Najdi forum

Tretji/a v postelji

Najprej najlepša hvala že vnaprej za odgovor in morda opravičilo, ker sem vam pismo že pošiljala, pa sem imela težave s pošiljanje. Torej, če imate že pismo s podobno vsebino, ker pišem pač na pamet, se opravičujem.

Niti ne vem, kako naj vam opišem pogovor s partnerjem, ki pa me je precej presenetil, celo ponižal.
S partnerjem sva se pogovarjala o tem, kakšne spolne fantazije imava in kaj nama je všeč. Partner mi je nekako, ne čisto direktno povedal, da bi pristal v sex v troje ali z več osebami.
Naj povem, da nisem obremenjena s predsodki, ali tabuji, ki bi izvirali iz vzgoje. Zagovarjam mnenje, da je vse normalno, če je všeč obema. še vedno pa na prvo mesto postavljam ljubezen, na podlagi katere pa se lahko za vrati spalnice dogaja marsikaj, če le ustreza obema.
Partner je povedal, da je že doživel skupinski sex, vendar ko sem vprašala, če je potem partnerko še spoštoval in ljubil, je rekel, da se to ni zgodilo s partnerko, ampak z naključnimi osebami. Potem pa je rekel, kar počakaj, boš videla, kaj vse boš še počela!? Sama ne bi prenesla, da bi se mojega partnerja dotaklnil še kdo, pa naj bo moški ali ženska, dotik ženske, pa mi je še posebej odbijajoč.
Še to. Partner pravi, da je v življenju imel le eno žensko, ki ga je sexualno bolj zadovoljila kot jaz, z mano pa v postelji naravnost uživa. Tudi jaz sem drugače z najinim posteljnim življenjem zelo zadovoljna. Kar se moje privlačnosti tiče, pa pravi. da ga kljub pomanjkljivostim (roko na srce-so tu), privlačim, čeprav mi tega ne govori vsak dan, da se razumemo.
Še ena stvar je. Ugotovila sem, da zelo rad ohranja in vzdržuje stike z ženskami prek dolgih pogovorov. Kaj in o čem se pogovarja, pa ostaja njegova stvar in tukaj ne sprašujem.
Drugače naj povem, da se razumeva, vse stvari počneva skupaj, skupaj načrtujeva, počneva tiste nujne, zoprne stvari in pa tudi skupaj preživljava prosti čas. Ne uhaja v gostilne ali ven s prijatelji, skratka včasih pomislim, da v istem trenutku pomisliva na isto stvar.
Me pa zanima, ali mislite, da sem preveč posesivna, če želim v spolnosti partnerja le zase? Ali išče možnost, da bi pobegnil iz veze? Kaj pravzaprav mislite o sexu v troje ali več? Je to normalno doživljanje spolnosti?

Hvala in lep pozdrav

Neja

Spoštovana Neja,
sociologi trdijo, da smo ljudje v bistvu poligamna bitja, ki nas pridobljene socialne norme dejansko postavljajo v monogamne odnose. Praktično vsak človek v svojih fantazijskih potepih počne, kar je bodisi nemogoče, nenavadno ali pa predrago. Spolne fantazije nimajo nobenega drugega vzorca.

Pri vašem partnerju je bolj zaskrbljujoče dejstvo, da vodi dolge pogovore z ženskami in očitno potrebuje z njihove strani dosti potrditve, kar govori za njegovo lastno znižano samospoštovanje, glede na vajin odnos pa potrebo po dodatnem vzburjenju, ki v perspektivi obeta pešanje libida.

Predstavljajte si življenje z njim po 20 letih zakona!!! Ko si boste na to vprašanje odgovorili, boste hkrati tudi vedeli, ali je vaša posesivnost “normalna” ali patološka.

živjo!
mogoče ne vem vseh stvari toda poiskusi ga vrašati ali bi to morala biti ona ali on?
če je ona je po mojem mnenju ženskar ( imam enak problem, sam ne s tem da bi se ljubil s punco in še eno ampak sam, toda zaradi prevelike ljubezni do partnerke tega ne počnem)
če pa naj bi bil to moški ga pa po pravici povedano ne razumem kajti ne vem kako lahko pusti nekomu da uživa s tabo, če bi on lahko? (sem mogoče malce sebičen)

New Report

Close