trgovine ob nedeljah!!!
Mene pa nekaj zanima:
V našem kraju ni ob nedeljah odprta NOBENA trgovina. Razen ene, ki je v lasti “zelene mafije” (pa še v tisto ne grem).
VSE MERCATORJEVE TRGOVINE PRI NAS SO OB NEDELJAH ZAPRTE!!!!!!
Če na hitro preštejem, jih je najmanj 5. In še nekaj ostalih (Živila, Nama
Vem, da je tako v vseh manjših krajih. Ampak NAŠE trgovke so ob nedeljah in praznikih lepo doma in si verjetno delajo sendviče za nedeljski družinski izlet.
Sedaj naj mi nekdo razloži.
Referendum bo po celi Sloveniji za trgovine oz. trgovske centre (TRGOVCE, ki delajo) v Ljubljani, Mariboru in Kopru in morda še kje.
ALO????
Najprej odprimo trgovine po celi Sloveniji, potem pa pojdimo na referendum za zaprtje.
Pri nas ne moremo zapreti NOBENE TRGOVINE, KER TAKO ALI TAKO NI NOBENA ODPRTA!
Nataša
PS: Popolnoma mi je vseeno ali so trgovine ob nedeljah odprte ali ne……
Zato verjetno sploh ne bom šla na referendum, ker je nedelja in imam kaj pametnejšega v načrtu….
Veliko vas omenja, da zdravniki delajo ob nedeljah, zakaj ne bi še trgovci. A ob nedeljah delajo samo DEŽURNI zdravniki, ki so za to lepo nagrajeni. In če se bodo trgovine ob nedeljah zaprle, za kar bom seveda glasovala, bo še vedno kakšna dežurna trgovina odprta v nedeljo, saj bo nekaj nedelj v letu lahko odprta vsaka trgovina.
Nekateri pišete, da so gostilne odprte ob nedeljah. Ne vse! Tiste pa, ki so, so ponavadi zaprte ob ponedeljkih… Zaprte so tudi nekatere slaščičarne, lokali…
menim, da ni nič narobe s tem, da so trgovine odprte ob nedeljah. napačen je verjetno način plačevanja v trgovskih družbah, delitev prostih dni ipd. mit o “nedeljah za družino” je prav tako malo za lase privlečen. stavim namreč, da ni malo družin, v katerih ta fraza označuje moža, ki z nogami na mizi prebira časopis, dva mulca ki prepuščena sama sebi skačeta naokoli, in mamo (=trgovko, ki ji ni treba delati ob nedeljah), ki sklače od pralnega stroja in likalne mize do štedilnika. pa mi povejte, če je to kakšna idila ….
povsem neumestno se mi zdi, da nekateri primerjate poklic trgovke z zdravniki ipd. poklicev pač ne gre metati v en koš. tisti, ki se je odločil biti zdravnik, je vložil mnogo več truda, da je do tega prišel, in tudi pri opravljanju poklica nosi veliko večjo odgovornost. to pa je menda lahko “bolje nagrajeno”?!
Jaz na referendum ne nameravam iti. Po resnici povedano mi je prav vseeno, če so v nedeljo odprte trgovine ali ne. Okej, priznam, da gremo pogosto tudi v nedeljo po nakupih, ker nam kaj zmanjka ali pa v soboto ne kupimo tudi hrano za naslednji dan, pa če dobimo kakšne obiske je zelo priročno, da je kaj odprto, ker kot sem že rekla- kupujemo za sproti in imamo le redkokdaj kaj več hrane ali pijače. Ampak me ne bi prav nič motilo, če bi bile trgovine v nedeljo zaprte. Tako da se sploh ne mislim ubadati s tem, prav vseeno mi je, kako se bo odločilo. Saj veste- vsaka stvar je za nekoga dobra in za nekoga slaba.
Ali veš kaj ti bom povedala.
Zakaj hodiš sploh v trgovino, če niso primerne zate???????
Niso dovolj police prezračene in bla bla bla…….. Nehi noooooooo se delati pametna izpadla si pa butasta.
Odgovori mi ali od sedaj naprej ne boš več hodila v trgovino???????
Saj veš sama za razlog zakaj te sprašujem, ker si že napisala.
Punca zresni se malo!
