Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina TRGOVINE ZA MALE ŽIVALI

TRGOVINE ZA MALE ŽIVALI

Hi, vsem skupaj!

Glede na to, da je ta forum namenjem ljubiteljem živali in izmenjevanju raznih informacij, mnenj, predlogov…., sem prišla na idejo, da bi lahko odprli novo temo in sicer “ocenjevanje” trgovin z živalmi, hrano in opremo zanje. Dobrodošla bodo vsa mnenja, pohvale in graje, kajti lastniki hišnih ljubljenčkov smo zelo zahtevni in radi kupujemo tam, kjer je ponudba dobra, “sveža” in kjer lepo skrbijo za živali (če jih prodajajo).
Jaz imam zelo dobre izkušnje s trgovino Smrček, ki je na Malem trgu (na Trubarjevi) in trgovino Aler, ki je v BTC-ju v hali A zgoraj. Rada tudi kupujem v vrtnem centru Kalia na Rudniku (Semenarna). Ni mi pa všeč trgovina ZOO Ameba pri Maxiju, ker je ponudba zelo skromna. Od vsakega artikla imajo samo po 1 kos na polici. Kdo ima užitek kupovati v trgovini, kjer je samo 1 šampon na zalogi (od ene vrste!).
Aja, skoraj bi pozabila! Še ena trgovina mi ni všeč. To je pa Tukano center na Brdu. Saj akvarije imajo lepe in živalice tudi, vendar ponudba je zelo ozka. Sploh nimajo vseh znanih hran in priboljškov.

Kaj pa mislite vi????

Tanja

Kot prvo, jaz sem Tanja!!! 🙂 Joke!

Dobra ideja!

Ja, mene pa zanima nekaj drugega. Ali se komu zdi, da sploh je kakšna trgovina, kjer je lepo poskrbljeno za živali?
Lp, Yo

Ja, je! V Litiji Zoo Nara. Lastnica trgovine, zelo lepo skrbi za živalce, vedno imajo počiščeno in dovolj hrane. Jaz sem pri njej dobila činčilo, ki je bila že lepo “udomačena”, saj se je Mateja z njo tudi ukvarjala. Pa še spozna se na pasjo in mačjo prehrano, tako, da hodim vedno k njej.
Zelo pa sem tudi zadovoljna z trgovino Gali in Nika v Ljubljani. Je namreč v lasti gospoda Simončiča, ki je znan strokovnjak. lp

Ej, full dobra ideja! Dobre in slabe izkušnje so zmer doborodošle. Sej vsi radi kupujemo dobr in se nčemo nasrat, a ne?

Jest kupujem za svojo činčilo in papigo samo v 3 štacunah. To so: Smrček (kjer imajo ful simpatičnga mačkona), Aler v BTC-ju (kjer je ena najbl urejenih štacun – vse deluje sveže) in v Kaliji na Rudniku (Semenarnina štacuna-tam majo pa ful lepe činčile in sevede najboljšo izbiro hrane in priboljškov za činčilo).

Kje so kkšne dobre štacune? Napište, da gremo pogledat!

ČAu!

Se pridružujem pohvali ZOO Nari v Litiji in Mateji.

Mi lahko bolj natančno napišeš kje je ta trgovina na Rudniku. Nisem namreč iz ljubljane, bi pa šla pogledat, kaj imajo tam za činčile. lp

Jaz imam tudi z ZOO Ameba dobre izkušnje, namreč imajo včasih res fantastične plezalnike za mačke, te pa redko najdeš dobre in res velike. Me pa moti, da ni neke res velike trgovine z izredno pestro ponudbo, kjer bi lahko izbirali. Vsaka od trgovin ima svoje pomanjkljivosti in prednosti, resnično ogromne izbire pa nima nobena.

Jest sm ful zadovolna v Gali&Nika. Majo sam za pse pa muce pa tista mal starej guspa zlo velik ve o psih. Zmeri mi dobr svetuje. Jest zdej hodm sam u to trgovino.

