Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje triinpol mesečnica noče jesti

triinpol mesečnica noče jesti

obračam se na vas, katere že imate izkušnje z malčki!

imamo triinpol mesece staro miško katera je pred približno petimi dnevi začela “stavkati” pri jedi. sva samo dojene. do sedaj sva se dojili na tri ure pri čemer nisva imeli večjih problemov ne pri pristavljanju ne med samim dojenjem, resda je jedla bolj malo časa, vendar je na teži pridobivala. sedaj pa kot strela iz jasnega se ne moreva “priklopit” niti na štiri ure. kljub temu, da miška kaže vse znake da je lačna, se začne naglas jokati, ko začneva jesti (po naslednjem zaporedju: potegne-spusti-joka-potegne…., vse to traja kakih 10 minut da se umiri in začne jesti). sprva sem mislila da bo to samo kratko obdobje sedaj pa to kar traja. drugače je živahna se smeji in ne kaže kakšnih drugačnih znakov v obnašanju, razen hudega joka pri jedi.

prosim povejte če je še katera imela podobno obnašanje in ali bo to minilo, ker je postalo dojenje prava mora. mož pravi da bi poskusila s flašo, po kateri pa zaenkrat nezna piti, tudi dude ne maramo.

zanima me še na koliko časa so jedli vaši malčki pri tej starosti (na tri ure)?!

prosim za tolažbo, ker se že precej sekiram!

hvala in lep dan od maje

Draga Maja,
upam da so vaše težave v času, ko ste čakali na moj odgovor že minile ali da ste se obrnili tudi na forum Starši-starpšem, kjer imajo mamice velikokrat zelo koristne nasvete in izkušnje.

Kadar dojenček zavrača dojenje, pravimo, da stavka. Vzrokov za doječo stavko je lahko več. Več o tem sem pisala že na:

Maja, prav tako pri dojenju ne obstaja pravil, kako pogosto in kako dolgo se dojenčki dojijo. Nekateri se dojijo manj, drugi več, nekateri zelo kratek čas, nekateri dolgo. Tudi njihov ritem se s starostjo lahko spreminja. Ker opisujete, da je malčica zadovoljna in lepo napreduje pri teži in razvoju, je vaša skrb verjetno odveč.

New Report

Close