Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija trichorrhexis nodosa

trichorrhexis nodosa

Pozdravljeni.

Na laseh se mi že skoraj tri leta pojavlja trichorrhexis nodosa. Obenem mi lasje prekomerno izpadajo ampak samo v poletnih oz. poletno jesenskih mesecih (junij do november). Lasje so v tem času tudi suhi, lomljivi, kljub temu, da jih ne izpostavljam soncu oz. jih zaščitim s pokrivalom. Zaradi izpadanja so lasje tudi vidno razredčeni, približno enakomerno po celem lasišču. Pozimi se stanje bistveno izboljša ampak kaj, ko se naslednje poletje krog spet ponovi. Na lasišču, predvsem na njegovem robu, imam pridružen tudi seboreični dermatitis, za katerega mi je zdravnica predpisala emulzijo Elocom. Lahko trichorrhexis nodosa povzroča prekomerno izpadanje las? Ali obstaja kakšna terapija, zdravilo, razen izogibanja pretirani kemični, toplotni obdelavi las itd.

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdrav!
Če je potrjena diagnoza, potem kakšne zelo uspešne terapije ni, izogibanje mehanskim poškodbam, pretiranim fizičnim poškodbam, grobi negi….. Je pa seveda potrebno, da se res opredeli ta bolezen, so pa lasje lomljivi redko pa je  v to bolezen pridruženo izpadanje las.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close