, dejstvo je, da naš trikolesnik zavoro ima, vrtljivega kolesa pa ne (in ga ne pogrešam). in ne bi zamenjala (no, mogoče za takega, ki bi imel in to in to, ampak ni nujno). brez zavore si ne predstavljam – sem se tako navadila in mi zelo koristi. sploh po kakšnem hujšem klancu, da ne trpi samo zavora na rolerju. kar se pa tiče okornosti vozička, če nima vrtljivega kolesa, se pa jaz ne strinjam. no, verjetno je res bolj okreten, če se sprednje kolo vrti, toda tudi s fiksnim ni problema. tudi peš ne. samo malo privzdigneš in greš kamor želiš. večji problem je, če sta spredaj dve fiksni kolesi (štirikolesnik). tega sem enkrat probala in je bilo res nerodno.

toliko z moje strani.

lep pozdrav

urša

Sama z vozom sicer ne rolam, imam pa 3-kolesnika, kakršnega bi želeli imeti, in ima torej sprednje kolo vrtljivo (lahko ga sicer tudi fiksiraš) in zavoro. Tj. Ministarov model, mislim, da M-510 ali nekaj podobnega.

vrtljivo sprednje kolo in tudi ročno zavoro ima tudi quinny. kar se pa upravljanja tiče, pa je z gibljivim upravljanjem res dosti lažje. sicer pa se je o tem v tem forumu že pisalo, samo malo poglej po starih sporočilih.

Hvala za tvoj odgovor. Quinnija sem gledala, a nima vrtljivega kolesa, ima samo malo gibljivosti. Če greš kdaj v Mothercare, poglej njihove vozičke – kolo se vrti okrog in okrog. Je pa bolje malo, kot nič. Je pa še nekaj, kar me pri tem vozičku moti – tisti model, ki sem ga gledala jaz, se ne da v ležeči položaj. Ali slučajno obstaja kakšen Quinnijev trikolesnik, ki gre v ležeči položaj oz. skoraj ležeči?
LP
TISA

Marta hvala za informacijo. Zanima me še, če ste zadovoljni z vozičkom? Kako se kaj obnese? Zlaganje v avto, nošenje (a je zelo težek), a gre v ležeči položaj, cena… A je to slučajno tisti voziček, ki ima spredaj dve kolesi skupaj?
LP
TISA

Ja, tj. tisti voziček v dvema kolesoma spredaj. Mene je v trgovini (Ariel) zelo navdušil njegov športni videz in čeprav je bil nekaj več kot 60 tisočakov, sem ga po nekajdnevnem premisleku kupila. Z njim sem še kar zadovoljna, čeprav morda vseeno manj, kot sem pričakovala: če je sprednje kolo sproščeno, namreč skoraj preveč “opleta”, sicer pa je dokaj tog in slabše vodljiv. Skratka, moraš se ga tudi malo navaditi; kako je rolati z njim, pa mi sploh ni znano.

Zlaga se sicer enostavno (se spreklopi navzdol), a gre v manjši avto. npr. Clio, Punto ipd., vseeno težko, če ne snameš enega od zadnjih koles, kar sicer ni preveč komplicirano, malo nadležno pa vseeno.

Naslonjalo se ne spusti v povsem vodoraven položaj, tako da za dojenčke, mlajše od 5 mesecev, zanesljivo še ni primeren.

Dober in pameten nakup torej!

Hvala. Tvoje izkušnje mi bodo v veliko pomoč pri odločitvi!
LP
TISA

New Report

Close