Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja trgovine ob nedeljah!!!

trgovine ob nedeljah!!!

KUKA CRKNI; idi zdaj nakupovat, ne pa da po rač. klofaš

ŠKODA, DA NE SLIŠIŠ, KAKŠEN APLAVZ JE POŽEL TVOJ ČLANEK, LEPO SI NAPISALA

Ali,
lep dan želim tudi tebi in želim ti tudi, če se že trudiš biti načelna, da ti bo to tudi ratalo biti.

Bolje prepozno kot nikoli!

VEŠ Z VESELJEM BI TI NA ČELO NALEPILA MOJO PLAČILNO LISTO, TUDI Z “PLAČANIMI NEDELJAMI” , POL PA HODI TAKA V ŠOPING.

ŠKODA, DA OBSTAJAJO TAKE PRIMITIVKE, DA ZARADI NJIH MI DELAMO OB NEDELJAH, DA BI SI LE NOGE POLOMILE , KO HODITE PO NEDELJAH PO ŠTACUNI

xyx,
komu je pa to namenjeno?????????

OPROSTI DRAGA KIMI, KJE BOŠ PA TI V NEDELJO NAŠLA V AVSTRIJI, MADŽARSKI IN ITALIJI ODPRTE TRGOVINE???? HALO, MALO RAZMISLI NO, AVSTRIČEKI KONČAJO ŽE V SOBOTO ON 15.00, V NEDELJO PA GREDO MALO VEN

Draga xyx,
lepo bi hodila v šolo in kaj doštudirala, pa se ti zdele ne bi bilo treba prav nič razburjat. In če bi bila dovolj pridna, bi se lahko ob nedeljah sprehajala po trgovinah in lepo zapravljala dinarčke, ki jih bi zaslužila!!!
Zato prosim, da si kar tiho!
Tako kot si si postlala, tako tudi spiš!!! (očitno čisto nezadovoljno).

P.s.
pa ne mislim žalit prodajalk (tistih, ki so s svojim poklicom zadovoljne), ki so do strank prijazne. Namenila vam bi čim višjo plačo in čim večje dodatke.

Samo ti xyx imaš pa še preveč kolikor dobiš. Ker si ne zaslužiš.

VSAK PA MORDA NI IMEL MOŽNOSTI ŠTUDIRAT, ZATO PA JE DOBRO, DA JE ŠE TUKAJ KAJ LJUDI” FIZIČARJEV”, DA LAHKO VE RAZVAJENE PISARNIŠKE DAMICE LEPO ŽIVITE IN SE UBADATE Z MODO IN PLOMLJENIMI NOHTI, MATER BI VAS,…..

Pa saj je čisto preprosto. Ta referendum je čista bedarija. Če ste proti odprtju trgovin v nedeljo, pač ne hodite tja, če pa ne bo kupcev bodo nedeljsko delo ukinili in to brez referenduma! Možnost izbire pa naj ostane. Tako kot nihče nikogar ne sili da mora delat, naj dela kdor rad dela. Je pa treba trgovce dobro plačat, s tem se pa strinjam.

krog mora biti sklenjen, a ne? kaj pa bi delali trgovci, če ne bi ljudje – tudi “pisarniške damice” – kupovali? če na eni strani vidimo nekoga, ki se “ukvarja z modo”, zapravlja po nepotrebnem oz. za svoj luksuz, ker si to pač lahko privošči, moramo na drugi strani videti tudi tistega, ki od tega živi. glede študija pa – zelo malo je takih, ki niso študirali, ker si tega ne bi mogli privoščiti. razlog navadno tiči drugje.

Veš kaj ti bom rekla, dovolj dolgo sem hodila v šolo in moja prvotna izobrazba ni trgovska, ker pa sem si nadvse želela delati v trgovini sem se šolala še v tej smeri. Takrat nisem vedela, da so lahko stranke tako sebične, pa ne zato, da hodijo ob nedeljah nakupovat( o nedeljskih nakupih ste takrat samo sanjali) ampak to, kako se v trgovini med nakupi obnašajo, to moraš doživet in ne da se mi pisati o tem, ker nimam časa. Lahkp pa vsem na tem forumu povem nekaj, kar ni bilo napisano in si tudi nobena prodajalka ne UPA : Letos spomladi smo MORALI podpisati izjavo, da se strinjamo, da je naša trgovina odprta tudi ob nedeljah. Pred tem podpisom so nam jasno in glasno razložili, da pač ne bi bilo dobro, če se ne strinjamo, saj potem ,…… Nadaljevanje veste vsi kakšno je, saj ste “dovolj” izobraženi, kot sama praviš. Podpisali smo vsi, saj se je podpisovala tao: za mizo so sedeli direktor, vodja prodajne enote in njegova namestnica, ki nam je z prstom nakazala , kje naj se podpišemo. TOREJ ?????? Ni bilo listkov v stilu ZA-PROTI, marveč, kot navaden plonk listek. Sem ti morda malo bolj razjasnila stvari, da se prodajalke ne moremo odločati nič, vse je na dlani delodajalcev in tudi, če uvedemo med nedeljo in ponedeljkom še en delovni dan in bo deloven, bo to samo na ljubo delodajalcem, ki si služijo mastne dobičke, me delavke pa nimamo nič od tega.