Rad bi pohvalil trgovino Gali na Linhartovi. Prvic sem bil cisto sokiran, ker sem prisel namenoma nekaj kupit za psa a mi je prodajalka stvar odsvetovala. Gonil sem svojo ona mi je pa argumentirano razlozila zakaj to za mojega psa ni dobro. Ubogal sem jo, kupil cenejso ponujeno stvar (izgleda da jim ne gre samo za dobicek), pes je bil zadovoljen in jaz tudi. Zdaj to trgovino obiskujem ze vec kot eno leto. Namenoma prihajam dopoldne, ko je tam lastnica. Pogovoriva se vedno prijateljsko, se malo pohecava, poslusam njene napotke (kadar jo vprasam kaj priporoca), skratka zmeraj sem dobro in strokovno postrezen. Ce vzamem psa s sabo, je delezen priboljska in bozanja. Hitro sem pogruntal, da je ob sobotah v trgovini gospod Simoncic, katerega lahko marsikaj povprasam. To moznost jasno da izkoristim. V dobro jim stejem se to, da nimajo nobenih zivih zivali, ker mislim, da to v majhne trgovinice ne spada. Pofel stvari nimajo, pri mnogih stvareh so cene nizje v primerjavi z nekaterimi drugimi trgovinami. Profesionalen, strokoven in prijazen, skoraj ze druzinsko-prijateljski prodajni lokalcek.

Po mojih izkušnjah-NE! Slabo, slabše, najslabše-3 kategorije (na žalost).

No, jaz za mojega kupujem predvsem v Semenarni (se mi zdi, da so konzerve cenejše kot pa v Preisu, nasploh se mi zdi Preis FUL drag-eni krekerji za miške so 213, v Semenarni pa 180SIT).
Potem imam pa še 7 akvarijev. Tu je pa KATASTROFA. Tukano je totalno sesut, toliko bolnih rib še nisem videla-in bolne ribe celo prodajajo!
Znanje prodajalcev-nizko, če mene vprašaš. Izbira rib-vrste-v redu, samo kaj, ko so bolne. :-(( Tudi v Semenarni, Preisu, Modri Betti imajo bolne ribe. Kriza je na tem področju. Ameba-ne vem zakaj imajo ribe. Navaden poden!

Na Dolenjski cesti. Vrtni center KALIA se imenuje, poleg je pa poslovna stavba in skladišča od Semenarne. Zraven je v novi stavbi FIAT center. Če prideš z Dolenjske ali Gorenjske ali Primorske moraš iti na izvoz KOČEVJE in potem v smeri proti LJ-CENTER. Po ene 200 metrih je FIAT in takoj za njim Kalia, kjer imajo celo bele činčile (če jih seveda niso že prodali).
Če pa prihajaš iz centra LJ pa moraš spet ubrati smer Kočevje, oziroma smer LECLERC Rudnik. Potem boš pa že videla ob cesti veliko stavbo – Semenarno in poleg je vrtni center Kalia.

Čau, Nanook!

Midve se sicer poznava, ker imava pesjane iste sorte. Sej veš, za koga gre, a ne??
Jest pa kupujem, jasn, v Semenarni, al pa v Smrčku, al pa v Alerju (futram njegovo Nutro hrano!), nikooool pa v super in hipermarketih, ker je tm sam podn od futra. Vse je farbast (briketi, namreč). Edin kkšn Cesar včas pade – kot priboljšek.
Drgač pa …. mej se fajn in jav se mi spet kej po mailu (v službo, če se da!). Vidm, da maš full hobijev (živalskih) in mislm, da ti loh pomagam s kkšnimi vzorčki, itd…..
ČAU!

Simba

Ja ja itak da vem. :-)))
Bom kaj napisala, samo ta teden mam še ful gužvo (pa prejšnji teden tud, pa teden pred tem tud)-kolokvij iz anatomije človeka. VSE kosti morm poznat, vse delčke in to po latinsko. KRIZA!
Ja, v Semenarni je zdaj tud Hills (pohvalno) in se mi zdi bolj pocen kot drugje. Očitno drugi radi cene nabijajo al kaj? Pa tud na splošno je Semenarna pocen.