DRAGE MOJE TERCIALKE, KI BI ZAPIRALE TRGOVINE V NEDELJO:
1. TO, DA JE SINDIKAT NESPOSOBEN JE SEDAJ REZULTIRALO V TO, DA SE ODLOČAMO O REFERENDUMU O NEČEM, KAR NE SODI NA REFERENDUM
2. SEDAJ SINDIKAT TRDI, DA SE MU JE ŠLO ZGOLJ ZA DODATEK, NE PA ZA ZAPRTJE TRGOVIN, KAR JE ČISTA BANALNOST
3. REZULTAT REFERENDUMA BO POBASAL JANKOVIČ: TRGOVINE SE BODO OB NEDELJAH ZAPRLE, ON BO URESNIČIL TO, KAR ITAK ŽELI, ODPUSTIL BO 25 PROCENTOV PRODAJALK IN ISTO BLAGO KOT ZDAJ PRODAL V 6, NAMESTO 7 DNEH V TEDNU Z MANJŠIMI STROŠKI DELAVNE SILE
4. VSEH POKLICOV RES NE GRE METATI V ISTI KOŠ, AMPAK DRAGE MOJE, KRUH, KI GA KUPITE V PONEDELJEK, ČASOPIS, KI GA BERETE V PONEDELJEK, ROGLJIČKI, KI JIH JESTE V PONEDELJEK….. KDAJ PA TO NAREDIJO? KAJ PA KAFIČI OB NEDELJAH? PA KINEMATOGRAFI? PA KOČE V HRIBIH? PA PONUDBE V TURISTIČNIH KRAJIH?
Ne da hočem “provocirati” ampak ne morem si kaj, da po vsem prebranem ne bi napisala, da so nekateri res sebičneži, ki jim je važno samo to, da je njim fajn. Če se pa na račun mojega izraza kdo počuti prizadetega, pa pomeni, da je res to kar sem napisala – žal se pa ne spomnim kakšnega bolj primernega izraza. Sicer, kaj pa je grdega v besedi RIT?
Lp Zala
Mene pa žuli tole. V bistvu gremo redko v trgovino ob nedeljah, a nekajkrat se mi je zgodilo, da smo potrebovali zdravila, ki jih dobiš brez recepta, prav v nedeljo. In ni bil problem. Tiste, ki ste kdaj to okusile boste razumele, da ni vedno smiselno hoditi k dežurnemu zdravniku, da se splača počakati na svojega…Do takrat pa rabič recimo Calpol ali pa aspirin ali pa sirup za izkašljevanje.
Če referendum uspe, bodo dežurne lekarne spet izdajale samo zdravila na recept, zdaj pa si lahko kupil, kar si rabil.
Včeraj sem gledala Tarčo na TV in moram reči, da so bili sindikalni predstavniki prav nepripričljivi, da ne uporabim še kakšnega bolj ostrega izraza. Mnenje predstavnice potrošnikov in sekretarja iz GZS pa sta me hudo zaskrbela.
In tudi sama sem delala 8let v poklicu, ki ni poznal dneva ne noči ne nedelje ne praznika pa še pomislila nisem oh, že spet ta nedelja… Delala sem v prometu…No, potemtakem, bi se morali ljudje odreči tudi potovanjem z javnim prevozom ob nedeljah, razen res nujnih, to je z rešilcem.
Ne bodimo no taki butenglavci. Ta zakon bo potegnil kup posledic, ne samo proste nedelje.
In vendar je že davno rekel Cankar: “Narod si bo pisal sodbo sam.”
Ne vem zakaj so nekateri spet čisto histerični, ker je cerkev podprla referendumsko pobudo. A je v Sloveniji svoboda govora ali ne? Eni smo za to, da se trgovine ob nedeljah zaprejo, drugi so za to, da ostanejo zaprte – vsak ima svoje argumente, pa zato ni potrebno zmerjati drugih. Tale nepoboljšliva klerikalka in tercialka bo v nedeljo vsekakor glasovala ZA zaprtje trgovin.
Draga Jezna,
“anonimno” se je lažje dreti, kajne? :))
Če meniš, da sem izpadla butasta, je to pač tvoje mnenje, ki ga sprejemam.
Pa kaj, tudi jaz ne dovolim vsakomur, da mi prodaja prazno slamo.