Zaskrbljena, ne bodi zaskrbljena, ker po zdravila hodiš ob nedeljah le v DEŽURNE lekarne in ne v vse lekarne. Prav tako boš lahko hodila ob nedeljah le v dežurne trgovine in bencinske črpalke, ne pa v prav vse trgovine, ki so bile ob nedeljah odprte do zdaj, ako bo referendum uspel.
Alenka

A je še katera gledala včeraj debato po TV?
Mene je najbolj presenetilo dejstvo, da se v bistvu sploh ne zavedamo kaj pomeni, če referendum uspe.
Med drugim pomeni tudi to, da bodo (razen 10 nedelj) zaprte trgovine v avto kampih in turističnih naseljih. Tam pač sezona ne traja samo 10 tednov.
Si predstavljate, da pridete recimo v Čatež, najamete hiško za čez vikend in si v nedeljo ne morete pripraviti niti zajtrka, ker je vse zaprto. Si predstavljate tujce? Ker ne bo izjem, vse bo zaprto.
Verjetno bodo morali tudi bencinski servisi zapreti trgovinski del. Si predstavljate, trgovina polna artiklov, prodajalec ali dva v službi, pa lahko prodajata samo bencin, ostalega pa ne?
Če me je včeraj kdo prepričal, je bila to predstavnica zveze potrošnikov. Se strinjam z njo, da predlagatelji sploh niso pomislili kakšne vse posledice lahko sprejetje zakona potegne za sabo. Pa še predlagatelj sam je dejal, da si tega referenduma sploh niso želeli. Tukaj so me pa totalno zmedli.

Se pridružujem tvojemu mnenju, ker se mi zdi, da je referendum zelo, zelo izsiljen in nedorečen!

Jaz se ne sekiram za velika mesta, tam bomo že našli eno odprto trgovino, če jo bomo potrebovali. Če je pa ne bomo, pa tudi ne bo tako hudo.

A izgleda, da ni nihče pomislil, da velika večina turističnih krajev, ki so t.i. sezonskega značaja ali pa kraji z vikend turizmom dejansko živijo od prometa – tudi v trgovinah – za konec tedna.
In tukaj ni samo ponudba “nujnih življenskih potrebščin”. Tukaj so trgovine s spominki, trgovine z ostalim mešanim blagom, ki dajejo zaposlitev v manjših krajih. In podatki, ki so dokaj zgovorni kažejo, da je v manjših krajih povečana zaposlitev v storitvenih dejavnostih, ki marsikje nudi tudi edino možnost zaposlitve! In pri tem se pozablja na slogan “Turizem smo ljudje.”

Sicer pa je že ena citirala Cankarja “Narod si bo pisal sodbo sam”, jaz pa dodajam, ker se tisti, ki bi morali za to poskrbeti ne znajo zmenit, prelagajo to na naša ramena!

Jaz bom glasovala, da ostanejo trgovine odprte – če bi pa referendumsko vprašanje postavili drugače, ga konkretizirali in dorekli do konca bi pa drugače – bojim se, res se bojim, da bo zadeva prišla tako daleč, da za nobenega ne bo več dobro. Ker bo zakonska podlaga. In pri tem moramo imeti v mislih vedno zakon močnejšega! Tudi sedaj je, mar ne?

In bo to, da ne moremo v nedeljo po sveže žemljice še najmanj hudo!

Moje mnenje pa je da je neumnost take stvari reševati na referendumih. Sama redko zaidem v trgovino ob nedeljah, če pa že grem zato, da lahko možu kupim svežo malico, ko gre v službo na nedeljo pa ni ne zdravnik, policaj, gasilec…
Tudi sama sem kar nekaj let delala vsak drugi vikend. Pa ur zaradi tega nisem imela kaj veliko vel saj smo delali po sedem ur. Tako, da jaz sem zato, da so trgovine ob nedeljah odprte, če pa že ne pa naj se to ne odloča na referendumu!!!!
LP N.

Po vcerajsni debati se mi vse skupaj zdi bolj kot osebna vendeta sindikata proti Jankovicu. In sedaj s kanoni streljajo na vrabce. Svoje bodo res dosegli, koliko pa bo dodatne “skode”, bomo videli pa cez cas.
Marsikaj ni dorecenega in motilo me je kako so sindikalisti z roko odmahnili, da nekaj ni pomembno, da se bo vse dalo s podzakonskimi akti uredit, jim tega ne verjamem. Kot so nekatere ze povedale, ne bo problema z merkatorjem, sparom in tusem v vecjih mestih, problem bodo delovna mesta malih trgovcev, ljudi ki bi radi delali – in jim bo ta moznost sedaj odvzeta. Kot tudi moja pravica da sama izberem kdaj in kje bom kvalitetno prezivljala svoj prosti cas.

silvy se strinjam z tvojim postom. Če bi resnično uspel referendum, da so trgovine zaprte in, če bi šle kam na dopust in v nedeljo bi bilo vse zaprto bi se spomnile kaj so govorile.
To je moje mnenje.

LP, Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Nikdar ne vstopim v trgovino v nedeljo, ne doma ne na dopustu. In če si nekdo ne more pripraviti potrebnih stvari za EN DAN vnaprej je pač nesposoben in če ja zaradi tega lačen naj kar bo.
Jankovič pa naj kar govori da so njegovi delavci prosti en dan v tednu, ker imam med prijateljicami kar nekaj trgovk, vem da niso noben drug dan proste zaradi nedelj.
In če že je referendum (čeprav nesmiseln) bom glasovala tako kot se meni zdi prav.
LP A.

a. – se strinjam s tabo.
Noben drug dan niso prosti, vsaj v Mercatorju ne, kjer punce poznam.
Jankovič pa bo zmagal v vsakem primeru, če zaprejo trgovine bo imel razlog, da odpusti ??% prodajalk. Žalostno.

New Report

Close