Najdi forum

Zdravo kot otrok sem bil zaradi očetovih izpadov od drog in nasilnega vedenja,dobil diagnozo posttravmatska stresna motnja. Od takrat pomnim da sem biu večinoma časa brez obrvi( pulim si jih samo ko  spim med spanjem) tako da se zbudim brez desne obrvi ali pa brez vseh na vsake toliko tednov sploh če me čaka naslednji dan služba ali karkoli kar mi povzroča stres tudi slabo spim, brez energije, stiskanje v predelu pljuc sploh med ljudmi zaradi sramote in misli, včasih me tudi gdaj Špikne ob srcu, 24 7 sem doma, nikoli nism meu redne službe samo tko za par dni ob vikendih, delam kot kuhar ampak mi v službi zaradi vročine steče vse po obrazu od narisanih obrvi res sramota in res je tudi da moški z narisani mi obrvmi izpade velik Gey… In res nočem bit označen za  kaj takega kar nisem … Kot otrok sem bil vodilni otroški maneken, tko  da je moja samozavest na dnu od te bolezni… Imam pa še eno hudo motnjo da si nekontrolirano pulim vse dlake na predlu rok tam kamor dosežem z zobmi.Kolikor vem iz poizvedovanja na internetu se imenuje Trihofagija in me res skrbi za moje življenje in za mojo prihodnost opogumil sem se šele zdaj pri 26 letih delit z vami mojo najbolj temno skrivnost in sramoto…

Zdravo. Sicer nisem iz stroke. Lahko pa ti iz življenjskih izkušenj povem, da ima veliko ljudi podoben “tik”. Veliko ljudi v stresu ali strahu ali iz navade grize nohte, se praska po ušesih in glavi. Sam imam 5 krastic na glavi od večnega praskanja. Poglej, eden najbolj pametnih filozofov na svetu, g. Žižek se vsakič, ko govori, praska po ušesih, nosu, vratu, glavi. Vsem na očeh, pa tega be jemljemo kot neko grozno zgodbo. To je “tik”, ki je v večini moteč samo tebi. Kar se šminkanja tiče… Tega ne bi uporabljal. Raje brez obrvi, kot da ti med delom potenje obarva obraz. In ni “gey” imeti neko “čudno” navado. Čisto normalno je. Ne se obremenjevati s tem. Lp

Pozdravljeni!

Veliko je potrebno, da povemo naše globoke skrivnosti, ampak takšno dejanje ponavadi pozitivno vpliva na naše počutje. Če delimo, se tudi razbremenimo. Bi želeli napisati kaj več o tem, kar se vam je dogajalo v otroštvu?

Vas slišim, da imate globoke stiske in vas vzpodbujam, da si poiščete strokovno psihoterapevtsko pomoč, kjer boste lahko spregovorili o sebi in svojem doživljanju. V vsakem primeru pa vam priporočam, da se pogovorite z osebo/osebam, ki jim zaupate. Zapiranje med štiri stene, izolacija od socialnih stikov, komunikacije in “življenja” je škodljivo. Ste še mladi in imate pred seboj še veliko.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Ko gres pat si povij roke.

Nohte zelo na kratko postrizi.

Obrvi oz kar mas si namaz z vazelinom mastno kremo.

Ce bos ze ponoci si povoje nekak dal dol z rok. Bos imel nohte prekratke in se predel obrvi masten. In ceprav bos pulil obrvi. Ne bo slo. Tik bo ampak pulit ne bo slo.

Magar si daj pred spanjem se cez obrvu flajstre.

Po moje bo za to motnjo ze dovol da tik je .ni pa muz da rabis obcutek da si kaj spulis. Tak da bi pol po flajstru prcku.

Stekas?

New Report

Close