V trgovine bom seveda še hodila, ker moramo tudi “pametnjakoviči” občasno
dopolniti domače zaloge.
Ker pa poanta – mojega – in pisanja drugih ni bila v vsesplošnem, temveč v nedeljskem zaprtju trgovin, je tvoja replika, draga Jezna, popolnoma brezpredmetna.
včasih bolj, drugič manj resna
Ali
Draga aša,
ker si že brzinsko okrcala Zalo (si Primoževa sestra ??) zaradi (po mojem mnenju še veliko premilega izraza “sebične riti”), ti predlagam, da prebereš še post “Jezne”.
Zanima me pač, če je “na tvoji temi” dovoljena uporaba besede “butast”;
tista druga – “pamentnjakovič” – mi pravzaprav godi :)))
Lp, Ali
Načeloma tudi sama ob nedeljah ne hodim v trgovino, se pa zgodi, da gremo na bencinsko črpalko ali kaj podobnega.
Praviš, da če bi bila cela družina v nedeljo doma, da bi kam šli? Na izlet se sliži zelo dobro, ampak nazaj grede bi vam pa mogoče prijala kakšno dobro kosilo ali pa večerja v gostilni (razen če s sabo ne boš vzela sendvičev), pa boš presenečena ugotovila, ko se boste ustavili, da morajo nekateri tudi delati ob praznikih in nedeljah, pa, roko na srce, tudi to ni nujna življenjska potreba.
Tu se da na dolgo in na široko razpravljati, pa mislim, da ne bomo prišle nikamor.
Mimika
Draga Ali,
nisem Primoževa sestra.
Glede tega, da sem premila bi pa dodala, da zame človek ni premil, če hoče povedat stvar brez žaljenja in pljuvanja drugih.
Prebrala sem tudi post Jezne. Prišlo je do kratkega stika med vama in nima nič opraviti z menoj.
Sicer se pa sploh ne mislim ukvarjat s teboj in ne vem od kje si si vzela pravico, da me sprašuješ vse povprek: če sem sestra od….če sem prebrala post od…… !????
Mislim pa, da je najbolje da se pomiriš in malo pobrzdaš svoje strasti, ker se z ihto nikamor ne pride.
Nimam nič proti tebi, vendar si me zelo presenetila s svojim pisanjem! (negativno).
Lep dan še naprej!
Takole- ker si že v prvem postu postavila taka pravila:
“TO TEMO NISEM ODPRLA ZATO, DA BI PRIŠLO TUKAJ NA TEM FORUMU DO PREPIRA!
PROSIM, DA UPOŠTEVATE, DA IMA LAHKO VSAK SVOJE MNENJE!”
in še tole:
“To temo sem odprla zato, ker lahko vsak pove svoje mnenje in ne zato, da bi kdo koga zmerjal s “sebičnimi riti”.
Prosim, da take pripombe zadržiš zase!
Velja tudi za ostale, ki prestopijo prag strpnosti!
Vsak ima svoje življenje, svoje želje, svoj ritem in svoje potrebe….zato prosim, da toliko spoštujete sebe in druge…..da tudi drugi povejo svoje mnenje in, da tudi oni sprejmejo vaše mnenje!
VSAK LAHKO POVE SVOJE MNENJE, BREZ DA BI KOGARKOLI ŽALIL!”
Imaš popolnoma prav, Jezna je bila “jezna” zaradi mojih “butastih” izjav zgolj name, ampak….jezna je bila na “žaljiv” način, ki v teh temi naj ne bi bil nesprejemljiv. Prav zato moje “provokativno” vprašanje –
“Draga aša,
ker si že brzinsko okrcala Zalo (si Primoževa sestra ??) zaradi (po mojem mnenju še veliko premilega izraza “sebične riti”), ti predlagam, da prebereš še post “Jezne”.
Zanima me pač, če je “na tvoji temi” dovoljena uporaba besede “butast”;
tista druga – “pamentnjakovič” – mi pravzaprav godi :)))
Ehm….
Zdaj bo že čas, da odneham.
Ampak, draga aša, ihtava pa res nisem :))).
In tudi ne slabe volje.
Le načelna poskušam biti- sploh če naj bi se držali “pravil iger nekoga drugega”.
Lep dan ti želim,
Ali