Tretja univerza
Kakšne so vaše izkušnje s starši ali starimi starši po upokojitvi?
Pri mojih se stvari zaenkrat vrtijo samo še okrog nadaljevank, TV, kuhanja in vegetiranja doma, pa delo na vrtu poleti. Redko kam gre, ponavadi se ji ne da …. postaja čedalje bolj občutljiva kar se tiče običajnih stvari – ko grem od doma za par dni me gleda kot da sem ji kaj naredila. Ker mi je popolnoma jasno da je taka zato, ker ji je v bistvu dolgčas – iz stresnega življenja v službi, ko imaš vseeno kar precej stikov z ljudmi v čas, ko se pač parkrat na teden slišiš s kako prijateljico drugače pa nisi zaposlen z ničemer pomembnim …. groza, meni bi se …. ….
Zato jo nameravam vpisat v to http://www.univerzazatretjeobd-drustvo.si/vsebina.htm …. imate s tem kakšne osebne izkušnje?
Se vam zdi kaj dobra alternativa temu
Ker z vpisi začnejo šele naslednje študijsko leto … jaz pa bi jo rada
spravila v nekakšno aktivnost za možgančke že prej – in nočem jo nekam kjer bo skupina študentov obdelovala neko snov in bo še bolj čutila svoja leta ….skratka neko družbo primerno njenim letom …
kakšni nasvet, izkušnje bi bili zelo dobrodošli … ker jaz sem že malo obupana nad tem kam lahko ta njen zdajšnji način pelje …
Vem da si želi – tretja univerza jo zanima! Sem ji pokazala par izpisov z njihove spletne strani – samo na meni je da ji pokažem kam in ker sem še mlajša res ne vem kje so razna društva kjer se udejstvujejo upokojenci v različnih aktivnostih… pa sem vprašala še na forumu – če morda kdo ve, je slišal, doživel ….
Univerza za tretje življenjsko obdobje je sicer dobra stimulacija, ni pa poceni. Če ji gmotne zadeve ne delajo težav, potem se seveda naj pridruži kakšni skupini (jezikovni, oblikovalski….).
Ali je v svojem društvu upokojencev že vprašala, če bi potrebovali organizacijsko pomoč? Planinskih društev je tudi kar nekaj. In kakšen je njen odnos do otrok? Morda pa bi ji dopoldansko varstvo popestrilo dneve?
Sicer ji pa pusti čas, da se bo aklimatizirala na drugačen tempo življenja – nekega dne bo kar sama pogruntala, kaj jo najbolj veseli, boš videla!
lp
Modra
Živjo Modra!
Mogoče veš koliko okvirno pride obiskovanje tega? vem le toliko kot piše na spletni strani .. stroški za semester vendar še vseeno ne vem koliko naj bi bila tista stimulacija za učitelje??
Sploh ni v nobenem društvu, s hojo po hribih se ne ukvarja ker ima težave z obrabo kolkov …. torej to odpade
…bi bila full vesela če bi se res našla …. pa se mi zdi – da se je izgubila odkar ni več v službi …
Moj mož že dolgo uči na tretji univerzi risanje-slikanje. Se imajo, kot vidim, prav fino, vglavnem so res same ženske, ampak še zelo vitalne, dobivajo se enkrat na teden po 3 šolske ure, plačujejo pa njemu za ure, ne vem, ali je sicer še kakšna “šolnina”. Pozanimaj se – sedež imajo v Ljubljani na Poljanski.