Ej, ne tok hvalt, ker mi bo še nerodn! V glavnem, nujno me najd, ker mislm, da te bo zihr zanimal JBL, Vitakraft itd…. Mam velik literature.
Si pa pridna, ej! ITAK, a ne?
Ej, zdej grem pa dol z neta in grem tut jest med knjige!
Še kej napiš!

Midve z mojo Caco hodiva nabavljat v Gali trgovino. Zlo sva tam zadovoljni. Kot je Joco napisal tud medve hodiva dopoldan ko pri gospe Danici dobim cel kup pametnih navodil. Kadar samo firbec pasem in brskam mi ne utrujajo in ne posiljujejo da naj kej kupim. Meni je to ful dobra trgovina.

Jest pa kupujem v Smrčku v centru LJ. Tam sm za svojga psa najdla full dobro ovratnico in povodec, in sicer sm kupla že 2 kompleta – en je najlonski in ima po celi ovratnici in povodcu natresene-natisnjene pasje tačke, ta drug pa kostke. Tega nism opazla še nikjer, razn v Smrčku.
PA tut Semenarna na Rudniku mi je všeč. ZAto, ker majo veeeeelik Vitakrafta za mojga zajčka.
Ni mi pa všeč Tukano na Brdu, ker nimajo nubene pametne izbire hran. Sam tiste hrane prodajajo, k se dubijo tut v Mercatorju al pa Intersparu – pa kaksn je to ZOO CENTER?????? Niti Eukanube nimajo! Haloooo?
Aja, pa štacuna na tržnici Koseze se mi zdi tut bl boga. Full majo visoke cene, pa nubenga placa.
Skor bi puzabla na štacuno, k pa ne vem, kako se imenuje, je pa v ta zgornem štuku hake A v BTC-ju. Tm majo pa tut dost stvari za moje živali. Cene so pa tut kr OK.
Tok od mene!

Tudi moja Kaja im takšne ovratnice. Imajo jih tudi v Zoo Nara v Litiji. lp

Ideja je dobra. Mislim pa, da je več faktorjev, ki se jih mora upoštevati pri ocenjevanju. Nekatere trgovine so majhne in privat, večja firma kot je Tukano ali pa Semenarna pa si lahko privošči več. To je odlično, če je veliko izbire, ki je nujna, ko kupuješ opremo za naše ljubljenčke.
Majhne trgovinice pa se mi zdijo bolj domače. Sama sem najprej hodila v Dašo v BTC Hala A. Vedno sem se počutila domačo, sem malo poklepetala, cene so bile ugodne, pa tudi hrana je bila kvalitetna. Potem pa so blizu nas odprli trgovino Diagnoza na Vodnikovi pri Draveljski pošti. Res da nimajo veliko pripomočkov, ker je trgovinica res mini, imajo pa kvalitetno hrano in prijazne ljudi. V isti stavbi je tudi veterinar, tako da če rabim nasvet ga dobim. Prodajajo pa tudi diete, za katere sem od drugih pasjih sprehajalcev slišala, da jih nimajo vsi. Na srečo jih še nisem rabila, tako da o tem ne vem dosti.
Tudi cene so nižje kot marsikje. Če rabim stvar, ki jo trenutno ni na tržišču, lahko pokličem in vprašam. Vedno mi prijazno odgovorijo ali pa se zmenimo, da me oni poklIčejo.

Pokritizirala bi pa tudi jaz Tukano na Brdu. Res je velika izbira živali, hrana pa je za zjokat. V trgovino v Hali D, pa ne hodim več, ker so se mi živali zasmilile. Nekajkrat sem bila in gledala kače na kremenčevem pesku, ki jim samo škoduje, pa ptiče brez perja in hrastavimi nogami, pa tisti bogi krokodil, v katerega je bezal vsak ki je šel mimo… Upam, da je sedaj tam kaj bolje.

A kdo pozna še kakšno neodkrito trgovino, da se ne bomo vrteli in kritizirali le tiste, ki so že omenjene?

New Report

Close