Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Trgovine z malimi živalmi

Trgovine z malimi živalmi

Vljudno vas prosim za nekaj naslovov trgovin z malimi živalmi v LJ(zanima me nakup papige).
Hvala
Mile

Moj nasvet: Kupuj pri vzreditelju in ne v trgovinah.

Lp, Yo

Hvala Yo!
Če bi kupoval zase,bi res tako napravil.Vendar,ker bi rada hčera prijateljici poklonila papigo za RD,ki je jutri,sem pač prisiljen na tak način nakupa…sploh,ker mi vzreditelji niso poznani.
Mile

BTC, hala A – trgovina Daša
Koseška tržnica, trgovina v prvem nadstropju
Fužine – trgovina Taček (ali Smrček, vročina mi kisa možgane, pa se ne spomnim)
ZOO Tukano, center Lesnina na Brdu

Zadosti?

Nina

Spoštovani!

Prosimo Vas, da dobro premislite preden podarite papigo. Ali si jo prijateljica Vaše hčere sploh želi, ali se s tem strinjajo njeni starši? Ali je prijateljica že dovolj odgovorna oseba, da prevzame skrb za živo bitje?
Kdo bo skrbel za papigo v času dopustov? Koliko časa dnevno bo papiga sama doma – papiga je namreč zelo družabna in zelo trpi, če nima družbe.
In seveda če kupite papigo morate kupiti tudi dovolj veliko kletko, saj mora papiga nekje bivati. In tudi kako knjigo o papigah si je treba prej prebrati, da lahko ustrezno skrbiš zanjo.
Opozarjamo pa vas tudi na 10. člen Zakona o zaščiti živali, ki določa:
“Prepovedano je prodajati ali podarjati hišne živali osebam, mlajšim od 16 let, brez privolitve njihovih staršev ali skrbnikov.”

za Društvo za zaščito živali Ljubljana
Matjaž Urleb

Na Fužinah je Taček – nima papig.

Tukano je najboljša izbira, če bo darilo za en dan oz. za udarec po denarnici, ko bo papiga non-stop na veterini.

Milko, oglasi se mi na mail ([email protected]), mogoče vem, kje bi dobil kolikor toliko OK papigo – OK pomeni hranjeno na roko, navajeno ljudi, pregledano, zdravo…

Pa še nekaj – k papigi spada tudi kletka, pripomočki, hrana… Živali načeloma ne podarjamo – ali so sošolka in njeni starši z darilom seznanjeni? So pripravljeni v svoj dom sprejeti papigo?

Lp, Yo

Spoštovani g.Matjaž!

samo brez panike.Podarjena papiga bo samo parček papigi,ki jo prijateljica že ima.Njen partner je namreč poginil.
In še to…govori se o odraslih ljudeh…..vsi od darovalcev do obdarjencev smo polnoletni ljudje,zato je citiranje zakonov odveč.
Preseneča me vaša skrb…pa je že prav tako!
Lep dan vam želim in polno uspehov pri svojem delu.
Mile

Hvala za vašo skrb.Sem že višje g.Urlebu napisal,kako stojijo stvari.
Na mail se pa oglasim čimprej,ko utegnem.Hvala za pomoč!
Mile

Mile, še nekaj. Za kakšno papigo gre? Če je to skobčevka, lahko računate tudi s tem, da morda ne bo sprejela nove papige…
Oglasite se.

Lp, Yo

Naša skrb in opozorjanje na Zakon o zaščiti živali je posledica podarjanja živali, ki potem končajo na cesti ali ves čas ždijo v kletkah in se nihče ne zmeni zanje. Žal je takih primerov veliko in se zato trudimo ljudi ozavestiti, da bi se zavedali odgovornosti do živali.

Dve papigi skupaj pa sta res krasni in upam, da se bosta razumeli.

Lep pozdrav!

za Društvo za zaščito živali Ljubljana
Matjaž Urleb

Milko, živali se ne podarja za rojstni dan, zakaj nakupa prijateljica ne opravi sama s starši , saj bo njen ptič? Papige je pametno kupiti pri vzreditelju, ki jih je v Sloveniji kar nekaj ;eden v Logatcu, eden v Domžalah, ali pa pri vzreditelju :
ALOJZ OSTERMAN – Češnjevek 36, 4207 CERKLJE
Tel.: 04 25 25 525
http://www.birdsparadise.si
E-mail : [email protected]

Yo, samo nekaj bi ti povedala glede Tukana… Če imaš ti slabe izkušnje, to ne pomeni, da jih imajo tudi drugi oz. da tam res prodajajo bolne živali in ne vem, kaj še vse. Moja sestra ima že 3 leta dva agapornisa – oba je kupila v Tukanu in oba sta zdrava in živahna. Zato ne govori, da bo papiga, ki bo kupljena v Tukanu, non-stop pri veterinarju.
Očitno imaš ti res slabe izkušnje, meni pa je Tukano daleč najboljša trgovina za živali (že 4 leta pri njih kupujem hrano za ribe in ostale pripomočke za akvarij-in tudi ribe sem kupila tam, vključno z akvarijem in sem zelo zadovoljna). Pa brez zamere!

Tukaj bi se pa povem strinjala s Petro. Tudi sama sem s Tukanom zelo zadovoljna in večinoma nakupujem tam.

