Trgovine Jager
Probaj tuki
http://MegaStoon.Com/1/?share=229393
Glede na to, da je to kraja intelektualne lastnine, bi jih jaz tožila.
Ena moja precej bližnja sorodnica pozna tega lastnika osebno in smo nekateri že imeli bližnje srečanje in lahko samo povem, da mi občutek da vedet, da to ni v redu človek, zato pa so take razmere…. Požrešen je samo za svoj žep. Dokler bomo Slovenci to podpirali – kupovali tam, bo pač tako.
Glede študentskega dela ti sama lahko povem… Delala sem pri njih 3,5 mesece. Od ponedeljka do ponedeljka brez prostega dneva, med tednom nabijala tudi po 10-12 ur…plačo dobila 400 eur ker so me imeli v evidenci kot blagajničarko, delala sem pa vse drugo kot pa stala za blagajno. Delala v delikatesi, na kruhu in na mesu, filala police, stregla na tehničnem oddelku. za 400 eur. Ne grem več, ni vredno. Ti se tam raztegneš na vse konce na koncu pa dobiš porazno plačilo? Za cene in vse so krivi delavci! Cene bi bile pravilne če bi delavec imel motivacijo, timskega dela ni kar pomeni da se napake z cenami pogosto dogajajo. Slabo vodstvo. Ki pa bogati. Sem potem raje odšla delat v trgovino z otroškimi oblačili. In tam tudi lepo zaslužila.
Stanje za bruhat,sam sem bil poslovodja pri jagru 5 let,če si ritoliznik ali imas velik dekolte fajn prideš skozi pri francu,drugače pa znanje in spretnost nista vrednoti ,ker več znaš bolj te naprežejo plačo dobiš čez palec,nadure kaj je to ,če greš točno ob uri domov ,pozabi na podaljšanje pogodbe ,stalno neko odtegovanje od plače ,spodaj pa banalni izogovor ponavadi od sina Boštjana ,ker on ima vedno izvirne in hinavske fore kar pošilja tudi po mailu.V glavnem če si tip zgoraj naveden lahko voziš pri njih ostali delovni
izobraženi ,pametni pa odidejo drugam ,tam ko to cenijo lp
Stanje za bruhat,sam sem bil poslovodja pri jagru 5 let,če si ritoliznik ali imas velik dekolte fajn prideš skozi pri francu,drugače pa znanje in spretnost nista vrednoti ,ker več znaš bolj te naprežejo plačo dobiš čez palec,nadure kaj je to ,če greš točno ob uri domov ,pozabi na podaljšanje pogodbe ,stalno neko odtegovanje od plače ,spodaj pa banalni izogovor ponavadi od sina Boštjana ,ker on ima vedno izvirne in hinavske fore kar pošilja tudi po mailu.V glavnem če si tip zgoraj naveden lahko voziš pri njih ostali delovni
izobraženi ,pametni pa odidejo drugam ,tam ko to cenijo lp
Danes sem doživel nekaj, za kar sem mislil, da se vsaj pred očmi stranke več ne dogaja.
Kupoval sem prekajeno meso s kostmi. Prodajalka je kar z golo roko, (brez da bi si jih prej oprala) prijela željeni kos, ga stehtala in šla sekat kost. Pri tem se ji je zgodilo, da ji je en kos mesa padel na tla. Pustila ga je na tleh in sekala dalje. Ko je končala je pobrala meso s tal in ga skupaj z ostalim mesom zavila, na zavitek je nalepila ceno in mi rekla izvolite. Opomnil sem jo, da je zraven tudi kos s tal, takrat je strgala papir in rekla, da ve kateri je in da ga bo vzela vstran.
Ko sem se ji zahvalil in dejal, da mesa nebom kupil me je samo jezno pogladala, o kakšnem opravičilu ali zadregi seveda ni bilo govora.
Ne vem ali sem bolj jezen ali bolj razočaran.
Sprašujem se tudi ali smo potrošniki res takšne ovce, ali samo jaz tako zgledam.
Pozdrav vsem, tudi Jagru in njegovemu osebju!
Kršitev delovnega časa? O tem bi se dalo pogovarjat. Pišejo se dvojni urniki. Eni za zaposlene, eni za inšpektorje. Če imaš srečo si dva dni v mesecu fraj in sicer to dve nedelji. Če pa vmes kdo zboli ali pa se koga odpusti, pa lahko delaš tudi cel mesec brez prostega dneva. Je pa res, da izbranci, ki so se priliznili direktorju lahko kradejo, lenarijo, pa so zakon pri njemu. Kot je že bilo napisano, če greš v bolniško, ker si se naprimer na mesoreznici vrezal, ti ne podaljšajo pogodbe, in še nobene odškodnine ne dobiš, ker gre zavarovalnina za pokritje izpada delavca, kar ostane firmi. Dopusta ne dobiš, ker enostavno ne more nihče delat namesto tebe, ker ni ljudi. V trgovini jih dela minimalno. Pa tu delajo vsi vse. Tudi poslovodja dela na blagajni, v delikatesi, mesnici, skladišču,……..
Včeraj sem bila na razgovoru v Jager Melje za eno izmed poslovalnic v Pomurju. Najprej odnos direktorja do morebitnih bodočih zaposlenih:
– čeprav smo imeli določene ure, smo gospoda Jagra čakali celo debelo uro (bil je na kavi)
– ko je prišel, nas je vprašal, če zamujamo
– ko sem stopila v pisarno, me je pozdravil, vprašal, koliko km sem oddaljena od poslovalnice in me odslovil
Po pogovoru z ostalimi kandidati sem ugotovila, da so vsi razen mene stari pod 25 let ( jaz jih imam 29)
To je bilo to. Takšnega razgovora še v življenju nisem doživela.
Vemo, da so v Sloveniji zakoni za en k…. samo kak ne more nobeden ukrepat glede gladiatorskega obnašanja Jagrov do delavcev. Absolutno nisi nič vreden …. si kot en stroj, da dela cele dneve, mesece, leta in potem te odslovijo, če slučajno moraš za dan v bolniško. O dvojnih urnikih pa tudi je vse resnica …. edina trgovina v kateri delavci delajo na čistem minimumu in nimajo nikakršnih pravic … NEKDO MORA UKREPAT