Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija trigliceridi!!

trigliceridi!!

Zanima me če samo z dieto in gibanjem umirim rast trigliceridov, ker sem v zadnjem letu vrednosti:
1) 3,4 avgust 2002
2) 1,4 januar 2003
3) 4,6 junij 2003

Star sem 30 let visok 183 in imam 89kg.Gibanje je tako, sedaj ko je vročina malo manj, drugače pa probam vsaj 2x tedensko.
Hvala!

V zadnjih letih smo vedno bolj prepričani, da so trigliceridi samostojni dejavnik tveganja za srčno žilne bolezni. Zato si prizadevamo, da zvišane vrednosti znižamo neodvisno od višine holesterola v krvi. Bolnikom z zvišano vrednostjo trigliceridov v krvi priporočamo čim manjše uživanje sladkorja in alkoholnih pijač in dovolj gibanja. Pri nezadostnem uspehu priporočamo še zdravila, ponavadi drugačna kot pri hiperholesterolemiji. Potrebna je tudi kontrola sladkorja v krvi.

Preseneča me, da vam vrednosti trigliceridov v krvi tako močno nihajo. Skušajte ugotoviti vzrok. Kri za pregled trigliceridov bolniku odvzamemo potem, ko je vsaj 10 ur tešč.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

pozdravljeni!
Partner je bil na zdravniškem pregledu zaradi službe in so ugotovili ,da ima trigliceridov 8,7 …
Ampak sem brskala po netu in je to zeloooo visoka številka in ga niso poslali k svojemu zdravniku na posvet kako in kaj.Meni je to zelo zaskrbljujoče njemu ne,ker bi že napisali če bi bilo kritično.
kaj predlagate?

lp
sabina iz ptuja

Izgleda, da ima vaš partner zvišane samo trigliceride. Ker je raven nekoliko visoka je prav, da opravi kontrolo pri internistu, ki se bolj posveča zdravljenju takih stanj.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close