Še nekaj pa bi pripomnila glede “nekvalitetne” hrane za mucke in pse… Yo pravi, da so Whiskas in ostale podobne firme, ki se jih kupi v “navadni” prodajalni, zanič in nekvalitetne. Pojma nimam, od kje ti tako mnenje, Yo. Doma imamo že 15 let staro mačko in že od samega začetka je Whiskas, Kitkat in ostale (po tvoje) “nekvalitetne” konzerve in prav tako tudi brikete. V celih 15 letih ni bila niti enkrat bolna in še vedno je žilava in nadvse živahna muca, zato mi nikakor ne moreš zatrditi, da so dražje konzerve, ki se jih kupi pri veterinarju in v specializiranih trgovinah, kaj boljše. Poleg tega pa mislim, da če bi bile tako škodljive, kot ti praviš, jih ne bi tako na veliko oglaševali.

Pa lep pozdrav!

Upam, da ne zameriš Yo, bom nekaj napisala.
Tako na veliko jih oglašujejo ker jih drugače ne morejo prodati. Si mogoče že kdaj videla reklamo za Hill’s na TV? Sicer pa si lahko sama izračunaš koliko hrane Whiskas poje tvoja mačka in koliko to stane na mesec. Potem pa probaj še boljšo hrano in boš videla da ni tako dražja.
Pogledaš lahko tudi sestavine in jih malo primerjaš, jaz se na to ravno ne spoznam, bojo drugi več povedali.

Glede živali je pa Tanja (ne vem če tukaj) napisala, da je videla legvana z opečenimi prsit, zaradi napačnega grelca. Se ti zdi normalno, da imajo opice,veverice, kuščarje,… v tako majhnih kletkah??
Ne vem no, ampak a še nikoli nisi videla mrtve ribe v tukanotu?? Ali pa prodajalca,ki prodaja bučke z zlatimi ribami??

Spoštovani Mojca in Petra!

Velikokrat sem že pisala, zakaj imam takšno mnenje in tudi o kvaliteti hrane je bilo že dovolj napisanega, tako da ne mislim vsega še enkrat ponavljati. Obstaja iskalnik.

O zdravstvenem stanju glodalcev, rib in ptic ter plazilcev v Tukanu pa se lahko pozanimate na veterinarskih klinikah.
Predvsem povprašajte po glodalcih – kolikim so v zadnjih mesecih dobesedno reševali ušesa, nekaterim pa jih celo amputirali zaradi sponk, in kje so bile kupljene te živali.

Tudi se ne bom zagovarjala – za vsem, kar sem kdaj napisala trdno stojim. Če vidve za tem, kar sta zgoraj napisali tudi, potem pač dajta. Jaz ob vsem videnem – mislim na živali – ne morem zastaviti svojega imena oz. nekoga z mirno vestjo napotiti v Tukano in podobne trgovine.

Lp, Yo

No, jaz pa s to trgovino sploh nisem zadovoljna. Se niti ena riba, kupljena tam, ni prezivela karantene, imajo drage rastline (saj niso iz zlata), neuke prodajalce, bolne in slabo oskrbljene zivali (ste videli, kako usrane kletke imajo ptice?), akvariji so dragi in vprasljive kvalitete (DRAZJI od JUWELOV!!!). Za rojstni dan sem dobila dva pticka, kupljena v Tukanu, v manj kot tednu dni mi je umrla samicka. Stiri ribe so mi, ena za drugo, umrle v tednu dni, verjetno so imele skrzne sesace (simptomi so kazali na to), kupljene pa so bile zato, da sem se po kaksnem letu in pol prepricala, da se stanje v trgovini ni izboljsalo.
Nazadnje ko sem bila tam, so imeli v akvariju rilcaste cinklje (crno oranzne ribe), ki so bile vse po vrsti posute z belimi pikami. Namig: NI slo za neko novo vrsto s pikami, ampak bolezen. In take ribe so bile NAPRODAJ!!! Pa tudi cena ni bila ravno majhna.

Blagor ti! Jaz imam s Tukanom slabe izkušnje.

Živjo! =)
Jaz sem nazadnje v Tukanu dobila priložnost govoriti z res zelo odkrito prodajalko, ki mi je močno odsvetovala nakup papige pri njih. Povedala mi je, da so papige plašne in da se velikokrat sploh ne udomačijo niti toliko, da bi ti stopile na prst in te nebi uščipnile… Na nekem forumu pa sem tudi zasledila pogovor, kjer je punca povedala, da je kupila papigo v Tukanu, ki pa je naslednji mesec umrla zaradi ne ene ampak kar zaradi treh bolezni, ki se prenašajo tako, da več ptic pije iz skupne posode.. Seveda pa menim, da v Tukanu prodajajo super opremo za ptice in druge živali samo živali pa res nebi kupila tam.
Sama sem zadnje mesece veliiiko poizvedovala o papigah (posebaj o nimfah), saj jo nameravam kupiti takoj ko se s starši o tem resno pogovorim in ko bo doma za papagajev prihod vse pripravljeno =))
Tako da vas še prosim, da mi poveste za kakšnega rejca nimf v okolici Ljubljane. 😀

Lep pozdrav

Tudi sama imam zelo slabe izkušnje z Tukanotom. Vse ribe kaj sem jih tam kupila so bile bolane in so umrle. Res je da so tudi ptice(sploh nimfe,ki si jo želim kupiti) najveretneje bolne.
Zato me zanima če kdo pozna kakšnega rejca(za nimfe) v okolici maribora??????

Če kdo pozna kašnega rejca conur v Sloveniji… ? =)

New Report

Close