Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza trganje v roki..

trganje v roki..

lep pozdrav!

enkrat sem ze nekaj sprasevala (v zvezi z ocmi, ki na pregledu niso pokazale nobenih poskodb), zdaj me pa spet nekaj zanima…ze kak teden me boli roka.. in to tako, da me zaboli (zatrga), potem pa spet popusti in morda kar nekaj ur nic.. bolecina se mi pojavlja nekako okoli komolca- kdaj bolj zgoraj, pa malo bolj spodaj, pa v nadlahti, (se seli)…. v glavnem se mi to dogaja samo z levo roko, se mi pa isto zgodi tudi z desno roko od casa do casa…saj pravim kake par ur je cist ok, da sploh pozabim, da je kaj, potem me pa spet zacne motit.. se take vrste bolecina pojavlja pri ms-u?
trenutno sem v tujini, zato se nekaj tednov ne bom mogla do zdravnika, bi vam bila pa hvalezna za vase izkusnje…

naj mi prosim nekdo da odgovor!! kaj se vam zdi, kaksne so vase izkusnje?
poleg tega mi je izostala se mentruacija (pa nisem noseca ali kaj..)

ščitnica?

hm ne vem.. namrec tsh je bil 4.6 kasn mesec nazaj tako da ne vem… se vedno se mi pa pojavlja trzanje ocesa na cajte.. vidim sicer brez poslabsanj.. moja menstruacija je bla manjsa kot moja prva sploh…(torej ne vredna omembe..)

normalni TSH je od 0.27 do 4.20
kaj pa T4 in T3

hm ne vem, mi ga niso določili.. me je zdravnica samo odpravila, (ko sem prišla do nje da bi preverl še t3 in t4) da je ščitnica ok in naj grem na jogo…

Pozdravljena Tita!

Po dolgem času sem spet na forumu in me je prav presenetlo to tvoje vprašanje glede trganja v komolcu. Namreč, tudi meni se to dogaja, kot praviš ti, le da se mi dogaja na desni strani. Imam pa tudi bolečine v prstih, me grozno trga, pa spet popusti, imam občutek, kot da me nekdo pritiska na živc od komolca. Jaz že dve leti in pol ne vem, kje sem, ker prave diagnoze sploh nimam (najprej sum na MS, potem virus na možganih, potem mogoče eshemija….itd>). az pa sem kakšen dan tako slaba, da ne vem, kaj bo z mano, saj imam še druge težave, ki niso prav nič prijetne in zelo moteče za vsakdanje življenje.

Pričakujem, da se še kaj oglasiš in kaj več napišeš, o k.?

Lep dan!! Anika

cau..

kako se ti pa to dogaja? mislim ves cas ali imas periode? men so se tezave zacele zacetek februarja, ko sem bila tudi sicer pod stresom, ampak pol se je pa kar nadaljevalo.. najprej sem bila utrujena in z obcutkom vrtoglavice…kar sem vcasih videla da je bilo psihicne narave, saj ce sem se sprostila sem bila ok….pa oci so me bolele, na pregledu ni bilo nobenih nepravilnosti opazenih……bolecinwe v roki imam zdaj kak mesec. zatrga me tudi kje dugje- v nogi ali karkoli.. opazila sem, da ce se gibljem se mi to ne dogaja…npr. grem smucat in nimam nobenih problemov..
zadnji teden se mi pojavlajo se nekaksni cudni glavoboli.. tako v zadnjem delu glave me za kratek cas zaboli….to se mi vedno pojavlja proti veceru…in to me navdaja s strahom…
glede na to, da sem zgubila menstruacijo sem najprej mislila, da je to vzrok ščitnica, ampak se mi zdaj ne zdi vec to…
kaksne simptome pa se mas ti “soncni zahod”? in kaksne preiskave so ti naredili?

Čao,Titaa!

Moje težave so zelo obširne in bi ti kaj več napisala, če mi das svoj e-mail…..
Lep dan!

cau….

zaenkrat se nocem prevec obremenjevati z vsemi svojimi tezavami, zato bi mi bilo bolje, ce mi napises kar sem, vsaj nekaj.. ce si bova enkrat zaceli pisati maile, bom spet cist padla v paniko in bom ves cas na netu 🙂 kar pa vse samo poslabsa…
upam, da si ok…

Čao,spet sem tu!

Naj na kratko opišem te moje težave. Začelo se je pred 2 letoma in pol, ko mi je ena stran nekako ohromela(nisem čutila bolečine)Začelo se je v prstih in se je v treh dneh razširilo na celo desno stran. V bolnici so mi dalo infuzijo in potem je šlo zelo zelo počasi, da sem prihajala k sebi( občutki so se vračali zelo počasi). Naredila so mi CT, punkcijo likvorja iz hrbtenjače in to je blo O.K. Potem sem šla na magnetno resonanco, tam je pokazalo nekaj malih pikic na možganih in od takrat sem to opravila še dvakrat in so bili rezultati zmeraj enaki(ni se zmanjšalo pa tudi zvečalo ne). Najprej so sumili na MS, potem na virus, do sedaj pa nobeden še ne ve kaj mi pravzaprav je.

Težave pa so take: zelo zoprni občutki po koži(najbolj po roki), včasih ne prenesem, da imam obleko na sebi, noga je včasih tako zelo težka( upam normalno hodit) in vsake toliko se mi pojavljajo te bolečine v prstih in okoli komolca( kot da me nekaj trže, kot bi imela kakšno revmo), pa tudi kot da mi nekaj vleče živc od prstov do komolca(tišči). Ma saj ne vem, če me razumeš, ker se težko to opiše. Potem me včasih neznostno greje po hrbtu( desna stran), da se mi zdi, kot bi imela žerjavco), žez nekaj dni to popusti in ni sledu več o tem

Skratka, vsakodnevno se nekaj dogaja, če ni eno, pride pa drugo, se težave selijo, in je zelo, zelo moteče, tudi delam včasih zelo težko.
Z vidom nimam problemov, z vrtoglavico tudi ne, razen tega, da mi včasih srce malo podivja (zatolče) za sekundo, pa potem mine.

Zdravniki se kar izogibajo kakih drugih preiskav, jaz pa m islim, da se resno nekaj dogaja.

Pa če je mogoče ščitnica?

Upam, da sem bla razumljiva, če ne, pa kar še vprašaj, je prav?

Čakam tvoj odgovor in ti želim lep dan!!!

New Report

Close